İl MEM de virüs sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan keantr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

keantr

Aktif Üye
Aynı günde bir kaç saat içinde 4 tane bilgisayar aynı şekilde göçtü. Bilgisayar açılıyor, hoşgeldiniz ekranına geçemiyor, siyah ekran üstünde sadece farenin işaretçisi var. Başka da bişey olmuyor. Güvenli kip, onarım vs hiç bir işe yaramadı. Birine format attım, yükledim, gönderdim. Birini de registry ayarlarını win me ile sıfırladım, açıldı fakat windows ilk kurulduğu haline farklı bir kullanıcıyla döndü. Ayrıca forumlarda sorunun tekrarladığını, format atmanın da çözüm olmadığını yazanlar var. Tahminim yerel ağ üzerinden yayılabilen bir virüs. Conficker den şüpheleniyorum. Fakat sisteme format atmadan veya registry yi sıfırlamadan nasıl kurtulacağımı bulamadım. Bu arada bilgisayarlar da Eset Smart Security 4.0.424 de yüklüydü. Yani firewall da vardı. Bu sorun hakkında bilgisi olanlar varsa çözüm önerilerini bekliyorum.
Örnek bir forum mesajları:
http://www.chip.com.tr/forum/xp-acilist ... 33938.html

Arkadaşlar bu kadar kişi bakmış. çözüm önerisi olan yokmu. Bu sorunla karşılaşan ve format atmadan sorunu çözen yokmu
Çalışdığım ildeki bilgisayarcılara da yakın zamanda aynı arızadan çok sayıda bilgisayar gelmiş. Bu da bunun internet üzerinden de yayıldığını gösteriyor. Yani yarın sizinde başınıza gelmesi muhtemel. Çözüm önerilerinizi bekliyorum.

hocam aynısı benim başımada geldi, 5 dk içinde ilçedeki bütün makineler uçtu, format atmaktan başka çözüm bulamadım, benim mesajlaşma sistemimde var sanırım. :cry:

keantr' Alıntı:
Aynı günde bir kaç saat içinde 4 tane bilgisayar aynı şekilde göçtü. Bilgisayar açılıyor, hoşgeldiniz ekranına geçemiyor, siyah ekran üstünde sadece farenin işaretçisi var. Başka da bişey olmuyor. Güvenli kip, onarım vs hiç bir işe yaramadı. Birine format attım, yükledim, gönderdim. Birini de registry ayarlarını win me ile sıfırladım, açıldı fakat windows ilk kurulduğu haline farklı bir kullanıcıyla döndü. Ayrıca forumlarda sorunun tekrarladığını, format atmanın da çözüm olmadığını yazanlar var. Tahminim yerel ağ üzerinden yayılabilen bir virüs. Conficker den şüpheleniyorum. Fakat sisteme format atmadan veya registry yi sıfırlamadan nasıl kurtulacağımı bulamadım. Bu arada bilgisayarlar da Eset Smart Security 4.0.424 de yüklüydü. Yani firewall da vardı. Bu sorun hakkında bilgisi olanlar varsa çözüm önerilerini bekliyorum.

hocam erd commander ile sistem geri yükleme yapıp dediğiniz şekildeki sorunu çözmüştüm. işin ilginci bir kaç gün sonra aynı bilgisayar aynı sorunla geri geldi. gene aynı işlemi yapıp yolladım. denemenizi tavsiye ederim.

biaz önce aynı sorun dan format atmak zorunda galdım. çok sinir bozucu bir durum...
internetten google üzerinde görsel aramalarında çıkan domuz gribi ile ilgili hazırlamakta olduğum sitelerden resimleri kaydediyordum. bir yandanda 2007 office powerpoint açıkken yazı ve resim ekliyordum. ie takıldı ve kapanmıyor. windows görev yöneticisini açmaya çalıştım açılmadı... bende kilitlenen bilgisayara düğmeden kapattım.. Bilgisayar açılıyor, hoşgeldiniz ekranına geçemiyor, siyah ekran üstünde sadece farenin işaretçisi var. Formatla ancak döndüm.... ağ bilgisayarı değilim tek bilgisayar olarak bağlanıyorum.. sistemim yeni güncel ancak virus koruma prıgramı yoktu...problem benzerini iki gün önce arkadaşımdan duymuştum... gilme komşuna delir başşına....

Evet arkadaşlar bende aynı sorunla karşılaştım ve problemi çözemedim format atmak tek çözüm diye düşünüyordum. Neden kaynaklandığı hakkında bir bilgisi olan varsa aydınlatırsa bizi sevinirim.Ağdan yayıldığı konusunda bende hemfikirim. 1 hafta içinde 3 bilgisayarda aynı sorunu yaşadım.

şu an okulumdaki ağda W32 Almanahe B!inf virüsü var. bilgisayar açılırken sadece duvar kağıdını gösteriyor, explorer başlayamıyor.. ctrl alt del de işe yaramıyor. bence formattan sonra da virüs kolaylıkla bulaşabilir.. hafta başı tüm ağ paylaşımlarını kapatıp hiren boot cdsi mini XP versiyonunda bilgisayarları başlatıp bi virüs taraması yapacağım..

keantr' Alıntı:

hocam ben fdisk attım düzeldi aynı sorun bizim idarede de vardı.

erd commander ile regedite ulaşın

HKLM\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\WindowsNT\CurrentVersion\Winlogon register kaydında
C:/windows/system32/userinit.exe,userrinit.exe

yazıyorsa

C:/windows/system32/userinit.exe

olarak degiştirin ve regediti kapatın reset atın çözülmesi gerekli

Format atarsın olur biter.BİTMEZMİ yoksa
Ben hep (ghost kullanarak)öyle yapıyorum .İşlem tamam.

İşte bu kadar imajı yükle derdin biter.
benide korkuttunuz ya.Bu W32 Almanahe B!inf virüsü başıma gelmişti.Ağdan bulaşıyordu.En sonunda baktım yine geliyor bu W32 Almanahe B!inf virüsü ve okuldakilerin şikayeti yok bu virüsten.Kendime firewall kurdum bir müddet .Bir müddet diyorum çünkü tedbirini almayanların arkadaşların sistemleri 1-2 hafta sonra mefta oldu.Aradabir temizlik lazım ya.
Ağ ortaklığı kötü bela ya.Diğer öğretmenlere diyorsun tedbirini al.Halime gülüp Bilmiş gibi sırıtıyorlar.1-2 hafta sonra kıvranıyorlar.Bende son gülen oluyorum tabiiki.

Bu sorunla çok karşılaştım. Virüsten kaynaklanıyor, ama ağdan filan değil. Usb bellekler ile bulaşan autorun benzeri virüsler. Genelde antivirüsler görmüyor. Kendilerini gizli sistem dosyaları gibi gizliyorlar. Ayrıca Bilgisayara belleği takar takmaz bütün sürücülere (C: D: ) bulaşıyor. C: sürücüsüne format atıp yeniden yükleseniz bile D: den hemen tekrar bulaşıyor. Hepsini de formatlasanız o bilgisayara taktığınız belleklerde de virüs olduğu için kurtuluş yok, Temizlemeniz gerekiyor. Forumda bulabilirsiniz. (kill amvo virüs, emut antivirüs, Usb disk security)

explorer.exe zarar görüyor veya bir program tarafından açtırılmıyor. Bende olmuştu herşeyi denemiştim olmamıştı en sonunda yüklediğim filitre programı otomatikmen explorer.exe yi açtırmadığını anladım sonra düzelttim açıldı makinalar...

ymb' Alıntı:
Bu sorunla çok karşılaştım. Virüsten kaynaklanıyor, ama ağdan filan değil. Usb bellekler ile bulaşan autorun benzeri virüsler. Genelde antivirüsler görmüyor. Kendilerini gizli sistem dosyaları gibi gizliyorlar. Ayrıca Bilgisayara belleği takar takmaz bütün sürücülere (C: D: ) bulaşıyor. C: sürücüsüne format atıp yeniden yükleseniz bile D: den hemen tekrar bulaşıyor. Hepsini de formatlasanız o bilgisayara taktığınız belleklerde de virüs olduğu için kurtuluş yok, Temizlemeniz gerekiyor. Forumda bulabilirsiniz. (kill amvo virüs, emut antivirüs, Usb disk security)

arkadaşa katılıyorum...
bu işin format atmadan çözüm yoluda acronis 2009 cd si ile bilgisayarın içindeki dosyaları görüntüleyip
virüsleri elle silerek temizlenebiliyor.
ama dikkat edin ntldr. ndetect gibi sistem dosyalarını silmeyin..

Arkadaşlar mevzu o kadar basit olsa...Dediklerinizden sadece registry den userinit,userrinit değiştirmeyle ilgili olanı yapmadım.Diğerlerinin hepsini sizin düşündüğünüz gibi bende düşünüp zaten yapmıştım ama yemedi, düzelmedi. Bu arada bilgisayarların ikisinde Eset Smart Security 4.0.424 kuruluydu. miniXp ile registry i sıfırlayınca düzeliyor ama sistemi ilk kurduğunuz hale döndürüyor. Programlar ve driver lar olmayabiliyor. Neyse, ne demiş Nasrettin Hoca: "Bana eşekten düşen bir doktor getirin".... Eşekten düştüğünüzde ortak tedavi için görüşürüz....

Ben eşşekten düştüm ama hala uslanmadım:)
Tek yapabildiğim format çekip Nod32 ve usb disk security kurmak...Ondan sonra bilgisayarı çökertecek virüsün anlından öperim...Haaa kullanıcı hatası yüzünden çökerse kullanıcıyı güzelce bir kalaylarım:)

hocam nod 32 antivirüs kurmayın firewall u olan smart security kurun. Birde bu çöken bilgisayarların hepsinde en eskisi 3.0.684 sürüm güncellenmiş smart security ve usb disc security kuruluydu. Bence bu internetten yayılan bir virüs ama bulamadım ne olduğunu....

Geri