İL WEBMASTER larının Dikkatine

Kodla Büyü

Csharp#

Üye
Selamlar,

Arkadaşlar İl sitesini devraldım ve yeniden kodluyorum.Fakat bakanlık sunucuları hakkında hiç bilgi yok.
Neyi destekler neyi desteklemez.
Aynı anda Php,Asp,Asp.net çalıştırır mı?
Alt Klasörlerde Asp.net çalışır mı?
Yazma izinleri nasıl alınır?
Asp.Net mutlaka publish edilmeli mi?
Bu konularda ve bilmem gerekn her konuda yerdımcı olursanız sevirinim.

İyi çalışmlar

Aklıma gelmişken MYSQL sunucusuna yazılımla bağlanmak mümkün mü? ( Navicat,MySQl Front vs. ) Denedim olmadı,hatam mı var acaba?

Sitede meydana gelen hatalar için nasıl destek alınıyor bu arada?

Hocam bağlantı ile ilgili sorularınız için Mem'e ait kurum e-posta hesabı ile internet@meb.gov.tr ye mail atabilirsiniz. Bağlantıyı veren bunlar daha iyi bilirler. Eğer istediğiniz gibi bir host sağlamıyorlar ise host için ödenek çıkartmak için muhasebeye başvurursunuz. İl milli eğitim müdürü yada yardımcıları ödenek çıkartırlar. Bütün destek için internet.meb.gov.tr adresi ve oradaki telefonlar. Hangi il hocam?

dotnet!
İl webmaster senin anladığın manada Bilgi işlem merkezi.
Eleman biliyorki işten anlıyorki vermişler. :D
Daha çanakkale, malatya gibi anasayfasında hava durumunu gösteren il sayfaları var. Kimi saat bile koyuyor :puhaha:
Allah'tan güzel sayfalarda var çankırı, bingöl gibi. Ben bile kütahyanın sayfasından daha güzel sayfa yaparım.

Bildigim kadarı ile .net, php vb desteklemiyor. O yüzden en mantıklısı bir host alıp yönlendirmek hocam.
klasör izinlerini sormuşsunuz sonuçta alıcagınız hostta muhatemelen plesk panel olacaktır oradan izinleri verirsiniz.
asp.net i publish etmeniz sizin için saglıklı olacaktır kodlarınızın gözkmemesi açsından tabiki reflector tarzı programlarla gözükür ama yinede kodlarınızın güvenligi açsınında iyidir.

hocam okul web siteleri için php yada asp,asp.net desteği bulunmuyor.

ancak il ve ilçe siteleri için resmi mail adresi ile internet@meb.gov.tr adresine mail attığınızda size php yada asp/.net desteği sağlıyorlar.

ancak veritabanı için MySql desteği yada Access desteği alabilirsiniz .

yazma izinleri için de klasor adlarını belirten bir mail attığınızda yazma izinleri de veriyorlar.

iframe kullanmamanızı öneririm zira bir çok il ilçe sitesi iframe virüsünden dolayı dertli.

MySql ve .net kullacaksanız mysql provider kullanmanız gerikiyor.

ayrıca hazır portal yada cms kurulumuna da izin vermiyorlar bilginiz olsun.

kolay gelsin

CSharp# in sorduğu soruya yanıt. Milli Eğitim Müdürlüklerinin asp.net 4.0, asp ve Php desteği var. İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin kotası daha fazla. Ayrıca MySql veritabanı desteği var. Plesk yönetim paneliniz yok. MsSql desteği sağlanmıyor. UrlRouting lerde başarılı. Gayet çabuk geri dönüt veriyorlar. Mesela ben asp.net 4.0 ve harici bir veritabanı (ms sql) kullanıyorum. Geçen gün 19.000 tekil ziyaretçi ve 44.000 sayfa gösteriminde bana mısın bile demedi? Gayet güzel çalışıyor sistem. "Yinede meb e güven olmaz maşallah diyeyim.)

Salt okunur izinlerini http://212.175.170.106/yazmahakki/index.php adresinden versende

İl Memler de salt okunur işlemleri için mecburen mail atman gerekiyor. İlçe ve okul sitelerinde böyle bir sorun yok. Bazı arkadaşlar sunucu taraflı çalışan kodların hostta desteklenmediğini söylemiş olsada onlar meb.k12.tr ler için geçerli. İl ve ilçe memler farklı makinelerde.

gelecek
Yanlız ben anlayamam ama dotnet ile csharp aynı kullanıcı olabilir. :mrgreen:
La kendinle ne dalga geçiyon. Aynı kişisin işte :)

diye yazmış banada mantıklı geldi çünkü CSharp hem 3 mesajda hem eskiden bu site daha seviyeli diyor. Ayrıca İl mem sitesini yapıyorum diyor sonra ilçe mem sitesini yapıyorum diyor.

Sorularda çok tuhaf Asp.net sitesini publish etmeli miyim? Yok arkadaşım öylece dursun makinende... Madem ingilizce yazıp hava atmaya çalışıyorsun bari Türkçesinin ne olduğunu bil. Publish(yayınlamak) etmeden siteyi nasıl yayınlayacaksın.

MySql sunucusuna yazılımla bağlanmak mümkün mü? Bu da tuhaf soru senin elinde veritabanı için belli bir ip:port, kullanıcı adı ve şifre olduktan sonra istediğin şeyle bağlan. İster MySql Dolphin kullan ister git ister MySql Administrator kullan ne kullanırsan kullan. Sadece aklında olsun Ms Sql e bağlanırken Meb hatlarında bağlandırmıyor mesela Ms Sql Management Studio yu açamaz veya localden harici kullandığım veritabanına bağlanamazsın. MySql de böyle bir sorun yok.

Biz sorularınıza elimizden ve bilgimiz geldiğince gayet içtenlikle ve ciddiyetle cevaplar vermeye çalışıyoruz.Artık ya moderatör arkadaşlarım bu olaylara müdahale eder ve göz yummazlar ya da artık bizler yeni bir paylaşım platformumuza geçeriz. Zira pek çok bilgili arkadaşımız burayı siteyi ne yazık ki terketti.

Böyle dalga geçmeleri görünce soru sormayı bırakın siteye bile girmek istemiyorum.Belki de farkında olmadan bir soru sorarım diye kendimden korkuyorum çünkü... :!: :!: :!:

@togius

Verdiğin cevaplar için teşekkür ederim.Gerçekten faydalı bir bilgilendirme oldu.(Değindiğin diğer konunun tartışılmaya değer olmadığını düşünüyorum.)

* Navicat ile Mysql veritabanına bağlantı yapamadığım için "başka programlarla bağlantı mümkün mü?" sorusunu sordum.
** Publish , derlemek anlamımda kulanılmıştır.He ne kadar terim anlamı olmasa da...Hani VS ekranında "Build" altında "Publish Web Site" komutu verince olan Precompiled olayı için yazmıştım.Zira meb sunucularında bunu yapmazsan çalışmaz diyen arkadşlar var.

Tekrar cevaplar için teşekkürler,eline sağlık.

Son bi soru daha sorayım:

wwwroot altında farklı klasörlerde farklı sistemler meb sunucularında çalışıyor mu yoksa web.config ana dizinde olmalı hatasını almam mümkün mü? :(
Zira özel şirketten aldığım sunucuda farklı klasörlerde farklı .Net kodlamalarını çalıştırabiliyorum.Mesele aaa klasörü a sitesi bbb klasörüne b sitesi,ama bunlar herşeyiyle farklılar,müstakiller...

Ayrıca bana gelen bilgilerde App Server için bir IP ve WebAdmin şifresi gönderilmiş.
Bunları nerelerde kullanıcam?Arayüz yokki.

CSharp öncelikle Asp.net sayfaları precompile(dll) yapmana gerek yok. Bunu diyen arkadaşlar hatalılar. Zira kendim meb sunucusunda 2 yıldır asp.net kullanıyorum. hocam plesk yönetim sistemi olmadığından sanal dizin oluşturamıyoruz dolayısıyla farklı klasörde farklı sistemler için internet@meb.gov.tr ye mail yollamalısın. Verecekleri cevaba göre yapabilirsin. Yani mantık olarak yapılmayacak birşey değil. yani o verdiğin örnekteli olay sanal dizin olayı.

MySql için sana MySql Administrator ü tavsiye ederim işini görür.

Çok saol hocam,

Ayrıca bana gelen bilgilerde App Server için bir IP ve WebAdmin şifresi gönderilmiş.
Bunları nerelerde kullanıcam?Arayüz yokki.

bu sorum askıda kalmış. :)

Cahilliğimi affedin , Mysql için Kullanıcı adım ve şifrem farklı olarak belirtilmiş.(Bunları kullanıyorum)Bu söylediklerim app server IP ve Webadmin şifresi hakkında bilgi yok.

Şu MySql'e başka bir programla bağlanmayı hala beceremedim. :(

Navicat,MySql Front, MySql Administrator gibi programlarla bağlanmak mümkün değil mi yoksa?

sunucu için : mebmysql.meb.gov.tr yazıyorum.Ve bana verilen kullanıcı adı ve şifre connect diyorum

Ama nanay :(

hocam o programlarla bağlanabilmen için Meb'in o 3306 nolu portu dışarıya açması lazım ya açmamışlardır ya da filtrelerden dolayı çalışmıyordur.

bakanlığın bir sayfasında nasıl olması gerektiğine kadar hangi kuruma hangi yetki ve programlama imkanlarının verildiği yazıyordu. meb.k12.tr gibi bir yerdi sanırım.

Geri