İldışı tercihlerde zorunlu hizmet karışıklığı..

Kodla Büyü

memo_gk

Site Gezgini
arkadaşlar öncelikle herkesin gönlünde olan yerlere atanmalarını diliyorum.Geçen sene tercih yapan arkadaşlar daha iyi bilirler,yardımcı olurlarsa bir çoğunun kafa karışıklığını gidermiş olurlar.ben 2011 eylül atamasıyım,2014 eylülde okulumda zorunlu hizmetim bitiyor. haziran ayında yapılacak atama esnasında aslında 6 aydan daha az süre kaldığı için zorunlu hizmetten muaf olucam. altın soru şu : ben tercih yaparken bana görünecek okul zorunlu hiz. kapsamındaki okullar mı olacak (mebbis kayıtlarında hala zorunluyu yapıyor muhabbeti .) yoksa bütün okullar görünecek mi. Önemli bir durum çünkü tercih sayısı yok denecek kadar azalmış oluyor. Bir çok kişi bu halde.

2013 ildışı taslağında yazan"zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen
hizmet alanında hiç görev yapmamış ya da eksik hizmeti 6 aydan fazla olanlar, zorunlu
çalışma yükümlülüklerini yerine getirmek üzere il içinde veya iller arasında dördüncü, beşinci
ve altıncı hizmet alanlarındaki eğitim kurumlarına tercihleri doğrultusunda atanacaklardır."

bunu yorumlarken 6 aydan az olan bütün hizmet alanlarına atanabilir anlamı çıkarmı?sadece zorunlu olan yerler açılırsa 1-2 okul ya görünür ya görünmez valla :(

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
ÖĞRETMENLERİNİN ATAMA VE YER DEĞİŞTİRME YÖNETMELİĞİ
Zorunlu çalışma yükümlülüğü

MADDE 24- .........................................................................................................

(3) Zorunlu çalışma yükümlülüğü altı aydan az olan öğretmenler, zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlamış sayılır.

3. bölge 3 yıl 30 hizmet puanı ile çalışılan bölgede 2 yıl 10 ay çalışan arkadaşlarım her yeri görmüşlerdi ekranlarında tabi tecrübe etmiş birilerinin fikirleri de önemli kurt düştü gece gece :)

dediğin gibi hocam ,geçen sene bu durumdan tecrübeli arkadaşlar her yeri görmüşler mi önemli olan o. yönetmelikler üstü kapalı ,nereye çekersen geliyor :)

Bende 2011 eylül ayında göreve başladım.Zorunlu hizmetim 4 yıl fakat kısa dönem olarak askere gittim.2015 atama takviminde zorunlu hizmetimi tamamlamış olarak iller arası başvuru yapabilir miyim ? Bende çok merak ediyorum.Aydınlatırsanız sevinirim.

webtiger' Alıntı:
Bende 2011 eylül ayında göreve başladım.Zorunlu hizmetim 4 yıl fakat kısa dönem olarak askere gittim.2014 atama takviminde zorunlu hizmetimi tamamlamış olarak iller arası başvuru yapabilir miyim ? Bende çok merak ediyorum.Aydınlatırsanız sevinirim.

kısa dönem askerlik aylıksız izin diye geçiyor hocam,

"3 (üç) yıllık sürenin hesabında sözleşmeli öğretmenlik ve asker
öğretmenlik dahil, öğretmenlerin kadrolarının bulunduğu ilde, fiilen öğretmen olarak
çalıştıkları süreler dikkate alınacaktır. Aylıksız izinli olarak geçirilen süreler ile eğitim
kurumları dışında Bakanlık merkez ve taşra teşkilatı ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarında
çalışılan süreler ise 3 (üç) yıllık sürenin hesabında dikkate alınmayacaktır. " geçen yılın taslağı bu şekilde..zannımda 3 senenizi dolmurmamış olacaksınız

Hocam ben 5 eylül 2011'de göreve başladım.2012 ağustos da askere gittim. 2013 Şubat da tekrar göreve başladım.2015 eylül 30 filan baz alınırsa ben 3.5 seneyi geçmiş oluyorum.Zorunlu hizmetten muaf oluyor muyum bu durumda ?

webtiger' Alıntı:
Hocam ben 5 eylül 2011'de göreve başladım.2012 ağustos da askere gittim. 2013 Şubat da tekrar göreve başladım.2015 eylül 30 filan baz alınırsa ben 3.5 seneyi geçmiş oluyorum.Zorunlu hizmetten muaf oluyor muyum bu durumda ?

4 yıllık zorunlu hiz. kapsamında çalıştınız için 3.5 sene size yeterli olur. 6 aydan az kala atananlarbaşka okula atananlar önceki okuluna göre çalıştı varsayılıp zorunlu hizmeti tamamladı varsayılıyor. bizde kafa karışıklığına sebep olan şey tercih zamanı tercih listesinde görünecek okullar

@gamer99 isimli arkadaş, her konuya böyle gereksiz smile koyarak mesaj sayısını artırınca ayakkabı bağını daha mı kolay bağlayacaksın?

memo_gk' Alıntı:
webtiger' Alıntı:

4 yıllık zorunlu hiz. kapsamında çalıştınız için 3.5 sene size yeterli olur. 6 aydan az kala atananlarbaşka okula atananlar önceki okuluna göre çalıştı varsayılıp zorunlu hizmeti tamamladı varsayılıyor. bizde kafa karışıklığına sebep olan şey tercih zamanı tercih listesinde görünecek okullar

Tesekkurler hocam ;)

ÖNEMLİ:Bir noltada arkadaşların yalnış bildiğini düşünüyorum. Arkadaşlar bende 2010 eylül atamasayım 6 ay askerlik yaptım görev yatığım zorumlu bölge 4 sene. Öğretmenlerin atama ve yer değiştirme yönetmeliğindeki 24 Madde kaldırıldı o eskiden vardı şimdi ben ve sizin 6 ay kala zorunlu görevimiz muaf olmayız. Ancak şöyle olur eş durumu falan bir yere gidersen 6 aydan az kaldığı için ancak o zaman zorunlu görevden muaf olursun. Yani bize sadece zorunlu görev okullar görünecektir. Bende çok istiyorum keşke her yeri yazabilsem ama yok. Zorunlu görevinizden muaf olacağınızdan çok emin konuştuğunuz için yazayım dedim. http://mevzuat.meb.gov.tr/html/24076_0.html bu yönetmelik kaldırılmıştır 24 madde.

Meb Mevzuat
Zorunlu çalışma yükümlülüğünden muaf tutulacaklar ile tamamlamış sayılacaklar

MADDE 30 – (1) Zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenlerden çalışma gücünden en az % 40 oranında yoksun olduğunu belgelendirenler zorunlu çalışma yükümlülüğünden muaf tutulur.

(2) Eşi şehit veya malul gazi olanlar zorunlu çalışma yükümlülüğünden muaf tutulur.

(3) Zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarında görevli iken çeşitli nedenlerden dolayı 1, 2 ve 3 üncü hizmet alanlarına atananlardan zorunlu çalışma yükümlülüğü altı aydan daha az süresi kalanlar zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlamış sayılır. Altı aylık sürenin belirlenmesinde en son görev yaptıkları zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanı dikkate alınır. uğur29 hocam sanırım madde no değiştirmişler
----

konu ile alakalı forumlarda geçen senenin tartışmalarını buldum.çözüme ulaşmışlar bütün okulları görüyorlarmış.bilgilerinize.umarım bizim içinde öyle olur
İl İçi İl Dışı İsteğe ve Zorunlu Yer Değiştirmelerle İlgili Bilinmesi Gerekenler(2013 Konusu) başlıklı http://forum.memurlar.net/konu/1823706/1.sayfa
Baz Alınan Tarihe Göre Zorunlu Hizmeti Bitenlere Tüm Okullar Açılmıyor(Düzeltenler Var) başlıklı http://forum.memurlar.net/konu/1852842/16.sayfa

memo_gk hocam seni üzmek istemiyorum kardeşim ama bak ben o maddeide sana anlattım yani eş durumu falan bir şekilde 1,2,3, bölgelerde bir yere gidersin ve zorunlu görevinin bitmesine 6 aydan az kalmışsa muaf oluyosun. Bu maddeyi biliyorum yanlış yorumlamışsın. Orda açık ve net yazıyor 1, 2 ve 3 üncü hizmet alanlarına atananlardan zorunlu çalışma yükümlülüğü altı aydan daha az süresi kalanlar zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlamış sayılır. Örnek verim benim 3 yıl 8 ay oluyor ben eş durumundan trabzon merkeze gidersim bu maddeye göre muaf oluyorum. Yani gittikten sonra işimize yarıyor....

Uğur29 hocam teşekkür ederim ama zaten eş durumu il dışı bir şekilde atandığımızı farz ettikten sonra diyelim 4ay kaldı zorunlu hizmetin bitmesine ,tamamlamış sayılıyorsun.bu konuda mutabıkız zaten.atanmadıktan sonra önemli değil zaten bekleriz.

Haklısın mem0-gk hocam hakkımızda hayırlısı olur inş. Adamlar ne yaptıklarını bilmiyorlarki eşimde kopya mağdurlarından geçen sene eş değer bölgeleri yazabiliyrodu yazmadık dedik zorunlu görev bitsin belki güsel bir yere gideriz. Şimdi adamlar 31 aralık baz almasa boşu boşuna 1 sene beklemiş olduk. Oda bende şimdi veremeyecez zorunlu görev dışındaki yerleri . Geçen sene verdin 31 aralıktı bu sene yok diyor binlerce kişi mağdur olacak. Geçen sene yazabildiğimiz yerleri 1 sene boşuna beklemiş olduk :(((

hocam inşallah 31 aralık baz alınır ben eylül girişliyim ama bende kopya mağdurlarındanım 2010da atanıyordum ama iptal olunca aynı puanla atanamadım 1 sene hakkımı yediler :( ildışından atanırsam bende eşimi eş durumundan beklicem.hakkımızda hayırlısı olsun

6 ay kala muaf olunuyor ve de tüm okullar açılıyor eğer açılmazsa da sözlü başvuruyoruz eğer o da yetmezse dilekçe ile ilçe milli eğitime başvurup düzelttiriyoruz eğer o da olmazsa bakanlığa başvuruyoruz eğer o da olmazsa nasip diyip dağ başında devlete millete hizmete devam ediyoruz. :) Sanırsam bu sene 2010 mağdurları (atanan, atanamayan) ilk kez puanı yeterli bir şekilde tayin isteyebilecek. Allah herkesin gönlüne göre versin ne diyelim.

Madde 24 kalktı diyorsunuz ancak hala mevzuat meb de ilgili madde yer alıyor son şeklini nerden biliyorsunuz ?

eyvallah hocam teşekkür ederim.Yani o zaman benim durumumda olanlar bi şekilde 1 sene daha uzatmış oluyor anladığım kadarıyla :shock:

Ben bu durumla ilgili genel yetkili sendikaya mesajımı ilettim.Ve bir çok öğretmen olarak aynı durumu genel yetkili sendikaya mail atarsa umarım dile getirilir.Askerlik hizmeti bence her durumda zorunlu hizmet sayılmalı kimse keyfinden gitmiyor askeriyeye.Bayan zümlerimiz karşısında her türlü kaybımız oluyor doğal olarak.Hem hizmet puanı kaybı hemde 1 sene daha fazladan beklemiş oluyoruz. :-1:

Hocalarım yine bir tayin dönemine geldik. Geçen sene zorunlu hizmetine 6 aydan kısa zaman kalanlara tüm okullar açıldı mı? 1,2,3. bölgede bir okul isteyebilen ya da gidebilen oldu mu?

6 ay olayını herkes yanlış anlamış.
6 ay durumu 1.2.3 hizmet alanları yani doğu görevi olmayan yerlere atanan kişiler için geçerlidir, mesela eş durumundan gidenler gibi.

Kılavuzda 30 eylül esas alınır ve der ki 30 eylül itibariyle zorunlu hizmetini tamamlamış olanlar tüm okulları tercih edebileceklerdir. 2011 de atanan arkadaşlar sorun yaşamayacak ve tüm okulları yazabilecektir.

Asker öğretmenlerin 11 ayı öğretmenlikten sayıldığı için 1 ay yüzünden 1 yıl daha kalacaklardır.

ylmzyklmz' Alıntı:
6 ay olayını herkes yanlış anlamış.
6 ay durumu 1.2.3 hizmet alanları yani doğu görevi olmayan yerlere atanan kişiler için geçerlidir, mesela eş durumundan gidenler gibi.

Kılavuzda 30 eylül esas alınır ve der ki 30 eylül itibariyle zorunlu hizmetini tamamlamış olanlar tüm okulları tercih edebileceklerdir. 2011 de atanan arkadaşlar sorun yaşamayacak ve tüm okulları yazabilecektir.

Asker öğretmenlerin 11 ayı öğretmenlikten sayıldığı için 1 ay yüzünden 1 yıl daha kalacaklardır.

Teşekkürler hocam bilgilendirme için. Ben de olayı söylediğiniz gibi anladım aslında ki açık şekilde dediğiniz gibi. Ancak forumlarda geçen yıllara baktığımda bu kapsamda olup tercih yapanlar olmuş. Tayini çıkan oldu mu bilgim yok. Öyle ya da böyle açılırsa kullanmayı düşünüyorum. Olur ya mebbiste açılırsa komisyon z.h. olmayan tercihlerimi iptal edebilir mi? Zaten açılmayacaktır ama dönem dönem farklı uygulamalar görülebilmekte.

Geri