İlginç ağ problemi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tati
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

tati

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Dün gitiğim bir okulda okulun modemi değiştirdikten sonra bilgisayar bulunduğu sınıf internete girmedi, başka sınıftaki ağ kablosu ile denedim olmadı, jak değiştirdim sonra testerile kontrol ettim 1-den 8 e kadar bütün ışıklar yandı ama yine bağlanmıyor ünlem işareti var giden paket var ama gelen paket sıfır. sonra virüs taraması falan derken beş dakikalığına başka yerde girdi sorunun bilgisayardan kaynaklandığını düşündüm ve formatladım.

Bügün öğretmen beni aradı başka sınıftan başka bir bilgisayar denemiş oda olmamış. halbuki modem değiştirmeden önce öğretmen o sınıfta internetin var olduğunu söylüyor ve ben sadece jak ı değiştirdim ve sürekli yaptığım bir işlem, ağ bağlantısı simgesi üzerinde ünlem işaretinin olması ilginç

Modemlerin ipleri farklı imiş. Muhtemelen aradaki Ap veya bilgisayarların ipleride eski modeme göre ayarlanmıştı.Yeni modeme göre bu cihazlar ayarlanırsa bence sorun çözülür.

bilmiyorum hocam, zaten benden önce kim bakmışsa ip ler manuel verilmiş hepsini otomatik yaptım. arada ap yok direk tek oda da olan swichlere gidiyor. Swichler de düzensizdi , dört swiche modemden canlı bağlantı verdim ordan da bilgisayarlara gidiyor.Kablo biraz kalitesiz geldi bana diyecem ama daha önce bağlanmış.

hocam karmaşık ağlarda otomatik ip alma sorun çıkarır genelde, hasari hocamın dediği gibi önceki modem 192.168.1.1 olarak veriyordur mesela yeni modem 192.168.2.1 olarak veriyordur, yeni modeme göre manuel olarak ip vermeyi deneyin...

zlatanibo' Alıntı:
hocam karmaşık ağlarda otomatik ip alma sorun çıkarır genelde, hasari hocamın dediği gibi önceki modem 192.168.1.1 olarak veriyordur mesela yeni modem 192.168.2.1 olarak veriyordur, yeni modeme göre manuel olarak ip vermeyi deneyin...

manuel ip de denendi hocam, tanıla dediğimde varsayılan ağ geçidi tanımlamadı diyordu. Ayrıca ilginç olan giden paket var gelen paket 0

Kablo sağlamsa problem cihazlardan ya da yapılandırmadandır. Öncelikle modemin IP'sini öğrenin. Diyelim ki 192.168.1.1 olsun.
Bilgisayarların ağ yapılandırmasını elle yapın ve IP adresi 192.168.1.200'den başlayarak 240'a kadar IP verin. Alt ağ maskesi 255.255.255.0 ve varsayılan ağ geçici 192.168.1.1 ve DNS adresi de 192.168.1.1 olarak ayarlayın.
Başlat/çalıştır'a cmd yazıp komut istemini çalıştırın. gelen pencerede ping 192.168.1.1 yazıp enter tuşuna basın eğer veri gönderilip, yanıt alınıyorsa bilgisayarlar modemi tanıyor demektir. aynı şekilde ping www.google.com.tr yazıp enter tuşuna bastığınızda da yanıt alıyorsanız bilgisayarlar internete de bağlıdır demektir.

Geri