İlginç Ram problemi! Fikri olan var mı?

Kodla Büyü

frezmb

Aktif Üye
Arkadaşlar merhaba.
Windows 7 64 bit yüklü makina açıldıktan 1 saat sonra kilitleniyor.
Yazılımsal zannettim sistem yükledim olmadı.
Bilgisayar parçalarını kontrol ettim.
Isı yok, Ekran kartı normal.
Neyse uzatmayayım
Sorun şöyle
2 adet 2 Gb ddr3 ram var. İkisi birlikte kullanılırken kilitleniyor. Ama her ikisini ayrı ayrı çalıştırdığında kilitlenme olmuyor.
Bütün ram slotlarını denedim tek ram olduğunda problem yok ama ikisi bir arada iken kilitleniyor.
1 yılı aşkın süredir çalışıyordu ama şimdi sorunlu
Yardım eder misiniz?

Hocam anakart Asus P7h55
İki ramde DDR 3 aynı marka. Zaten ikisi aynı anda alınmış bire bir aynıydı ve bu ikisi 1 yıldır birlikte çalışıyor.

Ama birliktelikleri neden böyle oldu bilmiyorum. Birbirlerinden soğudular yardım edin yoksa aile faciası olacak ve ayrılacaklar :roll: :D

Hangisi suçlu bilmiyorum. tamam ortada çocuk yok ama ayrılmasalar. yuva kolay kurulmuyor ki. :D

Arkadaşlar şakaya vuruyorum ama fikir verin.

Son dönemde bios ayarlarınızda bir değişiklik yapmadığınızdan emin misiniz? Ya da bios ayarlarınızın sıfırlanmadığından, ayarların doğru olduğundan?
Öncelikle RAMlerin pinleri ile RAM slotlarında toz, kir vb. var mı kontrol edin, pinleri ve slotlarını iyice temizleyin. Genelde bu tarz sorunlar bu sebeple oluyor ve kolayca giderilebiliyor.
Sorun devam ederse, dos ortamında çalışan Ram test programıyla test edin hocam. (Hiren Boot CD'lerinde bir kaç tane yazılım var.) O zaman daha net bir sonuç alırsınız. Sorun varsa da geçmiş olsun.

Windows'un da Bellek Tanılama aracı var. Denetim Masası -> Yönetimsel Araçlar'da bulabilirsiniz.

Çok basit bir sebebi olabilir. iki rami ayrı ayrı farklı slotlarda tek tek denediniz mi? yani x ramini a slotunda ve b slotunda tek olarak, sonra da y ramini aynı şekilde. eğer bu halde çalışıyorlarsa ben de bios ayarları diyebilirim. çünkü toz vb. sıkıntılardan oluşacak problemleri 1. yöntem çürütecektir. aynı marka model ve mhz. deki ramler için başka seçenek kalmıyor bence de biostan başka.

Hocalarım cevaplar için teşekkürler.
Hocam biosta ben hiç bir değişiklik yapmadım yinede fabrika ayarlarına döndüm farkeden birşey olmadı.
Ram'i tek olarak 4 slotun 4ünde de denedim. Çalışıyor. Diğer Ramde aynı şekilde.
ahmetfx ve eya hocalarım dediklerinizi şimdi deniyorum

ahmetfx' Alıntı:
Windows'un da Bellek Tanılama aracı var. Denetim Masası -> Yönetimsel Araçlar'da bulabilirsiniz.
Evela teşekkürler hocam
Hocam yaptım. Hiç bir bellek hatası tanımlanmadı dedi.
Sorun yok gibi. Benim Ramlerin dertleri yokta rahat batıyo sanki

alfa-turk' Alıntı:
watt değeri daha yüksek bir güç kaynağı ile deneyin.

Hocam malesef deneme imkanım yok. Okuldakiler zaten daha düşük evde yok.
Bilgisayar tamiri yapılan yerlere götürüp oradan denetebilirim.
Cevap için teşekkkür ederim.

normalde 2side mavi veya 2 side siyah slotlara takılması gerekir (dual çalışması için)
birini siyaha diğerini maviye takıp deneyin (single) .
Olmazsa , öncelikle bir çift ödünç RAM bulup RAM lerinizin sağlamlığını kontrol edin.

önce sizdeki RAMleri farklı pcde deneyin. sonra farklı 2 adet rami kendi anakartınızda deneyin..

sorun ramdemi yoksa anakartamı slottamı anlarsınız. farklı ramlari kendi anakartınza taktığınızda sorun devam ediyorsa anakart ile ilgili uyumsuzluğu kontrol edin. statik elektrik olayını kontrol edin. bunları yapabilmeniz için bir teknik servis ortamına ihtiyacınız olabilir.

eya' Alıntı:
Son dönemde bios ayarlarınızda bir değişiklik yapmadığınızdan emin misiniz? Ya da bios ayarlarınızın sıfırlanmadığından, ayarların doğru olduğundan?
Öncelikle RAMlerin pinleri ile RAM slotlarında toz, kir vb. var mı kontrol edin, pinleri ve slotlarını iyice temizleyin. Genelde bu tarz sorunlar bu sebeple oluyor ve kolayca giderilebiliyor.
Sorun devam ederse, dos ortamında çalışan Ram test programıyla test edin hocam. (Hiren Boot CD'lerinde bir kaç tane yazılım var.) O zaman daha net bir sonuç alırsınız. Sorun varsa da geçmiş olsun.

Bunu denemeden ramlerin sağlamlığından emin olamazsınız.

İlginç olan problemlerde genelde gözden kaçan birşey oluyor.

Hiren's boot cd 12 ve sonrası ile boot edin, memory diagnostic olabilir menüde seçin ve ramleri kontrol ettirin veya başka bir yazılımla ramleri kontrol ettirin. Ramlerin sağlamsa gerçekten problem ilginç.

ramlardan birinde ufak bir arıza vardır ve ikisini bir arada kullanırken kilitlenmeye neden oluyordur... 2 tane yeni ram al işini halledersin :)...

Geri