İliçi atamalarda Halk Eğitim merkezleri gözüküyor mu?

Kodla Büyü

onozkara

Aktif Üye
arkadaşlar Afyonkarahisar'da çalışmaktayım. İl içi atamalarda tercih yapılacak kurumlar listesinde halk eğitim merkezleri gözüküyorken, mebbis tercih ekranında gözükmüyor. ilden halk eğitim merkezlerine il içinde öğretmen almadıkları bilgisi verildi. bu durum diğer illerde de aynı mı? mebbis tercih ekranında görebilen var mı?

sakaryada hiç bir hem görünmüyor. Gerçi ben de hem'deyim ve tayin isteyebilirim meslek lisesine.

Bende de görünmüyor.

Hem'deki arkadaşımız il içinden tayin istese oraya gidemeyeceğiz yani.

İll il dışından gelmesi gerekiyor.

Bu uygulamanın yasal bir dayanağı var mıdır?

Hem idarecileri için böyle bir şart yok.

DotCom' Alıntı:
Bende de görünmüyor.

Hem'deki arkadaşımız il içinden tayin istese oraya gidemeyeceğiz yani.

İll il dışından gelmesi gerekiyor.

Bu uygulamanın yasal bir dayanağı var mıdır?

Hem idarecileri için böyle bir şart yok.
il içi, il dışı, özür hangisinde yapacaklar belli değil.

diğer iller de nasıl arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim. eş durumu yapacağım ilçede tek açık halk eğitim ama mebbis ekranında görünmüyor. halk eğitime atamayı neye göre yapıyorlar bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim...

Benim bugün dikkatimi çekti. Dün bir tane HEM görünüyordu listede ama nedense bugün yok. Çok garip :shock:

hocam aynı sorun Balıkesir'de de var. Halk eğitim ihtiyaç olarak gösterilen sınıf öğretmenliği branşı atama sayfasında tercih edilebilir iken bilişim teknolojileri bölümünde ihtiyaç var ama tercih edemiyoruz..! Neden olduğu konusuna girince komplo teorisimi dersiniz artık ne dersiniz halk eğitimlerde açılan işletmenlik ve bilgisayar operatörlüğü kurslarını herhangi biryerden bilgisayarla ilgili sertifika alan idarecilerde dahil olmak üzere bu kurslarda görev alarak haftada 10 saat artı ekders alıyorlar.

Tabi kurslar açıldığı için norm da otomatik olarak açılmış oluyor ama nedense biz bu normları tercih edemiyoruz...!
Derslerin zorunlu olmasıyla bir nebze rahatlayan bilişim öğretmenlerinin bu durumu da biran önce tespit edip, Halk eğitimlerde var olan ve hakkımız olan
kadrolarımızı gerek dava yoluyla gerekse il milli eğitim müdürlükleri hatta bakanlığı arayıp ilgili mercileri harekete geçirerek alabileceğimizi düşünüyorum..

oracle' Alıntı:
hocam aynı sorun Balıkesir'de de var. Halk eğitim ihtiyaç olarak gösterilen sınıf öğretmenliği branşı atama sayfasında tercih edilebilir iken bilişim teknolojileri bölümünde ihtiyaç var ama tercih edemiyoruz..! Neden olduğu konusuna girince komplo teorisimi dersiniz artık ne dersiniz halk eğitimlerde açılan işletmenlik ve bilgisayar operatörlüğü kurslarını herhangi biryerden bilgisayarla ilgili sertifika alan idarecilerde dahil olmak üzere bu kurslarda görev alarak haftada 10 saat artı ekders alıyorlar.

Tabi kurslar açıldığı için norm da otomatik olarak açılmış oluyor ama nedense biz bu normları tercih edemiyoruz...!
Derslerin zorunlu olmasıyla bir nebze rahatlayan bilişim öğretmenlerinin bu durumu da biran önce tespit edip, Halk eğitimlerde var olan ve hakkımız olan
kadrolarımızı gerek dava yoluyla gerekse il milli eğitim müdürlükleri hatta bakanlığı arayıp ilgili mercileri harekete geçirerek alabileceğimizi düşünüyorum..
haklısın dediğin gibi bilgisayar sertifikası olan herhangi birisi bu kursları halk eğitimde verebiliyor.
bu konuda aradım il milli eğitimi, söyledikleri şey halk eğitimlere il içinde öğretmen atamadıklarıydı. nedenini sordum, biz açık gösteriyoruz ama bakanlığın hem kadrolarını açmadığını söyledi. bununda nedenini sordum ama cevap veremedi. 147 yi arayıp bu konuda ayrıntılı bilgi almayı düşünüyorum. sonuçta halk eğitim kadroları da açılırsa norm daha da artacak.
yine de aranızda halk eğitim merkezleri açık olan iller varsa burada paylaşırsanız sevinirim.

ihtiyaç listesinde görünmesine rağmen tercih sayfasında görünmüyor.. bunu daha önce sorduğumda biz kadrolu öğretmenle burda anlaşamayız buraya en güzeli ücretli öğretmenin kurs vermesi şeklinde açıklama yapmıştı halk eğitim. demekki var bi bildikleri.

siz meslektaşlarımın bu konuya tepkisiz ve duyarsız kalması, hakikaten neden derslerimizin çok geç zorunlu olmasını ve yıllarca norm fazlası olarak oradan oraya sürünmemizi gayet net açıklıyor...

Hocam benim kadrom HEM'de. Buraya il dışından gelmiştim, listede tüm illerdeki HEM'ler görünüyordu. Yıl içinde HEM'de kurs vardı 1 tane, tahminimce tüm ülkedeki HEM'ler aynı konumdadır. YAni full ekders biraz hayal oluyor. Ancak ben yakın bir okulda BTR istedim, HEM'de de akşam kursu vardı. O şekilde devam ettim.

Yani işin özü HEM'lerde ders-kurs yok. En azından beklediğiniz kadar yok, dolayısıyla iyi ekders almayı düşünen varsa hiç düşünmesin.

Ancak yer değiştirebilmek için tabii ki çok iyi bir fırsat. Eğer gideceğiniz yerde sadece HEM varsa tabii ki buraya gidebilmek için birilerini harekete geçirmelisiniz.

Geri