İliçi tayini isteyip sonra ildışı tayin istenebiliyor mu ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan oshima
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

oshima

Site Gezgini
arkadaşlar bu sene ildışı tayini istemeyi düşünüyorum fakat gelmez ise aynı zamnada iliçi tayinide düşünüyorum.takvime göre iliçi tayini ildısı tayininden önce geliyor.iliçi tayin hakkım gelirse ildışı tayin isteyebilirmiyim ? tşkler

iliçi tayin isteyenlere ildışı tayin yasagı vardı önceki yıllarda.ona göre tercih yapın.klavuzu iyi okuyun

ilyas33' Alıntı:
iliçi tayin isteyenlere ildışı tayin yasagı vardı önceki yıllarda.ona göre tercih yapın.klavuzu iyi okuyun
evet hocama katılıyorum.. Kılavuzdaki duruma göre hareket edin, aksi takdirde 1 yılınız boşa gider hocam..

dengem' Alıntı:
ilyas33' Alıntı:
evet hocama katılıyorum.. Kılavuzdaki duruma göre hareket edin, aksi takdirde 1 yılınız boşa gider hocam..

Klavuz yayınladın mı hocam. ayrıca iliçi çıkarsa ildışı tercih yapabilmem için 3 sene beklemek zorundamıyım ?

oshima' Alıntı:
arkadaşlar bu sene ildışı tayini istemeyi düşünüyorum fakat gelmez ise aynı zamnada iliçi tayinide düşünüyorum.takvime göre iliçi tayini ildısı tayininden önce geliyor.iliçi tayin hakkım gelirse ildışı tayin isteyebilirmiyim ? tşkler
geçen seneki klavuzda il içi tayin isteyen biri eğer il içi çıkarsa ildışı isteyemiyordu.Eğer il içi istediniz ama çıkmadı o zaman il dışı isteyebiliyordunuz.
Ben 5 yıl köyde il dışı isteme yüzünden öyle kaldım.Geçen yılda garanti olsun diye köyden kurtulmak için önce il içi istedim ve çıktı.Köyden kurtulduktan sonra Artık İlde 3 yılı doldurduğum için ildışı çıkana kadar ister dururum bence sizde öyle yapın

bilisimci_009' Alıntı:
oshima' Alıntı:
geçen seneki klavuzda il içi tayin isteyen biri eğer il içi çıkarsa ildışı isteyemiyordu.Eğer il içi istediniz ama çıkmadı o zaman il dışı isteyebiliyordunuz.
Ben 5 yıl köyde il dışı isteme yüzünden öyle kaldım.Geçen yılda garanti olsun diye köyden kurtulmak için önce il içi istedim ve çıktı.Köyden kurtulduktan sonra Artık İlde 3 yılı doldurduğum için ildışı çıkana kadar ister dururum bence sizde öyle yapın

peki hocam il içi çıkarsa ve daha sonra ildışı seçebilmem için 3 sene beklemem mi gerekiyor,yoksa ertesi sene ildışı seçebilirmiyim ?

oshima' Alıntı:

peki hocam il içi çıkarsa ve daha sonra ildışı seçebilmem için 3 sene beklemem mi gerekiyor,yoksa ertesi sene ildışı seçebilirmiyim ?

ertesi yıl il dışı isteye bilirsin

oshima' Alıntı:
bilisimci_009' Alıntı:
oshima' Alıntı:

Evet Hocam İlde 3 yılınızı zaten doldurduğunuz için isteyebiliyorsunuz. ben 2013 temmuzda il içiyle şuanki okuluma geldim ve şimdi il dışı isteyebiliyorum

bilisimci_009' Alıntı:
oshima' Alıntı:
bilisimci_009' Alıntı:
oshima' Alıntı:

Evet Hocam İlde 3 yılınızı zaten doldurduğunuz için isteyebiliyorsunuz. ben 2013 temmuzda il içiyle şuanki okuluma geldim ve şimdi il dışı isteyebiliyorum

tşkler hocam sağolun :)

İl içi isteyip tayini çıkan bir kişi aynı yıl il dışı tayine başvuramıyor. (Yeni çıkan kılavuza bakmak gerekiyor tabi malum her sene değişiyor maddeler)
Yaşayabileceğiniz 2 kötü durum var.
1-İl içi istemezseniz ve il dışı tayininizde çıkmazsa keşke il içi isteseydim pişmanlığı olacak.
2-İl içi yer değiştirip il dışında da istediğiniz yere puanınızın yettiğini görürseniz bu da büyük bir pişmanlık.
Maalesef öğretmenlerimiz bu ikilemi her sene yaşıyorlar.
Bence bu konuda izlenecek 2 yol var.
1-Eğer ildeki görev yaptığınız yerden çok memnun değilseniz ve geçen yıllar yapılan il dışı tayinlerdeki branşınızla ilgili taban puanlarını incelediğinizde il dışı tayininizin çıkma ihtimali düşük ise il içi istemeniz mantıklı.
2-yok eğer il içi tayin yapsanızda sizin için çok birşey değişmeyecekse ve il dılşı tayininizin çıkma ihtimali varsa il dışı istemeniz daha mantıklı.
Ama yinede ne kadar yer açılacağını bilemediğimiz için karar verilmesi çok zor bir durum.

peki benim anlamadığım;

niye insanları bu ikileme mecbur bırakıyorlar.
il içi tayini yap.
sonra il dışını yap.
il dışından sonra il içini bir daha çalıştırsa olmaz mı?
yada boşalan kadrolar özür grubu atamalarına kalsa?

ben okulumu değiştirmek istiyorum aynı zamanda il değiştirme ihtimalimde var. il içinde yer açık olmadığı için 2 yıldır il içi istiyorum çıkmıyor. bu sene yerim değişebilir. ama il dışı açılmayan illerdede açık doğabilir. şimdi ben bir ihtimal için mi tayin isteyeyim yada hakkımı kullanmayayım.

bunu düşünebilecek bir tek yetkili yok mudur.

neden hep mağduruz neden hiç umursanmıyoruz. vicdan lütfen biraz vicdan.

Geri