İlköğretim mi? Halk Eğitim mi? Kararsızım yardımcı olurmsnz?

Kodla Büyü

kgunduz

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
969
Merhaba.
Çalıştığım okula 1 yıl önce atanan bi öğretmenim. bende 8 ay önce bilgisyarlar çöplük olup maliyeye teslim edilmiş zimmetten düşülmüş 10 senelik tep1 1. faz ile gelen 2000 model pclermiş.
Okulumda yaklaşık 2 yıla yakındır pc yok !
yanı başımızdaki halk eğitimde de 1 bilgisayar normu var açık.
onlar gel diyorlar.
Şimdi kararsızım acaba oraya geçsem sizce iyimidir? siz olsanız ne yaparsınız?
Maddi - manevi sizce tercihiniz ne olurdu?
 
Halk Eğitim bence daha iyidir.Angarya işlerden kurtulursun. Halk eğitimin tek dez avantajı 18 saat ek ders almak için hafta içi bir adet kurs acacak olman..
 
Wallahi hocam ben de dün bir konu açmıştım aynen bu şekilde. Liseden Halk eğitime geçme konusunda kararsızım. Çeşitli fikirler aldım; olumlu veya olumsuz. Kafam daha da çok karıştı :))
 
Okulum rahaat ama ders işlemeyemiyrum iyice psikolojim bzuldu.
sınıf ortamı birşey yapamamak beni iyice gerdi.
bende kararsızım olumlu olumsuzlukları nelerdir bilenler söylerse iyi olur
 
Hocam Halk eğitimde de çalıştım. Lise de de. Meslek lisesinde de. Fırsat olsa yine keşke meslek lisesinde çalışsak. Şimdi bizim için lise ilköğretim farketmiyor. Formatör her yerde aynı. Ama halk eğitim mi lise mi dersen ben yine az bir farkla formatörlük derim. Çünkü:
1- Halk eğitimde tamam ders anlatıyoruz ama kimi zaman eline fare almamış kişiler geliyor ve onlarla uğraşmak zor.
2- Ek ders almak için sürekli kurs açman lazım. Kurs açılmadığı zamanlar sadece maaşını alırsın. Haftada 30 saat günde 6 saat diyelim bir kurs için 15 saat ek ders alıyorsun. İlköğretimdeki gibi. Buda insanı yoruyor. Bir gün 6 saat aynı kişilerle aynı yerde zor biraz.
3-Açılan kurslar akşam kurslarıda olabilir. Bu kimi için zor kimi için kolay olabilir.
4- Tamam ders anlatıyoruz öğretmeniz ama kurs alanlar halktan kişiler olduğu için bir öğretmen öğrenci gibi olmuyor hiç. Büyükler kuralları esnetiyor bazen. Tabi bu öğretmene de bağlı biraz.
5- Kurslar hafta sonu veya yazlarıda olabilir. özellikle yaz kursları günde 8 saat yorucu oluyor. Ve genellikle açılan kurslar Bilgisayar işletmenlği Temel Donanım Windows Kullanım Office bu konularda bir yerden sonra sıkıcı tabi.

İyi yanlarıda var tabi. Talep olursa istediğin bir konuda kurs açabilirsin. Web tasarım programlama Grafik tasarım ne olursa. talep olsun yeter. Evrak işleri azdır.Bir plan hazırlarsın kurs başında o kadar. Kursa gelenler sayesinde bir çevren olur. Ders saatleri de idare esnekse esner. Formatörlükteki gibi her yere koşmak zorunda kalmazsın. Bir labaratuarın olur ve kursun. Aklıma gelenler bunlar. Tabi bu yazdıklarım benim deneyimlerim. Sen yine de sormaya devam et. Bulunduğun yere göre de bazı şeyler değişebilir.
 
Walla hocam açıkça söylemek gerekirse ben rahatlığın dışında bir de maddi açıdan yaklaşıyorum olaya; yaklaşmak zorundayım da. Kendi okulumda formatörüm, 6 saat derse giriyorum, idareyi bırakın ilçe milli eğitim bile formatör nedir, görev ve sorumlulukları nelerdir gibi bidiği hiçbirşey yok. Okulda rahatım, giriş çıkış saatlerim benim insiyatifimde gibi birşey.

Geçen hafta Halk Eğitimde Bilgisayar kursuna başladım. Haftalık 10 saat. Adamların kadrolu bilgisayar öğretmeni yok, tutturdular illa seni buraya alalım dediler. Okul müdürüm karşı çıksa bile alacak güçleri de var adamların ben istedikten sonra. Şimdi Halk Eğitime geçersem bu sefer Haftalık maaş karşılığını doldurmak için kurs açmam gerekecek, okulumdaki gibi giriş çıkış saatlerim rahat olur mu bilmiyorum, ilçe genelindeki her etkinlikte halk eğitim varsa ben de dolaylı olarak olmak zorunda kalırım, Bt sınıflarının bakımı ve yönetimi konusunda tüm görevler bana verilir vs vs durumlar söz konusudur.
 
peki bilgisayar olmadığında müfettiş geldiğinde ne demeliyiz? siz olsnız ne dersiniz?
 
Küçük yerlerde halk eğitimi tavsiye etmem. Düzenli kurs açılan ve talep olunan halk eğitimleri öneririm. Öğrenci ile muhatap olmazsınız, Not verme derdiniz olmaz. Ancak kendinizin suistimal edilmesine de izin vermeyin. Kursa gelmeyen kişilere belge verilmesi yoklamada var göstermek vb.
 
kgunduz' Alıntı:
peki bilgisayar olmadığında müfettiş geldiğinde ne demeliyiz? siz olsnız ne dersiniz?

hocam bunu ben 2 sene önce yaptım anlatıyım. okulumda lab yok dersleri sınıfta işlemek zorunda kaldım. ilk zamanlar teorik birşeyler anlattım. ama pratik olmayınca bi halta benzemiyo. sonra dersimde kitap okutmaya başladım. müfettişe de aynen söyledim. bt sınıfım yok bende kitap okutuyorum hatta bazen film izletiyorum. (sınıflarda projeksiyon var.) müfettiş birşey diyemedi. tamam hocam haklısın dedi 90 verdi gitti...
 
Geri
Üst