İlköğretimde Akış Diyagramı ve Algoritma

Kodla Büyü

scanturk

Site Gezgini
İlköğretimde 6. basamak kitabınmda verilen algoritma ve akış şeması konularının öğrencilerimin anlaması çok zor oluyor. Tam olarak ne işe yarayacağını anlatamıyorum. Bu konuda fikri olan ya da etkinlik örneği olan varsa çok sevinirim. Teşekkürler

Hocam bendeki öğrencilerde kavrayamıyor. İnternetten bir iki sunu indirdim. Bir şekilde anlatmaya çalışıyorum. İnşaat a başlanmadan önce planlanır, her türlü çizim yapılır. Bu noktadan benzetme fln yapmaya çalışıyorum. Ama yine de anlamakta güçlük çekiyorlar.

Algoritmayı programlamaya girişte göstermişlerdi. 6. basamağa koymaları gereksiz gibi. 8 de olmalı bence.
Bu arada çok teşekkürler, güzel bir sunu.

bu resmi bir deneyin hocam,

gerçi ifadeleri değiştirebilirsiniz ama akılda kalıcı olru gibi
sorun1ci.jpg

Bir kişiyi kapıya kadar kaldırıyorum. Sonra sınıftan geri dön, sağa dön, sola dön,3 adım at, 5 adım at gibi komutlarla yerine oturtmalarını istiyorum. Bu programın ismi yerine otur olsun diyorum. Sonra başkalarını çıkarıp yerine otur programını deniyoruz. Biz hiç komut söylemeden kendisi yapmaya çalışıyor. Yapamazsa hata verdi diyoruz. Bir çok konuyu anlatırken işe yarıyor, virüslerde bile... Birisi yerine oturma programını çalıştırırken ben sağa sola çekiştiriyorum.

hocam bendede aynı bir türlü bu konuyu öğrencilere anlatamıyorum kafaları karışıyor. bende çoğu zaman atlıyorum

yerine otur algoritması fena değil hocam :) etrafında önce bi güzel döndürüp gözlerini bağlayarak benim komutlarımla yerini bulmasını sağladım güzel oluyo..

Code.org projesini sınıfına uygula. Hepsi olmasa da en azında bir kısmını.
Harika yapmışlar bence.

Geri