İlköğretimde Okuldan Uzaklaştırma Kalktı mı?

Kodla Büyü

serkanaytekin

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar disiplinlik bir olayımız var okulda. Müdür yardımcısı sadece kınama verebileceğimizi okuldan uzaklaştırmanın kalktığını söyledi, bana pek inandırıcı gelmedi, bilgisi olan var mı acaba?

Yeni ilköğretim disiplin yönetmeliğinde okuldan uzaklaştırma kalktı mı acaba?

Biraz araştırdım okuldan uzaklaştırma kalkmış. Uyarı, kınama ve okul değiştirme var. Bizim meslek iyice çobanlığa döndü vallahi, biz bir tokat atsak başımıza neler gelir ama milletin çocuğu ne yaparsa yapsın, Allah öğretmenin hakkını yanlarına bırakmasın.

Evet uzaklaştırma yokmuş ama bizim okulda Bir şekilde veliler ikna edilip gönüllü bir uzaklaştırma yapılıyor. Zaten çoğu polise yansıyabilecek şiddet içeren davranışlar,veliyi başınıza daha büyük işler gelir çocuğu okula göndermeyin diyerek korkutuyoruz. .Öğretmen ve idare baskısıyla veli çocuğu okula göndermiyor. Bu şekilde 3 yıldır okula gelmeyen öğrencimiz var:)

günaydın arkadaşlar ilköğretim II kademe öğretmenleri zaten çoban gibi... Nerde problemli, serseri, okulla alakası olmayan öğrenci varsa devletimiz çekeceksin diyor onu bir şekilde eğitime kazandıracaksın. Eleme şansın yok sınıfta bırakamıyorsun, okuldan atamıyorsun en fazla okul değiştirip başka öğretmenin başına bela edebilirsin. Bu problemlilerle başederken aynı zamanda normal öğrencilere de eğitim öğretim yapacaksın ha bi de şiddet yok, bunları yaparken öğrenciler tarafından bıçaklanmamak ve dayak yememek için de azami çaba sarfetmen lazım.

mellow' Alıntı:
Evet uzaklaştırma yokmuş ama bizim okulda Bir şekilde veliler ikna edilip gönüllü bir uzaklaştırma yapılıyor. Zaten çoğu polise yansıyabilecek şiddet içeren davranışlar,veliyi başınıza daha büyük işler gelir çocuğu okula göndermeyin diyerek korkutuyoruz. .Öğretmen ve idare baskısıyla veli çocuğu okula göndermiyor. Bu şekilde 3 yıldır okula gelmeyen öğrencimiz var:)
Velilerden biri yada birkaçı gidip şikayet etse o idarecilerin başı nasıl ağrır acaba?

iki ucu pis değnek gibi bizim meslek.

Bizim meseleyi hatırlarsınız geçen hafta konu açmıştım, araba çiziği meselesi. Veliler paraları ödediler özürde diliyorlar ama her en hikmetse biz çocukları okulda görmek istemiyoruz. İşi araştırınca maalesef kınama dışında ceza veremiyoruz. Okul değiştirme ilçe mem in işiymiş, onlarda 2 aydan az bir süre kala zaten böyle bir şey yapmazlar.

Kısaca oturacağız yerimize.

okul değiştirme sadece lafta. kesinlikle değiştirmiyorlar. bizzat denedim olmadı. olay da öyle küçük bir olay değildi hemde.

xodeda' Alıntı:
okul değiştirme sadece lafta. kesinlikle değiştirmiyorlar. bizzat denedim olmadı. olay da öyle küçük bir olay değildi hemde.

Ya hocam ilk dönem namus meselesi oldu, kız haksız bulundu yine, halbuki kızda erkekte haksız(uygunsuz vaziyet olmuş maalesef). Ama arkan yoksa maalesef eziyorlar. Kız okul değiştirmek zorunda kaldı. Diğer deyyus okulda.

maalesef en son verilecek ceza okul değiştirme. bu kararı ilçe disiplin kurulu verebiliyor okulun yetkisi yok. o da 1 yıl geçerliymiş. 1 yıl başka okula gittikten sonra öğrenci dilekçe vererek eski okuluna dönebiliyor. aynen bu durumdayız şuan başımıza bela oldu vaktiyle gönderdiklerimiz. o da çözüm değil yani. dönüşü daha muhteşem oluyor :)

böyle pislikleri evinden en uzak okula vereceksin. gitsin gelsin. ailesi servise para vermek zorunda kalsın. sürünsün deyyuslar.

omd' Alıntı:
mellow' Alıntı:
Velilerden biri yada birkaçı gidip şikayet etse o idarecilerin başı nasıl ağrır acaba?

Hocam isterlerse şikayet etsinler. Bizim olaylarımız küçük olaylar değil pek. Arkadaşını cinsel taciz, bıçakla yaralama ya da öldürme amaçlı dövme falan. Veli bu şekilde kurtulduğuna razı oluyor.

SoNMeZ' Alıntı:
aynen bu durumdayız şuan başımıza bela oldu vaktiyle gönderdiklerimiz. o da çözüm değil yani. dönüşü daha muhteşem oluyor :)

Biz de okul değiştirmeyi ceza olarak değil de nakil olarak uygulamıştık belalı bi öğrencimize. Tabi diğer öğrenciler ceza olarak biliyordu. Yatılı okulu da bıktırmış olarak geri döndüğü ilk gün siyah deri ceketiyle,sert bakışlarıyla, havalı duruşuyla ağzındaki sakızı farkedip "Sakızı çöpe mi atarsın yutar mısın?" diye soran bana verdiği cevaba afallamış kalmıştım. "Yere atsam?" demişti. :scared: 5-10 saniye sessiz bakışmadan sonra yüzümü buruşturup "Daha ilk günden yaptığı terbiyesizliğe bak" deyip geçmiştim. :sleep: Sonrasında sakızı yuttuydu neyseki. İlla bi artislik yapacak işte.

Vel hasılı kelam dönüşleri gerçekten muhteşem oluyor :)

Geri