İlköğretimden Meslek Lisesine Atanmak.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan vzgr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

vzgr

Site Gezgini
Arkadaşlar il içi ile meslek lisesine atandım. Fakat mezun olduğumdan beri ilköğretimde çalıştığım için malumunuz köreldim. Meslek liselerindeki dersler ile ilgili hiç bir fikrim yok. Zorlanır mıyım , nasıl üstesinden gelirim bilemiyorum. Derse girip öğrencilere rezil olmak da var. O yüzden yaz boyunca hazırlanayım diyorum. Acaba meslek liselerinde hangi programlar kullanılıyor bilgisayarıma kurup çalışmaya başlayayım şimdiden. Yada derslerde nelere dikkat etmeliğim Yardımcı olursanız sevinirim.

hocam gittiğiniz meslek lisesinin web sitesine bakın, kararnameniz çıkıp göreve başladığınızda okuldaki idarecilerle konuşun HANGİ DALLAR var. var olan dallara göre kendinize bir çalışma planı hazırlarsınız
.
ama şunu şimdiden söyleyebilirim. 10. sınıflar ortak
Temel elektronik içn programa gerek yok modüllere biraz göz atın
paket programlar için word - excel - powerpoint (gittiğiniz okulda kurulu office versiyonuna göre menüler biraz değişiklik gösterebilir)
programlama temelleri için - c# gösterilmesi gerekiyor ama farklı diller gösteren arkadaşalrda var. onun içinde visual studio 2008 yad 2010

web tasarım dalı varsa
11. sınıflar için
web tasarım ve programlama dersi - 1. dönem dreamweaver 2. dönem VisualStudio 2008 yada 2010 da c#.net
12. sınıflar için PHP

:)
@vzgr hocam, o kadar çeşitli ders var ki hangisine çalışacaksın. bir de neredeyse her sene bir ders çıkartılır yeni ders eklenir. o yüzden kendini sıkıntıya sokmana gerek yok. okulunda web tasarım dalı varsa, dreamweaver, firefox, c#; veritabanı programcılığı (bu dal kapatılacak veya adı değiştirilecek deniyor ama daha bir gelişme yok) varsa, c#, silverlight ( bu programda gelişmiş int. uygulamalarında anlatılıyor ama ders kaldırılacak deniyor :), veritabanı; ağ teknolojileri ve teknik servis varsa işiniz biraz daha zorlaşıyor. ağ teknolojileri alanı için cisco ccna ve ms server 2008'i bilseniz iyi olur. Teknik servis için iyi bir elektronik bilgisi gerekiyor.
bu yüzden hiç kendini sıkıntıya sokma, sana hangi dersleri verecekleri belli değil. dersleri dağıttıktan sonra ilk sene anlatacağın konuya göre çalışırsın ve üstesinden gelirsin.

cumhurtorun' Alıntı:
:)
@vzgr hocam, o kadar çeşitli ders var ki hangisine çalışacaksın. bir de neredeyse her sene bir ders çıkartılır yeni ders eklenir. o yüzden kendini sıkıntıya sokmana gerek yok. okulunda web tasarım dalı varsa, dreamweaver, firefox, c#; veritabanı programcılığı (bu dal kapatılacak veya adı değiştirilecek deniyor ama daha bir gelişme yok) varsa, c#, silverlight ( bu programda gelişmiş int. uygulamalarında anlatılıyor ama ders kaldırılacak deniyor :), veritabanı; ağ teknolojileri ve teknik servis varsa işiniz biraz daha zorlaşıyor. ağ teknolojileri alanı için cisco ccna ve ms server 2008'i bilseniz iyi olur. Teknik servis için iyi bir elektronik bilgisi gerekiyor.
bu yüzden hiç kendini sıkıntıya sokma, sana hangi dersleri verecekleri belli değil. dersleri dağıttıktan sonra ilk sene anlatacağın konuya göre çalışırsın ve üstesinden gelirsin.

hmm dediğin gibi karışıksa her öğretmenin işi her sene belirsiz desenize.peki ders dağılımlarını ve programını kim yapar eml lerde müdür mü yada bilişim bölüm şefi ve öğretmenler aralarında mı ayarlıyorlar.

vzgr' Alıntı:
hmm dediğin gibi karışıksa her öğretmenin işi her sene belirsiz desenize.peki ders dağılımlarını ve programını kim yapar eml lerde müdür mü yada bilişim bölüm şefi ve öğretmenler aralarında mı ayarlıyorlar.
..
her yiğidin yoğurt yiyişi ayrıdır hocam
genelde alan şeflerine bırakılır. alan şefleri de isterse kendi başına isterse alan öğretmenlerinin de fikrini alarak ders dağılımını belirler. programı yapan müdür yardımcısı da elinden geldiği ölçüde buna sadık kalarak dersleri yerleştirmeye çalışır. yerleşmezse ufak tefek değişiklikler yapabilir...

hocam tüm lise türleri ve ilköğretimde çalışmış birisi olarak sana şunu söyleyim:
eğer teknik servis dalı derslerini sana verirlerse Allah yardımcın olsun ben yapamamıştım ve değiştirmek zorunda kalmıştık.elektronik dersler çok zor geliyo bana mesela. mikrodenetleyiciler elektronik uygulamaları vs benim için tam kabus.
veritabanı programcılığı ve web tasarımı dalları bana çok zevkli geliyordu mesela. onlarda da programlama dilleri anlatıyon tasarım programları anlatıyon. sıkıntı olmaz bence senin için de. ama inan en güzelini yapmışın meslek lisesine geçmekle. hiç korkma sıkıntı yapma. öğrencilerin seviyeleri belli meslek lisesinde. şöyle düşün: birşeyi sen bilmiyorsan onlar hiç bilmiyorlar emin ol...

joomlaci' Alıntı:
hocam tüm lise türleri ve ilköğretimde çalışmış birisi olarak sana şunu söyleyim:
eğer teknik servis dalı derslerini sana verirlerse Allah yardımcın olsun ben yapamamıştım ve değiştirmek zorunda kalmıştık.elektronik dersler çok zor geliyo bana mesela. mikrodenetleyiciler elektronik uygulamaları vs benim için tam kabus.
veritabanı programcılığı ve web tasarımı dalları bana çok zevkli geliyordu mesela. onlarda da programlama dilleri anlatıyon tasarım programları anlatıyon. sıkıntı olmaz bence senin için de. ama inan en güzelini yapmışın meslek lisesine geçmekle. hiç korkma sıkıntı yapma. öğrencilerin seviyeleri belli meslek lisesinde. şöyle düşün: birşeyi sen bilmiyorsan onlar hiç bilmiyorlar emin ol...

Bende lisemi düşündüğüm zaman miktoişlemci ,elektroteknik mi neydi o tarz dersler vardı hiç sevmezdim. Desen eski öğrenciler yok atık ben kendi zamanımızı düşününce işim zor diye düşünüyordum ama dediğin gibiymiş gideceğim okuldaki öğenciler de.

Geri