İlk 25 tercihte hiç tercih edilmeyen bir okul tercihi 26.ter

Kodla Büyü

TurkAdam

Aktif Üye
arkadaşlar 26. tercih işleyişi ile ilgili kafama bir şey takıldı

ama benim sıralamam 1800.

ilk 25 tercihte hiç tercih edilmeyen bir okulu tercih edersem buraya yerleşebilir miyim?

sanırım ilk 25e yerleşemeyenler havuza alınıp sonra atanıyor. ama benim dediğim gibi olursa ben 26ya kalmadan yereleşmiş olabilir miyim?

yani 26.tercihi yapanlara göre önceliğim olur mu arkadaşlar? emin olanlar cevaplarsa sevinirim.

Elbette ilk 25 tercihte kimsenin tercih etmediği bir okul olursa siz oraya normal tercihlerinizle(ilk 25) atarsınız.

Bir okulun binlerce aday öğretmen tarafından hiçbir zaman 25'lik listeye alınmaması da binde bir ihtimal hocam.

Atanacak bilişimcileri düşünürsek ve kontenjanı da düşününce ben sizin kura ile(26.tercih) atanma ihtimalinizi yüzde 40 olarak görüyorum.

yasarsahbaz' Alıntı:
Elbette ilk 25 tercihte kimsenin tercih etmediği bir okul olursa siz oraya normal tercihlerinizle(ilk 25) atarsınız.

Bir okulun binlerce aday öğretmen tarafından hiçbir zaman 25'lik listeye alınmaması da binde bir ihtimal hocam.

Atanacak bilişimcileri düşünürsek ve kontenjanı da düşününce ben sizin kura ile(26.tercih) atanma ihtimalinizi yüzde 40 olarak görüyorum.

1- bende bu 1/1000 ihtimali düşündüm ve konu açtım. ama bakın memurlar.net te şöyle cevap verildi buna:
hocam memurlar.nette şöyle bir cevap verildi mesela: Kontenjan içindekilerin tercihlerine bakılır,puan üstünlüğüne göre kim yazmışsa atanır.Eğer kimse yazmamışsa o okulu havuza kalanlardan birisi yerleşir.Sizin dediğiz gibi olsa 50 puandaki bir adam da kimse yazmadı diye giderdi.1000 kontenjanda en fazla 1100 civarındaki adam gider. O da 26 yı işaretlemeyenler ya da farklı nedenlerden puanı yüksek olup da yazmayanlar olacağından

2- hem 1800.yüm atanma şansmı nasıl %40 görüyorsunuz ki :S 1100 kişi alacaklar ve ben 1800deyim. %40 ihtimal mucize bile değil gibi hocam bunu neye göre söylüyorsunuz acep :S

Verdiğiniz 1.cevaba bakınca her şey normal hocam. Bir okulu hiç kimse yazmazsa havuza kalır. Binlerce aday arasından sadece 1 kişi yazarsa o kazanır(Puanı taban puan olan 50 olsa bile)

2.cevabınız için ise moralinizi yüksek tutmanızı ve atanma ihtimalinizin olduğunu belirtmek için yüzde 40 gibi bir tahmin verdim hocam.

Hayırlısı ne ise o olsun.

hocam 1. maddeye bende o şekilde bakıyorum. tercihlerde nerdeyse kimsenin tercih etmeyeceği okulları yazcam. örneğin hakkarinin ilçesinin köyünün köyü. sınırları en ücraları yani. belki yazan olmazsa atanabilrim inşallah. burası Türkiye her şey olur burada.

ilginiz için teşeklürler

Olurmu oyle sey 26. Tercih niye var puani yuksek adam bosta kalmasin amac. Sizden yuksek puanli 26 saretleyen varsa o atanmadan siz yerlesemezsiniz. Daha onceki senelere bakarak kayma miktarini asagi yukari hesaplayabilursiniz.

ama hocam kimse tercih etmediği halde düşük sıralamam ile ilk 25 tercihe yerleştim diyelim. artık sistem boş okullara bakıyor diyoruz. ben oraya yerleşince benim okulu dolu göstermez mi yani? yoksa bana "sen kimsenin tercih etmediği okula yerleşmişsin ama şimdi 26yı açanları atamamız lazım. seni şutluyoruz ve o okul açılıyor. senin yerine başkasını atıyoruz." durumu olacak o zaman???

hocam olmaz öyle şey
iş şöyle olur
sıralamada adamın ilk 25 tercihinden birine giriyorsa oraya atanır girmiyorsa 26 açıksa havuza alınır.
toplam kadro 1091 kişi bu kişiye kadar bu şekilde devam eder
diyelim ki bunlradan 500 kişi ilk 25 e atanamadı
bu 500 kişden de (tahmiini olarak) 100 kişi 26 yı açmadıysa 1191 kişiye kadar devam eder bunlar arasından kurayla 26 dan rastgele atar...

26. tercih ile her okula gidebilirsin. benim çankırıdaki okuluma 26. tercihten kişiler geldiğini gördüm. yani senden sonraki kişiler hakkari merkeze giderken sen hakkari çukurcaya gidebilirsin.

hocam puan üstünlüğüne göre eğer 26 yı açan öğretmen senden yüksek ise o atanır puan üstünlüğü esastır. yanlış yere yazdım az önce

Benim tahminim sistem şöyle işliyor. Ornegin senin 25 tercihini senden yuksek puan alan kimse tercihine almadi. Ama bu kisiler 26. Tercihlerini isaretledilerse eger onlarin puani senden yuksek oldugu icin o okula ataniyorlar. Yani kimse yazmasa bile senin okulu, onlarin 26. Tercihi isaretlemeleri dogal olarak senin önüne gecmelerini sagliyor.

Farkettiyseniz sizin dediginiz gibi bir olay olsa hakkarinin koyune 70 puan diger yerlere 75 puan gibi bir uçurum olurdu puanlar arasinda. Ama boyle puan farki olmuyor malesef.

Yanlış biliyorsunuz! 26ya kalanların atamaları tercih edenlerin atamaları sonuçlandıktan sonra başlar. Örneğin 80 puanınız var ve 26yı da açtınız. Tercihleriniz de tutmadı. Bu durumda sistem sizi HEMEN ATAMAZ havuza alır. Herkesin ataması yapılır ve sonra 26ya kalanların en yüksek puanından başlayarak rastgele atama gerçekleştirilir. Yani tercih eden daima önceliklidir.

Parhelion' Alıntı:
Yanlış biliyorsunuz! 26ya kalanların atamaları tercih edenlerin atamaları sonuçlandıktan sonra başlar. Örneğin 80 puanınız var ve 26yı da açtınız. Tercihleriniz de tutmadı. Bu durumda sistem sizi HEMEN ATAMAZ havuza alır. Herkesin ataması yapılır ve sonra 26ya kalanların en yüksek puanından başlayarak rastgele atama gerçekleştirilir. Yani tercih eden daima önceliklidir.

hocam bende bunu düşünüyorum bu yüzden böyle dedim. zaten adam 70 alıyor mesela tercih yapmıyor. yapsa bile iyi yer yazıyor doğal olarak çıkmıyor 26 yı açsa da. ama ben kimseini tercih etmediği yeri yazsam diyorum belki olabilir. bu yüzden emin olmadaım ve mevzuatta böyle bir madde bulursaınz lütfen bilgilendirin ben bulamadım...

ayrıca şunlara da cevap verirseniz sevmrm hocam:

1- tercihleri yaptıktan sonra düzenleyebiliyor muyuz?
2- ertesi gün onaylatmak mı zorundayız? ne lazım başka onay için

teşk

Yanlışınız var hocam 25 tercihine atanamayan 26 ya kalan sizden yüksek puanlı arkadaş atanıyor siz değil.

Sıralaman tercih yapacak kadar iyi değil . 25 tercihle hic uğraşma 26 yı ac birak..kısmetin varsa olur..hayırlı atamalar

fatihtasoz' Alıntı:
Yanlışınız var hocam 25 tercihine atanamayan 26 ya kalan sizden yüksek puanlı arkadaş atanıyor siz değil.
Hocam bu konuda her türlü bahse girebilirim tercih eden kişi kontenjan sayısı kadar sıralamanın içinde olmak şartıyla daima önceliklidir :) evet garip görünüyor olabilir ama algoritmayı bu kontenjan sayısı kadar sıralama koşulunu da düşünerek işletirseniz çok daha mantıklı olduğunu göreceksiniz. Çünkü o okulu siz istememişsiniz ama sizden düşük de olsa yüksek de olsa kontenjan sayısı kadar sıralamaya girebilmiş biri istemiş. Bu durumda kadro onundur. Sizin atamanız herşey bittikten sonra kontenjan sayısı kadar sıralama içerisinde kimsenin tercih etmediği yerler arasından rastgele yapılır ve sistem kapatılır. Hatta ben bunun zamanında akış şemasını da yapmıştım bulursam eklerim. Bu yüzden tercihlerde kesinlikle yüksekten uçulmamalıdır ve mutlaka son 1-2 tercihte 26ya kalmamak adına zorunlu hizmet olmayan fakat ücra görülen yerler seçilmelidir. Bu kadrolar hem ücra olduğu hem de zorunlu hizmet olmadığı için fazla tercih edilmezler ve atanması daha kolaydır. Bu da küçük bir tüyo kolay gelsin. ;)

hocalarım ben de Parhelion gibi düşündüğümden tercih yapcam. yoksa sıralamam elbette kötü biliyorum. ben sadece küçük bir açık için uğraşıyorum. neden olmasın yani? olabilir diyorum ve bana da mantıklı geliyor bu şekilde.

ben de ilk 25e en kötü tercih edilmeyecek ihtimali olan yerleri yazıp 26yı açcam.

teşekkürler ilgileriniz için

duzceli81' Alıntı:
hocalarım ben de Parhelion gibi düşündüğümden tercih yapcam. yoksa sıralamam elbette kötü biliyorum. ben sadece küçük bir açık için uğraşıyorum. neden olmasın yani? olabilir diyorum ve bana da mantıklı geliyor bu şekilde.

ben de ilk 25e en kötü tercih edilmeyecek ihtimali olan yerleri yazıp 26yı açcam.

teşekkürler ilgileriniz için
hocam bir atamada önümde 10 birinde 150 kişi kalmıştı ben sizin gibi düşünmüyorum yani siz 26 yı açan sizden yüksek puanlı birinin önünde atanamassınız.

Tercihler yapıldıktan sonra düzeltilir onaylandıktan sonra düzeltilmez istediğiniz gün onaylatırsınız

Hocam siz bir ümitle açık olmasını istiyorsunuz ama ne böyle bir açık yok.
26. yı açıp puan üstünlüğü olan kişi, kura ile sizin seçeceğiniz yazılmayan bir okula yerleşebilir sizin tercih etmeniz birşeyi değiştirmez.

Sistem şuna benzer bir şekilde işliyor.
Açılan 100 okul olsun. kontenjan = 100 (bu birinci değişken)
26 ya sakla = 0 (buda ikinci değişken)

Puanına göre 1. olan kişi 1. tercihine yerleşti. Okul listeden kaldırıldı. Kalan kontenjan 99
2. olan kişi 1. tercihine yerleşti. Okul listeden kaldırıldı. Kalan kontenjan 98
3. olan kişi ilk tercihi olan okul dolu olduğu için yerleşemedi, 2. okulda dolu olduğu için yerleşemedi 3. okula yerleşti. Kalan kontenjan 97

İlk 40 kişi bu şekilde yerleşti, yerleştikleri okullar listeden kaldırıldı. Kalan kontenjan 60.
41. kişi tercihlerine yerleşememiş ve 26 yı açmamış olsun. Sistem tarafından yok sayılacak. Kalan kontenjan 60.

42. kişi tercihlerine yerleşememiş ve 26 yı açmış olsun. Sistem bu kişiyi daha sonra geri dönmek üzere saklayacak ve kalan kontenjanı 59 a düşürecek. 26 ya sakla = 1
43. kişi tercihlerine yerleşememiş ve 26 yı açmış olsun. Sistem bu kişiyi daha sonra geri dönmek üzere saklayacak ve kalan kontenjanı 58 a düşürecek. 26 ya sakla = 2

44. kişiden 99. kişi dahil hepsi sistem tarafından yerleştirilince kontenjan 0(sıfır) olacak.
Daha önce yerleştirilmeyen ama sistem tarafından saklanan (26 ya sakla = 2) iki kişi. Hiç tercih edilmeyen 2 okuldan birine yerleştirilecek.

102. kişi bu iki okuldan birini yada ikisini tercihlerini arasında yazsa dahi puan üstünlüğü olup 26. yı açan kişiler yerleştiği için yerleşemeyecek.

41. kişi gibi davrananlar ne kadar çok olursa o kadar kayma olur.

fatihtasoz hocam teşekkürler.

frtmr hocam siz de sağ olun. yani bu adamlar 26 açsa da kontenjan düşüyor. anladım teşekkür ederim. incce bir nokta işte biraz karışık gibi ama algoritma bilince anlıyor insan :)

duzceli81' Alıntı:
fatihtasoz hocam teşekkürler.

frtmr hocam siz de sağ olun. yani bu adamlar 26 açsa da kontenjan düşüyor. anladım teşekkür ederim. incce bir nokta işte biraz karışık gibi ama algoritma bilince anlıyor insan :)
aynen hocama katılıyorum sen kayma için dua edeceksin allah yolunu açık etsin

26 kalanlar sıralanıyor ve puan ustunlugune göre oluyor.hiç seçilmeyen a,b,c okulları var...26 kalan en yüksek puanlı kişiye a,b,c okullarından biri geliyor.diyelim a okuluna atandı.sonra 26 ya kalan 2. en yüksek puanlı kişiye de b,c arasından bi okul veriliyor.şürec böyle bence...puan üstünlügü her zaman var...eger açılan yerler içinde çok kötü okullar var ise sıranın sana gelme olasılıgı yuksek....yani okulların secilme olasılıgı yuksek ise senin atanma olasılıgın düşüyor....

Geri