İlk Ataması Yapılacak Öğretmenlere Tavsiyeler ...

Kodla Büyü
Hayırlı Ramazanlar herkese.Fikir veren vermeyen herkesten Allah razı olsun.

1) KPSS den yüksek bir puan aldım.Ama hala bir acaba var içimde.Sıralama ve Kontenjan yayınlanmadan emin olamıyorum.26 yı açacağım.Puanım 89.9 sizce atanmam %99.9 garanti diyebilir miyim.

2 ) Tecrübeli arkadaşlar sizce tercihlerimizde hangi il ve ilçeleri yazmalıyız.Memleketim Adana buralara yakın nerelerde rahat edebilirim.Bir de ilk atamalarda zorunlu hizmet görevi olan yerleri seçmem daha mı iyi olur.İlerde rastgele bir yer olacağından şimdi kendim mi seçeyim ilk tercihlerde.

:tr:

26'yı seçersen atanma ihtimalin %99 değil %100 olur, gönlünü rahat tut. Sıralama ve kontenjan, hangi illerin açılacağı bilgilerinden sonra nereyi yazsam heycanı sarar.... Memleketine veya memleketine yakın yer yaz kesinlikle.. Doğu görevinin ne olacağı belli olmaz. :mrgreen: Doğu görevi gelene kadari bir af gelebilir, gelmezse bile belki bir izdivaç yaparsın doğu görevi olmayan bir güzel kızla.. Doğu görevini erkenden bitireyim mantığı bence yanlış bir mantık.

İlk sene heyecanın biter Meb'in saçmalıklarına girdiğinde, ikinci sene banane, benim görevim değil cümlelerine başlarsın, 3.sene tükenmişlik başlar... :mrgreen:

1. Bence rahat atanırsın.
2. Genelde memleketine yakın doğu görevlerini yazarsan rahat edebilirsin. Sonuçta doğu görevi bir şekilde karşına çıkacak. Ama yazacağın okulları, çevre durumu, imkanlar, insanlar, kiralar vsvs. gibi birçok etmeni gözden geçirdikten sonra sırala. Herkesin dediğine de kulak asma. Adana dersin kimi der " Aman Allah korusun" kimi der " hayatımın en güzel yılları orada geçti".

Sonuç olarak hocam, mesleğe başladıktan 1-2 sene sonra önünü daha da net görürsün, Burada ne kadar anlatsakta işin içine girmeden senin için neyin iyi neyin kötü olduğunu anlayamassın. Hele bir Bismillah diyip atan, sonrası Allah sağlık versin ;)

Hakkında hayırlısı olsun. :+1:

Selamlar

o puanlada atanamayacaksan hocam pazar da salatalık domates sat yapma bu kadar strese girme , allahın izni ile bu sene rızkınızı bulursunuz ;)

Bence de memleketine yakın doğu görevi yapabileceğin yerleri yaz. İlk atamada gidemezsen yer değiştirmeler çok zor. 10 yıl gidemezsin.

kardeş sen nereyi yazmak istiyorsan tercihini ona gire yap liste üzerinden millet sana tavsiyede bulunsun
tercihlerini yaparken doğu görevini evliliği ilerideki yaşamını unutma çünkü mecburen gidersen hayatın alt üst olur
kalmak istediğin şehirde önce doğu görevi olan yerleri yazarsan 3 yıl sonra merkezde olursun fakat diyelimki ankarada merkezi bir yere gittin 3 yıl sonrada doğu doğudan dönmen 3-4 yıl meslekte 6.yılın geri dondun istediğin ildesin ama ildeki kotu yerlerdesin il içinde tayin ile iyi bir yer içinde 3 yıl meslekte gitti 10 yıl
yani diyelim kayseri de kalmayı düşünüyorsun kayseri de doğu bölgelerini yaz 3 yıl sonra merkeze geç yoksa yanlış sıralama sana 10 yıla mal olur

Peki doğu görevi 3 yıl mı yoksa gittiğim yerlere göre değişiyor mu..Bazı okullarda bu sayı 3 yıldan fazla oluyor.diyelim ki gittiğim okulun zorunlu hizmet süresi 7 yıl.ben 3 yıldan snra tayin isteyebilir miyim

zorunlu hizmet 3-7 arası değişir. eğer zorunlu hizmet bölgesinde çalışıyorsanız 3 yıl sonra tayin isteyebilirsiniz fakat zorunlu hizmetiniz bitmediyse (yani 4-7 yıl olan bir yere atandıysanız ki çoğu böyle) sadece zorunlu hizmet sayılan yerleri isteyebilirsiniz.

yeni atanacaklar bu zorunlu hizmet olayına çok takılıyorlar, bana kalırsa da zorunlı hizmet yerinden çok nereye atanmak istiyorsan oraları yaz. burası türkiye her yıl bir şeyler değişiyor. mesela daha yeni bazı okulların zorunlu hizmet süreleri değişti ve zorunlu hizmet olmayan bir çok yer zorunlu sayılmaya başladı. ondan önce af çıktı. bir de bekarsan zaten evlenince muaf olma durumun var.

ama gidebilirim dediğin bir yer hem de zorunlu hizmet sayılıyorsa tercih sebebi olabilir.

laaa yürü git herkesın kendi formu var sanane basşka branştan
bak doğu gorevı cizelgesı var onu bul ıncele ona gore secım yap
doğuya gıdıpte gerı dönme sıkıntısı cekecegıne ıyı bır ılde doğu gorevı yerlerı sec mesela mersin Anamur doğu gorevıdır oraya gıdersen 3 yıl sonra mersın merkeze ıl ııcınden gecersın
doğuya gıdersen 3-4 yıl sonra ıl dışında mersının kenar ılcelerıne gelır 3 yıl sonrada ıl ıcınde merkeze tayın ıstersın toplamda 6 yıl gıder mersın merkeze gelmen
bırde mersın merkezı ılk atama seçersen gerı oraya dönmen en az 10 yıl surer

Şakir kardeşim :)
Adananında mecburi hizmet ilçeleri varmı acaba? varsa oralarıda yazabilirisin. Eğer adana harici ilçe tercihi yapacaksan hizmet puanının fazla olduğu yerleri tercih etmelisin. tayin isterken avantajın olur.

Öncelikle hayırlısı olsun arkadaşım. Güzel bi puan almışşsın tebrik ederim.
Ben de geçen sene senin yaşadığın bu heyecanı yaşadım hem stresli hem güzel duygular. Güzel bi puan almışken insan bunu güzel bi şekilde fırsata dönüştürmek istiyor. Bi yandan da insanın içini kemiren ya atanamazsam duygusu da oluyor. Ben ilk önce şunu düşünmüştüm. Puanımı değerlendireyim doğu görevi yazayım dedim. Yaşadığım ili yazzmayı bile düşünmedim bu yüzden. Sonra tercihden bir gece önce bi arkadaşımızn cümlesi beni çok etkiledi. Dedi ki; İnşallah 3-4yıl mutlu bi şekilde yaşabileceğin yerleri yazarsın dedi. Bu cümle benm 5 dk içinde tüm listemi altüst etmeme yeterli oldu. Başladım ilk 7-8 tercihimi gelmesine ihtimal vermediğim yerleri yazmaya tabi sonlara doğru garantilemek için düşündüğüm yerleri de yazdım.Ve şimdi yaşadığım ilin ilçesinede gelmez dediğim 5. tercihimde görev yapmaktayım ve mutluyum.Tabi branşımızda sıkıntılar mevcut....
Allah yardımcın olsun tüm atanmayı bekleyen meslektaşlarımızın Allah yardımcısı olsun.
İnşallah senin için hayırlı olan yerleri yazarsın.

NeDemekŞakireÇayYok' Alıntı:

1) KPSS den yüksek bir puan aldım.Ama hala bir acaba var içimde.Sıralama ve Kontenjan yayınlanmadan emin olamıyorum.26 yı açacağım.Puanım 89.9 sizce atanmam %99.9 garanti diyebilir miyim.

2 ) Tecrübeli arkadaşlar sizce tercihlerimizde hangi il ve ilçeleri yazmalıyız.Memleketim Adana buralara yakın nerelerde rahat edebilirim.Bir de ilk atamalarda zorunlu hizmet görevi olan yerleri seçmem daha mı iyi olur.İlerde rastgele bir yer olacağından şimdi kendim mi seçeyim ilk tercihlerde.

hocam bu puana sıralamanız ne geldi? inşallah istediğiniz yere atanırsınız..

ceböte' Alıntı:
NeDemekŞakireÇayYok' Alıntı:

hocam bu puana sıralamanız ne geldi? inşallah istediğiniz yere atanırsınız..
Branş sıralaması yayınlanmadı daha hocam.Genel sıralama 1.864 geldi 251.000 kişi girmiş.

Geri