İlk defa başıma gelen bir durum!!!

Kodla Büyü

designbote

Üye
Merhaba arkadaşlar,hemen soruma giriş ypayım.

Dizüstü bilg. internet kurulumu yaptım, kablosuz kurulumu yaptım. Evde su an 3 adet dizüstü var. Kurulum yaptığım bilgisayardan internete bağlanmaya çalışınca kablolu ya da kablosuz modem reset atıyor her seferinde htta bazen reset atıyo ve bazı ışıkları yanmıyor.(adsl ve internet gibi) diğer bilgisayarlardan bğlandığım zaman sorun olmuyor hiç bir şekilde. Acab benzer bir durumla karşılaşan var mı? önerileriniz neler?

Modem: Airties RT 6271(ynılmıyorsam)(BİRİ NETTEn almıştım)
Dizüstü bilg. tamamında WİN7 var.

bilgisayarınızda virüs olmadığından emin olun, bir de modemde mac filtreleme olup olmadığına bakın isterseniz.

Yanlış adaptör kullanımı da modemin çalışmasını etkilemektedir. adaptör modemin volt amper değerleri ile uygun değilse bu tür sorunlar olabilir. Işık yanar, bağlanır ama bir süre sonra resetlemeler başlar. Aldığım sıfır modemi ben airtiesa geri yolladım, aynı sizdeki sorun oldu. Bana yeni bir adaptörle geri yolladılar.

Ayrıca, modemi resetlediğini düşündüğünüz bilgisayar internete aşırı yükleniyor mu? Örneğin torrent programları vs. açık mı?

tinyamasisurum0 hocam

Yanlış adaptör kullanımı da modemin çalışmasını etkilemektedir. adaptör modemin volt amper değerleri ile uygun değilse bu tür sorunlar olabilir. Işık yanar, bağlanır ama bir süre sonra resetlemeler başlar. Aldığım sıfır modemi ben airtiesa geri yolladım, aynı sizdeki sorun oldu. Bana yeni bir adaptörle geri yolladılar.

Ayrıca, modemi resetlediğini düşündüğünüz bilgisayar internete aşırı yükleniyor mu? Örneğin torrent programları vs. açık mı?

dizüstünün adaptörünü yeni değiştirmiştim ondan kaynaklanıyor olabilir mi? çünkü modemin adaptöründen olsa daha önce de yapması gerekirdi. 3 yıldır kullandığım modem bu tür bir hatayı ilk defa görüyorum.

torrent in açık olduğu zamanda oluyor olmadığı zamanda. ama ilk dediğiniz adaptörten dolayı bir sorun olduğu ağır basıyor yarın birkaç şekilde deneyim sonucu size bildiririm. önerileriniz için teşekkürler adeministrator ve tinyamasisurum0

kablosuzda yapılandırma ayarlarındaki kanalı değiştirsen mesela 11 se 12 yapsan bi??

virüsdür o virüs başıma geldi daha önce format yeyince modemin resetlemesini sağlayan bilgisayar düzelti....
bilgisayarın virüs göndere kimse veri çekiyor modem de güvenlik için kendini resetleyip veri çekmesini bağlantıyı kopararaak engelliyor

kablosuz ağa bağlandım, yalnız adaptörü dizüstüne bağlamadım. şu an için bir sorun yok gibi. denemeye devam....

virüsdür o virüs başıma geldi daha önce format yeyince modemin resetlemesini sağlayan bilgisayar düzelti....
bilgisayarın virüs göndere kimse veri çekiyor modem de güvenlik için kendini resetleyip veri çekmesini bağlantıyı kopararaak engelliyor

19siyaHBeyaz03 hocam virüs olduğunu düşünmüyorum. Bilgisayarı formatladıktan sonra oluşmaya başladı. ama bu tip virüs varsa malumat almamız güzel. yorumlarınızı değerlendiriyorum ve deneme yapıyorum sürekli. teşekkürler.

Geri