Üniversitede stajda girdiğim ilk dersten sonra yazmış olduğum yazıyı bilgisayarımı karıştırırken buldum.Fazla eleştirmeyin ama o zamanlar baya bi çömezdik..
İLK DERSİ ANLATIRKEN....
Bilgisayar öğretmeni denildiğinde aklıma hep bilgisayar kullanmayı öğrenmek için can atan, öğretmenlerini can kulağıyla dinleyen bir öğrenci kitlesi gelirdi. Oysa staj yaptığım İlköğretim Okulunda gördüm ki bilsayar kullanmayı öğrenmek için değil de bilgisayarda oyun oynamak için can atan bir öğrenci kitlesiyle karşılaştım. Bu durum biraz moralimi bozmuştu. Sonraları kendi kendime düşündüm ve yeni çağın öğrencilerinin bilgisayarı bir eğlence kültürü zannettiklerini, fakat işlerinide yapabilecek kadar bilgisayar kullanabildiklerinide gözlemledim.
İlk Dersimde çok fazla heyecanlanmadığımı söyleyemeyeceğim
aynı sınıfı birkaç kez gözlemlediğim, öğrencileri tanıdığım ve bireysel yeterliliklerinin farkında olmama rağmen.. İlk başta sınıfa hakim olamayacağımı ve bunu başarabilmek içinde sert öğretmen rolünü üstleneceğimi düşünmüştüm. Fakat ders materyalimi datashow ile duvara yansıtıp öğrencileri güdülediğim zaman ise sertliğe gerek olmadığını ve öğrencilerin bana doğru dikkatli bir şekilde baktıklarını gördüm. Bu beni son derece mutlu etti ve kendim de derse motive oldum. Dersin ilerleyen vakitlerinde ise öğrencilerin bana soru sorması ve karşılaştıkları farklı sorunları paylaşmaları benim onlarla olan diyaloğumu arttırarak yakınlaşmama neden oldu.
Ders sonunda ise öğretmenliğin kötü değil bilakis çok değerli bir meslek olduğuna kanaat getirdim. Üniversiteye ilk başlarken öğretmenlik bana çok uzak geliyordu oysa şimdi Türkiye Cumhuriyeti’nin bir öğretmeni olarak mesleğimle gurur duyuyorum.
Yazar: Ghost
İLK DERSİ ANLATIRKEN....
Bilgisayar öğretmeni denildiğinde aklıma hep bilgisayar kullanmayı öğrenmek için can atan, öğretmenlerini can kulağıyla dinleyen bir öğrenci kitlesi gelirdi. Oysa staj yaptığım İlköğretim Okulunda gördüm ki bilsayar kullanmayı öğrenmek için değil de bilgisayarda oyun oynamak için can atan bir öğrenci kitlesiyle karşılaştım. Bu durum biraz moralimi bozmuştu. Sonraları kendi kendime düşündüm ve yeni çağın öğrencilerinin bilgisayarı bir eğlence kültürü zannettiklerini, fakat işlerinide yapabilecek kadar bilgisayar kullanabildiklerinide gözlemledim.
İlk Dersimde çok fazla heyecanlanmadığımı söyleyemeyeceğim

Ders sonunda ise öğretmenliğin kötü değil bilakis çok değerli bir meslek olduğuna kanaat getirdim. Üniversiteye ilk başlarken öğretmenlik bana çok uzak geliyordu oysa şimdi Türkiye Cumhuriyeti’nin bir öğretmeni olarak mesleğimle gurur duyuyorum.
Yazar: Ghost