İlk kademede sadece seçmeli bilgisayar dersimi kaldırıldı?

Kodla Büyü

boteci85

Site Gezgini
arkadaşlar benim merak ettiğim bişey var.şimdi bu sene ilk kademede seçmeli bilgisayar dersi seçilmiycek anladık.peki ilk kademeye başka seçmeli seçilebilcekmi branş öğretmenlerinin gireceği ben bunu merak ediyorum.örneğin seçmeli spor etkinlikleri seçilse beden öğretmenimi girebilecek ???

Serbest etkinliklere genelde sınıf öğretmeni giriyor.
Problem en başta bt dersinin seçmeli hale getirilmesi ile başladı.
Beden eğitimi zaten seçmeli değil ki serbest etkinlik gelmiş gelmemiş umrunda değil bedencilerin.

beden eğitiminin dışında seçmeli olarak spor etkinlikleri, yada seçmeli sanat etkinlikleri dersi seçilebiliyormu bu sene.daha önceki senelerde seçilebiliyordu ama bilgisayarda seçilebiliyordu.şuanda sadece bilgisayarmı seçilemiyor yoksa diğerleride seçilemiyormu

bu sene ve sonrasında bilişim teknolojileri dersi sadece 6.7. ve 8. sınıflarda 1 er saat var. Tabi seçmeli.

yok hocam seçilemiyor artık.
serbest etkinlik derslerine sadece sınıf öğretmeni girecek ve onun yerine hiçbir seçmeli ders beden eğt. de dahil seçilemiyor.

haftalık ders çizelgesi için teşekkürler.peki bu serbest etkinlik adı altındaki 4 saate sınıf öğretmenlerimi girio yoksa ona bi ders seçip branş öğretmenlerini sokabilirlermi ?

boteci85' Alıntı:
haftalık ders çizelgesi için teşekkürler.peki bu serbest etkinlik adı altındaki 4 saate sınıf öğretmenlerimi girio yoksa ona bi ders seçip branş öğretmenlerini sokabilirlermi ?
Sınıf öğretmeninden başkası giremez.

angel_33' Alıntı:
bu sene sadece 6 ve 7 ler için mi seçilebiliyor sadece_?

Hayır, öğretmenler kurulunda seçilirse 6,7 ve 8'ler için seçilebilir. Bir mani bulunmamakta.

angel_33' Alıntı:
bu sene sadece 6 ve 7 ler için mi seçilebiliyor sadece_?

Hocam medya okuryazarlığı kafaları karıştırıyor sanırım.

Medya okuryazarlığı seçmeli ders olarak 6-7-8.sınıflardan birinde yalnızca 1 kere seçilebilir. Buna göre medya okuryazarlığı illa seçilir diye bir şey yok. 6-7-8 lere BT dersi komple seçilebilir.

boteci85' Alıntı:
teşekkürler bilgiler için geçen sene sonunda bu sene için ilk kademe 1-2-3-4-5 lerin hepsine seçmeli başka dersleri seçtiler ve branç öğretmenleri gircek dedilerde.ben söyliyeyim bari doğrusunu

Hadi 4-5'leri şaşırdılar hocam da o okulun idarecileri hiç mi kanun yönetmelik bilmiyor? 1-2-3. sınıflara neye dayanarak branş öğretmeni sokacaklar :)

Not: Özel okulda mısın yoksa hocam sen :D Biz hep devlet okulu diye yorum yapıyoruz. Yanlışlık olmasın bak :D

Peki hocam o okula müfettiş filan uğramıyor mu yahu :D kuş uçmaz kervan geçmez yer mi orası :D

Yok bu milli eğitim beni erken yaşlanma nedeniyle öldürecek :D bi tarafta formatöre ders dışı egzersiz vermeyen yazı yayınlarlar öbür tarafta 1-2-3'lere branş öğretmeni sokarlar da kimse birşey demez. Hay bin tablet.

Arkadaşlar, bi sorum olacak, ben tef mezunuyum ve ticaret lisesinde görev yapıyorum, bu sene asker öğretmen olarak bir ilköğretim okulunda görevlendirildim.. İlköğretimde derslerin son durumu hakkında bana bilgi verebilir misiniz? Dersler kaldırıldı diye biliyorum, seçmeli olarak seçilebiliyor mu? Sizce okulda kaç saat dersim olur? Şimdiden teşekkürler...

zaphere' Alıntı:
Arkadaşlar, bi sorum olacak, ben tef mezunuyum ve ticaret lisesinde görev yapıyorum, bu sene asker öğretmen olarak bir ilköğretim okulunda görevlendirildim.. İlköğretimde derslerin son durumu hakkında bana bilgi verebilir misiniz? Dersler kaldırıldı diye biliyorum, seçmeli olarak seçilebiliyor mu? Sizce okulda kaç saat dersim olur? Şimdiden teşekkürler...
Hocam sadece 6,7,8. sınıflarda 1 er saat seçilebiliyor. Gireceğiniz BT dersi sayısı maksimun okulunuzdaki 2. kademedeki şube sayısı kadar olabilir.
Asker öğretmen görevlendirilen okullarda genellikle kadrolu branş öğretmeni sıkıntısı da vardır. İdareciler ücretli öğretmenden önce elindeki asker öğretmenleri branş dışı da olsa 30 saate kadar derse sokmaya çalışır. Branş öğretmeninin olmadığı ; Teknoloji Tasarım, Fen Bilgisi, Matematik, Resim ... gibi dersleri de vererek 30 saate tamamlatabilirler.

fahrican hocam verdiğin bilgi için çok teşekkür ederim.. Gidince tam olarak öğreneceğiz bakalım nasıl olacak..

Geri