İlk Tayini Ne Zaman İsteyebilirim?

Kodla Büyü

giryan

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhabalar arkadaşlar.

Geçen sene şubat ayında ilk atamam yapıldı ve görev yaptığım kurum zorunlu hizmet kapsamında değil. Bu şubat ayında adaylığım kalkacak. Haziranda il içi tayin isteyerek zorunlu hizmet bölgesinde yer alan bir okula geçebilir miyim yoksa tayin hakkımın doğması için beklemem gereken bir süre var mı?

Bilgisi olan arkadaşlarımdan paylaşmalarını rica ederim.

Zorunlu hizmet için tayin isteyeceğinden beklemene gerek yok benim bildiğim.Stajyerlik kalkar istersin tayin.

Sayın hocam, her yıl tayin döneminde bir klavuz yayınlanır. Geçen yılın klavuzunu inceleyip, bilgi edinebilirsiniz.
Ancak tayin dönemine kadar neler değişeceği belli olmaz. Bu nedenle tayin dönemini bekleyip, görmekte fayda var.

ucamus' Alıntı:
il içi istemen için 3 yıl bulunduğun kurumda görev yapman gerekiyor

Yanlış. Bulunduğun kurumda değil il içinde 3 yıl görev yapmak yetiyor. Aynı il içinde 3 farklı yerde 1'er yıl çalışmış olsanız bile isteyebilirsiniz il içi tayin...

DaMieN' Alıntı:
ucamus' Alıntı:
il içi istemen için 3 yıl bulunduğun kurumda görev yapman gerekiyor

Yanlış. Bulunduğun kurumda değil il içinde 3 yıl görev yapmak yetiyor. Aynı il içinde 3 farklı yerde 1'er yıl çalışmış olsanız bile isteyebilirsiniz il içi tayin...
zorunlu hizmet kapsamındaki kurumlara adaylığın kalkması halinde isteyebilirsiniz. aksi takdirde il içi için bulunduğunuz kurumda 3 yıl çalışmanız gerekmektedir.İl dışı içinse bulunduğunuz ilde toplam görev süresi 3 dolduranlar isteyebilir.Bizim okulumuzdan bu yıl bir arkadaşımız zorunlu hizmet bölgesine istemişti 2.yılında ve gitti.

Pardon evet ben hep il dışı istediğim için yanlış söylemişim. İl içi için 3 yıl aynı kurum gerekiyormuş. "Vedat" a da teşekkür edeyim. Kimseyi yanlış bilgilendirmeyeyim :mrgreen:

Teşekkür ediyorum arkadaşlar. Tayin dönemi yayınlanacak kılavuzu beklemem gerekecek anlaşılan.

Geri