İller Arası Beyan Seçeneklerinden hangisi?

Kodla Büyü

subversaa

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Ben 3 yılımı doldurdum ve başvurumu kaydettim.

Eşim ise 3 yılını doldurmadı ve bulunduğum ile eş özründe gelerek "zorunlu hizmet görevi ertelendi" olarak düzenlendi.

Kılavuzun 2.c'sinde yazan;

"c. Başvuruların son günü itibarıyla adaylıkları kaldırılmış olmak kaydıyla;
sağlık ve eş durumu özrü nedeniyle zorunlu çalışma yükümlülüğü ertelenmiş olanlar ile
birinci, ikinci ve üçüncü hizmet alanlarında görev yapan zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenler,
zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarına yer değiştirme isteğinde bulunabilirler."

ifadesine göre tayin isteyebiliyor.
Ama Mebbiste beyan bilgilerinde hiçbiri uymuyor gibi geldi. Boş bırakınca da 3 yıl dolmadı hatası veriyor.
Aynı sorunu yaşayan var mı? Hangini seçmemiz gerekir?

Ben 3 yılımı doldurdum ve başvurumu kaydettim.

Eşim ise 3 yılını doldurmadı ancak benden dolayı zorunlu hizmetini ertelendi.

Kılavuzun 2.c'sinde yazan;

"c. Başvuruların son günü itibarıyla adaylıkları kaldırılmış olmak kaydıyla;
sağlık ve eş durumu özrü nedeniyle zorunlu çalışma yükümlülüğü ertelenmiş olanlar ile
birinci, ikinci ve üçüncü hizmet alanlarında görev yapan zorunlu çalışma yükümlüsü öğretmenler,
zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen hizmet alanlarına yer değiştirme isteğinde bulunabilirler."

ifadesine göre tayin isteyebiliyor. Ve hatta bazı söylentilere göre eş durumundan tayin isteyebilmesi iller arasında da tercih yapması gerekiyormuş. Kılavuzda yazmasa da İl Milli Eğitim'e sorduğumda evet hocam "istemesi gerekir" dediler.

Sorun ise eşimin tercihlerini yapmak istiyorum, zorunlu hizmet alanı olan yerleri seçmeme ve hatta 26.yı bile seçmem rağmen 3 yıl şartını sağlamadığından tercih yapamazsınız diyor.

Bunda tercih yapmayıp eş durumunda ortada kalmasak bari. :?
Dİğer kılavuz taslağı da yayınlanmadı ki :verymad:
Aynı sorunu yaşayan var mı?

Geri