İmage atarken elektrik kesildi ve sonrası sorun oldu...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cat33
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

cat33

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba arkadaşlar. 2007-UBAK exper var benim sınıfımda. PC'nin birine image atarken elektrik kesildi. Daha sonra tekrar image atmak istedim ama C sürücüsü ortada yok. Format da atamıyorum. Ekranda 7-8 harflik çince bir yazı çıkıyor. Nereye bassam da gitmiyor yazı. Tavsiyeleriniz nedir?

Bios Pilini çıkartıp, pil kontakt kutuplarını küçük bir tornavida ucu ile birleştirip varolan akımıda sıfırlayın.
10 dk sonra pilini takıp bios deffault yapın ve yeniden deneyin.Olmadı
Haricen başka bir bilgisayarda harddiske bakıp arızanın haddisktemi yoksa ilk kasadaki anakarttamı kaynaklandığını tespit edersiniz.Tecrübe bakımından ;
sonuçları ve varsa sizin uyguladığınız çözüm aşamalarınızı yazarsanız sevinirim.

hirens boot cd 10.x versiyonlarından birisi ile açılış yapın, dos programsdan partition toolsdan Gpart partition editor ile diskinizin partitionlarını tekrar oluşturmaya çalışın.

HİREN CD 10xxx versiyonlarını bende kullanıyorum
Son versiyonlarında , Maalesef bozdular.

Acronis image ile image almıştım dayımın bilgisayarına. Yeğene gösterdim çökünce geri yüklemeyi, oda yüklerken senin hesap elektrik mi gitmiş ne olmuş. Birdaha birdaha denemiş. Olmamış. HDD de bad sektör olmuş biçimlenmiyor. Şimdi bende onu Hirens boot cd deki regenarotor programı ile bad sektör düzeltmesi için taratıyorum. :+1:

hard diski sök, başka makinaya ikinci hard disk olarak tak, o makinayı normal aç. Bilgisayarım >sağ tık> yönet> disk yönetimi> ikinci harddiskin partitionlarını seç, formatla..

Yok o kadar umutsuz vaka değildir .Format atarken elektrik kesilince olmayan hatalı sektör olayı.7-8 dk da imaj verirken oluncamı başa bela oluyor ?
Aklıma bios arızası geliyor ve tesadüfen olmuştur diyorum.

Allaha şükür hallettim. Ama nasıl hallettim... :idea: Sabah tekrar image denemesi yaptım. Aaaaa......... :scared: C sürücüsü görünüyor. Şimdi canavar gibi oldu... :++:

Geri