İmaj Alma Önerileriniz

Kodla Büyü

fernandito

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Yeni geldiğim okulda Vestel promega bilgisayarlar var öğrenci imaj DVD leri ile yüklemek istemiyorum. kendim bilgisayara win xp sp3 yükleyip gerekli programları da yükledikten sonra diğer pc lere de anı sistemi kurmak istiyorum. en kolay yoldan nasıl yapabilirim? Mebi öğrenci imaj DVD si gibi gibi bir DVD yi nasıl hazırlayabilirim.
(acronis 14 ü yüklemeye çalıştım xp kabul etmedi)...

Acronisi windows 7 yüklü bir bilgisayarda yükleyip. Boot media seçeneği ile boot edilebilir cd- dvd veya bios destekliyorsa flash belleği boot media yaparak. bunlardan birisi ile imaj alabilirsiniz.

netcybernet' Alıntı:
Acronisi windows 7 yüklü bir bilgisayarda yükleyip. Boot media seçeneği ile boot edilebilir cd- dvd veya bios destekliyorsa flash belleği boot media yaparak. bunlardan birisi ile imaj alabilirsiniz.

bu dediğinizle açılış DVD si oluşturacağız ama xp kurduğum sistemin imajını nasıl alacağım

boot cd sini oluşturun win7 yüklü bir pc de..daha sonra hazırladığınız öğrenci bilgisayarına takıp cd den başlatın acronis ekranı gelecektir. acronis ekranında imaj oluştur seçeneğinden imajınızı oluşturun.. c: nin imajını alacaksınız fakat imaj oluşturacağınız yer flash bellek, harici disk ya da D: olmalı

by.BaCTeRY' Alıntı:
boot cd sini oluşturun win7 yüklü bir pc de..daha sonra hazırladığınız öğrenci bilgisayarına takıp cd den başlatın acronis ekranı gelecektir. acronis ekranında imaj oluştur seçeneğinden imajınızı oluşturun.. c: nin imajını alacaksınız fakat imaj oluşturacağınız yer flash bellek, harici disk ya da D: olmalı

dediğinize göre winxp yüklü bilgisayara acronisi yüklemeden harici diske imajını alabileceğin deneyeceğim hocam teşekkürler...

by.BaCTeRY' Alıntı:
aynen öyle hocam yüklemenize gerek yok xp li bilgisayara...

geldiğim okulun pclerine format atılmış,bir tanesinin içine yedek alınmış,tib uzantılı dosya ve bir iso dosyası mevcut,anladığım kadarıylaacroınis media iso dosyası boot cd si için 64 mb boyutunda, tib uzantılı dosya ise 1gb üzeri,şimdi ultra iso ile acronis media dosyasını cd ye attım,şimdi sorun şu tib uzantılı dosyayı ağdan açsam diğerine boot cd si ile format atarım ama iki tanesinde işletim sistemi çökmüş,bunlara imajı kullanarak nasıl format atarım?

acronis boot cd 'sini tak, (cd'den başlat bilg.)
gelen arayüzde recovery'i seç
tib uzantılı dosyayı seç (Bilgisayardan ya da görüyorsa ağdan) --> ileri

Bu kadar

yeni veya eski PC 32 bit; acronis 11,
yeni PC 64 bit; acronis 12,
çok eski PC; Ghost.

peki arkadaşlar hem imajıda içine atabileceğim bir boot dvdsi yapamazmıyım?yani dvdden imajı çeksin? birde şuan f11 ile giriş ekranında acronise tıklayınca secure zone şifresi istiyor bu neyin nesi?

acronisi hiç denemedim ghost ile rahat oluyor. ama ağdan atma özellikli bir acronisi denemek isterim

Acronis ile ağdan kurma öyle karışık değil, kolay.
Bunun için şunlar gerekir.
1. Elinizde boot acronis cd'si olacak ve cd ile başlatacaksınız.
2. Acronis programı açılınca recovery-->daha önce yedeklediğiniz dosyayı bilgisayarda ya da ağdaki konumundan seçeceksiniz.

Ben yedeklediğim dosyaları bir bilgisayarda toplayıp bir klasörde paylaşıma açtım.
her hangi bir arızada ağdan kuruyorum.
Daha önceleri tek tek format filan, çok uzun sürüyordu.

Acronis'te imaja şifre konabiliyor, hiç denemedim, ancak yedek alırken öyle bir tercih var.
secure zone'da o olsa gerek.

ilk kullandığım Acronis 9.0 onda ağ üzerinden yedek alma vardı, ancak en temizi D veya harici disk.
Bir pc ağ üzerinden 30 dk , yerel diskten 5 dk.
¿

arkadaşlar acronis başlangıç disketiyle başlattım bende yukarıda yazdığım seçenekler çıktı yardım lütfen?

halox' Alıntı:
light' Alıntı:
Yıllaaaaaaar önce @hasari hocam acronis imaj dosyasını boot dvd içine nasıl monte edildiğini anlatmıştı. Belki faydalı olur. Bu sayfadan ilgili video yu indirip izleyin

image-dvd-ve-cd-image-programlari-f103/acronis-bootlu-image-dvd-hazirlama-t31626.html

teşekkürler hocam :) ziddu.com dan an itibariyle bootluimagedvdhazırlama.exe isimli nurtopu bir virüscük indirivermiş oldum :D öteki link açılmıyor zaten,neyse sağlık olsun
Exe dosyası olduğu için antivirüs uyarı vermiştir. Ben indirdim bi sorun yok. İsterse antivirüsü devre dışı bırakarak deneyin

Geri