İmam Hatip Ortaokulunda Çalışan var mı?

Kodla Büyü

zodiac

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
aramızda imam hatip ortaokulunda Bilişim Teknolojileri Öğretmeni olarak veya başka bir alanda çalışanlar var mı? varsa bu okullarla ile ilgili bilgi verebilirler mi? şartları, öğrenci seviyeleri, iyi kötü yanlarıyla anlatabilirseniz bu okullarda çalışacak arkadaşlara çok yararlı olur bence.

ortaokulda çalışmaktan bir farkı yok hocam. bu sene imam hatip ortaokulunda derslere gittim. öğrenci seviyesi olarak birşey söylesem yanlış olur, sonuçta her okulun seviyesi farklı. adının imam hatip olduğundan başka diğer ortaokullarla bizim ders için bir farkı yok. diğer alan dersler de öğrencileri ilgilendiren bir durum zaten.

bu sene sadece 5.sınıflara seçmeli olarak sınıfta derse girdim. Okulumuzun öğrencileri (imam hatip olmayan) davranış olarak sıkıntılı ve başarı olarak ta maalesef çok iyi değiller. Bu sene okulumuzda hem imam hatip öğrencisi hem de normal öğrencimiz vardı. Şunu söyleyebilirim ama yanlış anlamayın. Okulumuzun bulunduğu bölgedeki sosyo-ekonomik durum pek iyi olmamakla beraber, imam hatip öğrencilerinin davranışlarında olumlu anlamda hissedilir derecede fark gözlemledim. Başarı olarak da daha iyiler. Okulumuzun imam hatipe dönüştürülmesini istemeyen öğretmenlerin zorlanacağı aşikar. Yok ben dersime girerim derseniz kesinlikle tavsiye ederim.

Ben hem lisesi hem ortaokulunda çalışıyorum. Lisesinden daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Ortaokulunda ilin birincisi olan sınıfı da vardi nerdeyse sonuncusu olan sınıfı da ikisinde de gayet guzel ders yapabildim. Yani yaşlarının küçük olmaları avantaj. Meslek derslerinde yoruluyorlar epeyce amam size yansıması olmaz. Diğer ortaokullardan biraz daha rahat olabilir sosyo ekonomik düzeyi düşük olanlarin tercih etmesi ile arkadaşın dediği gibi şımarık öğrenci kitlesinde azalma olabilir. Bu da derse biraz daha önem vermelerini sağlayabilir. Cevre çocukları öyle dolduruyor ki bilgisayar konusunda kendilerini dahi zannedip birsürü ukalalık yapabiliyorlar.

sgulkurusu' Alıntı:
ortaokulda çalışmaktan bir farkı yok hocam. bu sene imam hatip ortaokulunda derslere gittim. öğrenci seviyesi olarak birşey söylesem yanlış olur, sonuçta her okulun seviyesi farklı. adının imam hatip olduğundan başka diğer ortaokullarla bizim ders için bir farkı yok. diğer alan dersler de öğrencileri ilgilendiren bir durum zaten.

müdür okulun sıradan olmaması için bayağı uğraşıyor hocam, diyeceğim oki belli ekonomik seviyede olacak gibi görünüyor. işi sıkı tutup ekonomik olarak pek sıkıntısı olmayacak bir okul olacak.

Geri