İmsak iftar zamanlarindaki uyumsuzluk

Kodla Büyü

DotCom

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Aklima soyle bir durum takildi.

Adana imsak 3:24
İftat 20:04

Kocaeli imsak 3:20
İftar 20:33

İmsak vakitlerinin de iftar vakitleri gibi orantili olmamasinin nedeni nedir? Bilgisi olan var mi?

Hayirli sahurlar

Hocam emin değilim ama bulundukları paralel ile ilgili olsa gerek. ekvatorda gece ile gündüz arası fark en azdır. kutuplara gidildikçe fark artar. doğal olarak kuzey yarım kürede yaz mevsimi olduğundan kuzeye gidildikçe gündüz süresi uzar. bundan olabilir. ama dediğim gibi bu bir tahmin. bilen biri cevap verirse biz de öğrenmiş oluruz.

Bunu ben de merak ediyorum. Geçen gün burada imsak için daha vakit varken bir baktım televizyonda istanbul için imsak vakti diye ezan okunuyor. İftarı bizden sonra yapan İstanbul, bizden yaklaşık 20 dakika önce imsak yapıyor? :?

geronimo10' Alıntı:
Hocam emin değilim ama bulundukları paralel ile ilgili olsa gerek. ekvatorda gece ile gündüz arası fark en azdır. kutuplara gidildikçe fark artar. doğal olarak kuzey yarım kürede yaz mevsimi olduğundan kuzeye gidildikçe gündüz süresi uzar. bundan olabilir. ama dediğim gibi bu bir tahmin. bilen biri cevap verirse biz de öğrenmiş oluruz.
Coğrafya bilgisi iyi olan birisi olarak söylediklerinize katılıyorum hocam. Bu tarihlerde Kuzeye gidildikçe gündüz süresi artar. Eksen eğikliğinden kaynaklanan bir durum.

Geri