İmza föyü ve formatörlük

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SİRE
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

SİRE

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar bugün idare bana okul giriş çıkışlarında imzalamam için föy hazırladıklarını söyledi. Böyle bir şeyi ilk defa duyuyorum. Çirkin bir uygulama bence. Bildiğim kadarıyla bu uygulama öğretmen statüsündeki memurlar için uygulanmaz. Bu konuda bilgisi olan, ya da elinde bu konuyla ilgili dökuman olan var mı acaba?

Kendinede uygulasın o zaman. Yav günaha sokuyolar adamı durup dururken.

Bizim idarede eskiden uyguluyordu.Geçen yıldan beri yapılmıyor artık.Okulda 8-5 çalışanlar imzalıyorduk ; Müdür,Müdür yardımcıları,formatör,memur ve hizmetli...

Müdürün, müdür yardımcısının imzaladığını hiç sanmıyorum ben. İnsanların canını nasıl sıkarım diye düşünüyorlar sanki :verymad:

Bizim müdür disiplinliydi hocam ,Ben hariç diğerleri düzenli imzalıyordu.Bende unuttuğum eksik imzaları ertesi gün tamamlıyordum :lol:

İlginç bir uygulama sabahtan akşama kadar durmak zorundasın demenin bir başka yolu sanırım

sire hocam; devlet memurları kanununa göre amir memurları arasında hiç bir şekilde ayrıcılık yapamaz ve amir hem kendi görevlerini hem de maiyetindekilerin görevlerini yapıp yapmadıklarından sorumludur... eger o imza föyüne senin gibi 8-5 çalışanlar da imzalıyorsa problem yok; eger onlar müdür kendisi ve müdür yardımcıları imzalamıyorsa bunu kanunun ilgili maddesini kendisine hatırlat... ayrıca disiplin amirleri yönetmeligine göre amir kesinlikle elindeki yetkiyi astlarına karşı bir baskı aracı olarak kullanamaz.... iyi günler

Okul formatörlüğü yaptığım hiçbir okulda imzalamam istenmedi. Sadece okul idaresi ve hademeler imzalıyordu ki onlarda haftada bir kez tümünü.

Eğitici olarak çalışırken ilçede imzalıyordum. Tüm ilçe mem çalışanları düzenli olarak her gün.

sıkıcı bir durum.. bizede vardı yeni müdürle tarih oldu..

hocam aynı uygulamayla bende karşı karşıyayım malesef.müdür durdu durdu bu hafta başında imza föyü çıkardı ama bizde sadece ben ve rehber öğretmenler imzalıyoruz.direkt mobbing uygulaması.son derece tatsız bir durum.hatta işkence.......bir kurtuluşu yokmu acaba.?yasal bir dayanak

hocam imza föyü çıkartıyor ise kendisi, müdür yardımcısı, rehber öğretmen, hizmetli herkesin imzalaması gerekli. sadece size özel çıkamaz. çıkarsa mobbing olarak dava aç. parayla mı verdiler bize bunları. senin canını sıkanın sende canını sık.

hocam delinin biri kuyuya bir taş atıyor.bin tane akıllı çıkaramıyor bizimkisi de o hesap uğraş dur. yıpran ezil sinirlerin bozulsun.
müdürlerin keyfiyatına teslim edilen bizler daha çok mobbing le karşılaşacağız.adam kuruluşundan beri okulda.25 yıldır.okulun sahibi o
.ne yapacaksın??????????.açtığın bütün davalar ona vız gelir tırıst gider
.o hancı bizler yolcu.devir onların devriiii

İdare idare etmekten anlamıyor demekki :) Hocam böyle bir saçmalık olurmu. Ben her işe koşturuyorum okulda 2600 öğrencili bir okuldayım.
Biraz kendinizi sevdirmeniz lazım herhalde :)

evet yalakalık diz boyuuuuuuuuuuu
:? o zaman sevimli gelirmiyim acaba.......????
:))))))

melissa' Alıntı:
hocam delinin biri kuyuya bir taş atıyor.bin tane akıllı çıkaramıyor bizimkisi de o hesap uğraş dur. yıpran ezil sinirlerin bozulsun.
müdürlerin keyfiyatına teslim edilen bizler daha çok mobbing le karşılaşacağız.adam kuruluşundan beri okulda.25 yıldır.okulun sahibi o

mahkemeden cezayı yesin bakalım tırıst mı gidiyor yoksa kendisi mi tırısta gidiyor :)

omd' Alıntı:
melissa' Alıntı:

mahkemeden cezayı yesin bakalım tırıst mı gidiyor yoksa kendisi mi tırısta gidiyor :)
:++:

alsabim' Alıntı:
İdare idare etmekten anlamıyor demekki :) Hocam böyle bir saçmalık olurmu. Ben her işe koşturuyorum okulda 2600 öğrencili bir okuldayım.
Biraz kendinizi sevdirmeniz lazım herhalde :)
Hocam kendimi sevdirme gibi bir gayretim asla olamaz. Görevlerimizin hepsinin ucu açık olduğundan istedikleri yöne çekiyorlar. Tamamen idarenin keyfiyatına kaldı işimiz. Koltuğa oturunca insani özellikler yitiriliyor sanırım. Rehber hocalarına da söylenmiş. Karar aldık, imzalamadık; konuşuldu müdürle önce bana mısın demedi sonra vazgeçti. Yani tamamen keyfiyat... Yok bir de "Hocam diğer hocalara yardımcı olun, ilgilenin" diyor bugün. Gün boyu ayaktaydım, ayak tabanlarım hala ağrıyor :verymad: Bu mesleği seçtiğim güne lanet ediyorum.

melissa' Alıntı:
hocam aynı uygulamayla bende karşı karşıyayım malesef.müdür durdu durdu bu hafta başında imza föyü çıkardı ama bizde sadece ben ve rehber öğretmenler imzalıyoruz.direkt mobbing uygulaması.son derece tatsız bir durum.hatta işkence.......bir kurtuluşu yokmu acaba.?yasal bir dayanak
Hocam siz de ortak karar alıp imzalamayın föyü. Müdürü rahatsız edici bir uygulama olduğuna dair ikna edin. Benim bildiğim kadarıyla bu uygulama düz memurlar için geçerlidir. 657' de böyle bir yönetmelik yok sanırım.

Bizim müdür duysun bunu, P.tesi bizde de uygulamaya koyar...

İlk gün imzalarım,
ikinci gün imzalam,
üçüncü günün sabahı eekdersimi keseceğini neden imzalamadığımı sorar, ben unuttuğumu söylerim üstüne eklerim, "yasalara göre ekdersimi kesmeniz gerekiyorsa sizin gibi bir müdüre kesmek düşer" derim. Cümlemdeki mesajı algılar, yumuşar.O akşam imzalarım.
dördüncü gün yine imzalamam,
Beşinci gün "bunu imzalamam gerektiğini, dikkat etmem gerektiğini memuriyetleri falan, sonrada iki hikayesini anlatır." Çok yoğun çalıştığımı, dalgın olduğumu söylerim.Cuma akşamı yine imzalamam.

İkinci hafta p.tesi imza olayı kalkmış olur. :mrgreen:

"yasalara göre ekdersimi kesmeniz gerekiyorsa sizin gibi bir müdüre kesmek düşer" cümlemdeki mesaj: "Ekdersimi kestiğin anda bimer, mem, basın kim varsa şikayetlerimi iletirim haberin olsun. Ekders kesmekle beni korkutama boşuna, belki 3 kuruş kaybederim ama sen daha çok şey kaybedersin."

İmza olayı seminer döneminde vardı, sayemde kalktı senebaşında. :mrgreen: Ben yine imzalamadım geçen sene, bunlar başladı yok ekders falan filan. Ekdersimi kesmeniz için görev başında olmadığıma dair tutanak tutmanız gerek, onu yapmadan kesmeyin sonra başınız ağrımasın dedim.Benden etkilenen 3-5 kişi daha imzalamamaya başlayınca imza olayı kalktı seminer döneminde de.

ben olsam imzalarım adamın makineye keylogger yerleştiririm izlerim her daim görelim meb aşığı disiplinli biri mi

only61' Alıntı:
bana imza attıracak müdürün alnını mühürlerim

hocam güzel konuşmuşsunuzda aynı takımı tutanlar takımda şikede olsa takımına laf söyletmez takımını korur.arkanızda duracak hakkınızı arayacak insanların takım dışı olması lazım.günümüz idarecileri aynı takımda malesef.(sözüm meclisten dışarı)

Hocam siz de onları izlemeye alın, zamanında geliyorlar mı. Güzellikten anlamıyorlarsa restleşmekten çekinmemek lazım. Ya da bunu direkt söylemek istemiyorsanız, ima edin.

Geri