barthez' Alıntı:Afrika'da bir anne çocuğuna, 'tabağını bitir' diye bağırana kadar dünyanın bütün tabaklarını kırmak istiyorum...
[Morgan Freeman]
:alkis: :alkis:Afrika'da bir anne çocuğuna, 'tabağını bitir' diye bağırana kadar dünyanın bütün tabaklarını kırmak istiyorum...
[Morgan Freeman]
Hiç sevmiyorum bu lafı insan balık mı? Çok saçma geliyor bana.sunny' Alıntı:Fedon'un sözü değil mi bu
Afrika kaybetmeye mahkum malesef dünyanın adaletinden değil kendi cehaletlerinden ötürü. Doğanın kanunu büyük balık küçük balığı yer.
:verymad: Kolay gelsin hocam sana.sunny' Alıntı:Barthez teşbihte hata olmazmış. Bu sözde de tabağını bitir diyor nasıl bitirecek tabak yenir mi diye senden başka kimse düşünmemiş uhaha:
sunny' Alıntı:Fedon'un sözü değil mi bu
Afrika kaybetmeye mahkum malesef dünyanın adaletinden değil kendi cehaletlerinden ötürü. Doğanın kanunu büyük balık küçük balığı yer.
:+1:habbe' Alıntı:sunny' Alıntı:Fedon'un sözü değil mi bu
Bence doğanın kanunu bu değil; insanların, adaletsizliği, acımasızlığı, açgözlülüğü, bencilliği, vurdumduymazlığı, nemelazımcılığı, bananeciliği, görmem duymam bilmiyorumculuğu, fikirsizliği, cahilliği... Gerisini siz tamamlayıverin işte...
:alkis:barthez' Alıntı:Afrika'da bir anne çocuğuna, 'tabağını bitir' diye bağırana kadar dünyanın bütün tabaklarını kırmak istiyorum...
[Morgan Freeman]
Hocam sen niye insanların kafasında soru işaretleri yaratıyon ki böyle sorular sorarak?pneuma_ex' Alıntı:Her sonucun birde nedeni var arkadaşlar, yeni nesil çoocuklar gençler için konuşmuyorum ancak geçmişten gelen hataları var hem afrikalıların hemde arapların hatta şimdi destek olduğumuz Filistinin bile. Bunuda geçtim Amerikan sömürgesine karşı olduğu için asılan insanlarda var 20li yaşlarda Türkiyede.
Aç afrikalı çocukları görünce bende üzülüyorum yada Filistindeki insanları görünce bende üzülüyorum ancak birazda kızgınlık oluyor emperyalizme karşı mücadele etmedikleri için geç kaldıkları için.
Mesela Kaddafide diktatördü ama sağlık ve eğitimi iyi seviyedeydi yada maddi durumu iyi seviyedeydi bu ülkenin. Şimdi sömürecekler bu ülkeyi sonrada buradada iç savaş çıkacaktır. Sonra biz buradaki insanlara üzülmeye başlayacağız değil mi?
Ya da hiç bir şey yapma. Bizim gibi *** nün üzerine oturarak buradan sosyal tespitler yap.mmercan' Alıntı:Hocam sen niye insanların kafasında soru işaretleri yaratıyon ki böyle sorular sorarak?pneuma_ex' Alıntı:Her sonucun birde nedeni var arkadaşlar, yeni nesil çoocuklar gençler için konuşmuyorum ancak geçmişten gelen hataları var hem afrikalıların hemde arapların hatta şimdi destek olduğumuz Filistinin bile. Bunuda geçtim Amerikan sömürgesine karşı olduğu için asılan insanlarda var 20li yaşlarda Türkiyede.
Aç afrikalı çocukları görünce bende üzülüyorum yada Filistindeki insanları görünce bende üzülüyorum ancak birazda kızgınlık oluyor emperyalizme karşı mücadele etmedikleri için geç kaldıkları için.
Mesela Kaddafide diktatördü ama sağlık ve eğitimi iyi seviyedeydi yada maddi durumu iyi seviyedeydi bu ülkenin. Şimdi sömürecekler bu ülkeyi sonrada buradada iç savaş çıkacaktır. Sonra biz buradaki insanlara üzülmeye başlayacağız değil mi?
Dindaşın ise acı,birşeyler yap,Somali sanki yeni aç kalmış gibi-ki bu ülke onlarca yıldır açtır,aynı durumdadır- yardım kampanyaları düzenle,Deniz Feneri Derneği vasıtasıyla ülke içindeki açları yoksay Kongo'da iftar yemeği ver,boy boy reklam yap.
Farklı dinden ise "Oh iyi olmuş kafirlere,gavurlara" de yeter.Çok düşünme böyle şeyleri bak biz öyle yapıyoruz