İntel i7 mi, intel core 2 quad mı?

Kodla Büyü

denizlerb

Süper Üye
Süper Üye
arkadaşlar bir pc toplamaya karar verdim. işlemci olarak bu ikisi arasında kaldım. aynı hızda olan i7 mi yoksa core 2 quadmı tavsiye edersiniz. kafamın karışmasına neden olan sebepler;
i7: hyper threading desteği ile birlikte 4 çekirdek olan işlemcisi +4 sanal çekirdek ile birlikte 8 çekirdek seviyesine çıkıyor. ön bellek core2 quad'a göre düşük.
core 2 quad: hyper threading desteklemiyor ancak aynı hız ve fiyata sahip i7'ye göre ön belleği yüksek. i7'de 6MB iken core2 quad 12 MB ön belleğe sahip
NOT: değerlendirmeyi aynı işlemci hızında ve birbirine yakın fiyatı olan işlemciler arasında yapıyorum

Elbette i7. Karşılaştırma yapmak bile gereksiz. Ancak i7 ile bir sistem toplayacağınız zaman anakartına ve ddr3 ramlere vereceğiniz fark C2D ile toplayacağınız sisteme göre fazla olacaktır. Bu farkı karşılayabiliyorsanız önemli değil..... Size tavsiyem i5 işlemci olacaktır. Lütfen birde onu araştırım. Kazaçlarınız çok olacaktır.

hemenyardim' Alıntı:
Elbette i7. Karşılaştırma yapmak bile gereksiz. Ancak i7 ile bir sistem toplayacağınız zaman anakartına ve ddr3 ramlere vereceğiniz fark C2D ile toplayacağınız sisteme göre fazla olacaktır. Bu farkı karşılayabiliyorsanız önemli değil..... Size tavsiyem i5 işlemci olacaktır. Lütfen birde onu araştırım. Kazaçlarınız çok olacaktır.
şu anda kullandığım pc'yi 2002 de toplamıştım ve zamanının en iyi pc'lerindendi. Özelleikleri Pentium4 2.4 Ghz işlemci, Asus P4PE anakart, 1 GB DDR Ram, Asus A9550 Ekran kartı (128 MB ve 128 Bit). aradan 8 yıl geçmesine rağmen hala rahatlıkla kullanabiliyorum (windows 7 kurdum ve diğer gerekli yazılımlarınların en son sürümlerini kullanıyorum). demek istediğim iyi bir bilgisayar toplamak gerekiyor ki upgrade etmeden yıllarca yine işimi görsün.

denizlerb' Alıntı:
arkadaşlar bir pc toplamaya karar verdim. işlemci olarak bu ikisi arasında kaldım. aynı hızda olan i7 mi yoksa core 2 quadmı tavsiye edersiniz. kafamın karışmasına neden olan sebepler;
i7: hyper threading desteği ile birlikte 4 çekirdek olan işlemcisi +4 sanal çekirdek ile birlikte 8 çekirdek seviyesine çıkıyor. ön bellek core2 quad'a göre düşük.
core 2 quad: hyper threading desteklemiyor ancak aynı hız ve fiyata sahip i7'ye göre ön belleği yüksek. i7'de 6MB iken core2 quad 12 MB ön belleğe sahip
NOT: değerlendirmeyi aynı işlemci hızında ve birbirine yakın fiyatı olan işlemciler arasında yapıyorum

bende yeni bir pc almak için detaylı bir araştırma yapmıştım;
sonuçlar:
1-quad serisini intel elden çıkarmaya çalışıyormuş dolayısıyla önümüzdeki günlerde quadtan başlamak üzere bir ucuzlama olabilir
2-doların 1,35 tl olacağı düşünülüyor dolayısıyla oem fiyatları düşebilir
3-yeni çıkan i5 işlemciler i7 lerin en üst modeli hariç diğerlerinden eksik tarafının olmadığı aynı performansı gösterdiği söyleniyor(bende i5 düşünüyorum)
4-ayrıca yeni çıkan anakartlardan bazıları i7-i5-c2d ve pentium işlemcileri destekleyebiliyor özellikle asusun anakartları

kendim için oluşturduğum pc konfigürasyonunu göndermek istiyorum biraz pahalı ama taş gibi :)

Ekli dosyalar

• pc.JPG
    pc.JPG
    82 KB · Görüntüleme: 3,108
Sistem almayı düşünen arkadaşlarım, ne olursa olsun makinenin genel hızında gözle görülür bir fark olmuyor. HDD 7200 Rpm olduğu için HDD ye göre okuma yazma ayarlanıyor ve işlemci onu bekliyor. Tabiki büyük programlarda farkı olur. O nalde biraz daha paraya kıyıp 10000 Rpm Hdd almak gerekir ki uyum sağlasın. Şahin kasasına porche motoru takmak gibi bişey oluyor hdd 7200 olunca:)

hocam ön bellek diyorsunuz ama i7 nin ön bellegi de 6MB az değil ki Tabi ki İ7 İ7 İ7

sadece bir donanımda yapılan teknolojik gelişmler malesef genel sistem için yeterli olmuyor. hızınızı hepsi beraber belirliyor. alpozturk2002 ye katılıyorum

P55,H57 yada H55 çipsetli bir anakart ve i3-i5 ve i7 işlemcilerin grafik destekli olanları şu an en iyi sistemi kurar.Ayrıca 1156 soket yeni bir pentium işlemci çıktı buda grafik destekli.Ama henüz TR de yok sanırım
http://ark.intel.com/Product.aspx?id=43230

P55 ve H55 Anakartların ve i3 ve i5 işlemcilerin fiyatları çok yüksek değil 130-200$ aralığında şimdilik daha da düşecek tabi.Eski core2/4 sistemleri artık düşünmemek gerek.

-------------------------------------------------------------------------------------
Düzeltme: bu işlemci şu an türkiyede satılmakta
http://ark.intel.com/Product.aspx?id=43230

Geri