İNTERNET BAĞLANTI SORUNU ACİL YARDIM LÜTFEN...

Kodla Büyü

kara_kediii

Site Gezgini
Çalıştığım okulda modem değiştirildi. modem değişince bts deki bilgisayarlar internete bağlanmadı sadece öğretmen bilisayarı internete bağlanabiliyor. bunun nedeni ne olabilir. Ağ ayarlarıyla ilgili bi problem mi acaba? yardımcı olursanız çok sevinirim...

Belki modemin ayarlarında client ip pool yeterli değildir. Bilgisayarlara Ip veremiyordur.
Modemin gateway'İ eski modeminkinden farklı olabilir.(Bunu bilgisayarlar otomatik Ip almıyorlarsa, önceden elle yapılandırdıysanız söylüyorum)
Aklıma gelenler bunlar başka nedenler de olabilir tabii arkadaşlar cevap yazarlar

yukaridaki mesaja ek olarak;
internete bağlanamayan bilgisayarlarldaki ipconfig komutunun çıktısı nedir ?
internete bağlanan bilgisayarlardaki ipconfig komutunun çıktısı nedir ?
modemin ip dagittiği subnet nedir ?
internete bağlanamayan bilgisayarlar ile modem aynı fiziksel ağdamındır ?

teşekkür ederim cevaplarınız için arkadaşlar. erfatm arkadaş biz ıp leri elle yapılandırmıştırk otomatik değil yani gateway le ilgili bi sorun varsa bunu nasıl giderebilirim ne gibi bir değişiklik yapmam gerekiyor?

kara_kediii' Alıntı:
teşekkür ederim cevaplarınız için arkadaşlar. erfatm arkadaş biz ıp leri elle yapılandırmıştırk otomatik değil yani gateway le ilgili bi sorun varsa bunu nasıl giderebilirim ne gibi bir değişiklik yapmam gerekiyor?

Önce IP'leri otomatik verin modem Ip dağıtabiliyorsa modemin IP'sini görürsünüz. İnternete bağlanan bilgisayardaki ve gateway'e ağ bağlantısı--özellikler-destek?-ayrıntılar (veya işletim sistemine göre değişir **-sağ klik-durum ) verilen gateway'i görebilirsin. Ip'leri elle girerken internete bağlanabilen bilgisayarın aldığı gateway adresi verin.
İnternet'e bağlanamayan bilgisayarların IP'sine bakın 169.25...... ile başlıyorsa modemle bağlantıyı görmüyor veya ip alamıyor.
Modemin lan ayarlarında client ip pool'a baktınız mı?
Modem ayarlarında da sanırım gateway görünüyordu.

swordfish' Alıntı:
yukaridaki mesaja ek olarak;
internete bağlanamayan bilgisayarlarldaki ipconfig komutunun çıktısı nedir ?
internete bağlanan bilgisayarlardaki ipconfig komutunun çıktısı nedir ?
modemin ip dagittiği subnet nedir ?
internete bağlanamayan bilgisayarlar ile modem aynı fiziksel ağdamındır ?

Umarım şimdiye kadar halletmişsinizdir.

Geri