İnternet bağlantı sorunu!!!

Kodla Büyü

odabasalparslan

Seçkin Üye
Seçkin Üye
İyi akşamlar arkadaşlar.Görev yaptığım okulda bt sınıfına internet öğretmenler odasındaki switchten geliyor.Uzunca bir mesafe var arada.Odamdaki switchte(üzerinde hub yazıyor) internet yok.Aklıma acaba iki switch arasında bağlantı yaparken çapraz renk sıralaması geldi ve kendi odamdaki ucun sıralamasını değiştirdim.Yine de olmadı.Aslında sorum şu;
-Eğer benim odaya gelen kabloda kopukluk varsa bunu nasıl anlarım?
-Renk sıralaması konusunda yanlış mı düşünüyorum?

13.gif

hocam kabloda sıkıntı olup olmadığını bunun ölçümünü yapan aletle anlayabilirsiniz (aletin adını bilmiyorum) ama bilgisayarcılarda ethetnet kablosu takan kişilerde vardır kesin. (20 tl gibi ücreti var internette, elinizde mutlaka bulunsun her zaman lazım oluyor)
ben her zaman kabloları 568B şemasına göre yaparım. şimdiye kadar gördüğüm kabloların hepsi böyle idi bende hiç bir sorun yaşamadım. (kabloların hepsinin ucu 568B olsun)

resmi bu şekilde

Ekli dosyalar

• 96707867_tn30_0.jpg
    96707867_tn30_0.jpg
    8.5 KB · Görüntüleme: 600
hocam elinizdeki switch yada hublarda uplink portu var mı?
eğer varsa bu iki port arasında düz bağlantı, uplink portu yoksa çapraz bağlantı yapılır diye biliyorum.

kct06' Alıntı:
hocam kabloda sıkıntı olup olmadığını bunun ölçümünü yapan aletle anlayabilirsiniz (aletin adını bilmiyorum) ama bilgisayarcılarda ethetnet kablosu takan kişilerde vardır kesin. (20 tl gibi ücreti var internette, elinizde mutlaka bulunsun her zaman lazım oluyor)
ben her zaman kabloları 568B şemasına göre yaparım. şimdiye kadar gördüğüm kabloların hepsi böyle idi bende hiç bir sorun yaşamadım. (kabloların hepsinin ucu 568B olsun)
Kardeş söylediğin cihazı internette araştırdım.BNC testermiş ismi.

selcuk35' Alıntı:
hocam elinizdeki switch yada hublarda uplink portu var mı?
eğer varsa bu iki port arasında düz bağlantı, uplink portu yoksa çapraz bağlantı yapılır diye biliyorum.

Uplink diye birşey yazdığını hatırlıyorum sanki...Tam olarak anlamı neydi?

Geri