İnternet Bankacılığı Dolandırıcılarına Dikkat..

Kodla Büyü
Birinci aşamada kullanıcı adı veşifreyi keyloger ile elde ettiler diyelim, cep telefonuna gelen şifreyi nasıl elde ediyorlar acaba o konuyu nasıl çözmüşler acaba. Yada şuan internet bankacılığı dolandırıcılığı yaşayan var mı?

sniffer teknolojisi kullanılabilir.. havada yakalama..

ikinci bir yöntem sim kartınızın bir başkası tarafından bloke edilip siz farkedene kadar dolandırıcılığı gerçekleştirmesi...

bu nedenle nüfus cüzdanı fotokopisi verdiğiniz her işlemde, fotokopi üzerine ne için ve kim tarafından kullanıldığına dair kaşe ve yazı ekletin...

utf8' Alıntı:
Birinci aşamada kullanıcı adı veşifreyi keyloger ile elde ettiler diyelim, cep telefonuna gelen şifreyi nasıl elde ediyorlar acaba o konuyu nasıl çözmüşler acaba. Yada şuan internet bankacılığı dolandırıcılığı yaşayan var mı?[
utf8' Alıntı:
tam da bunu yazmak için giriş yapmıştım, sim kart icin bir numara da vardır da benle kim uğraşsın, daha önce basima gelmişti ama o zamanlarda SMS şifre olayı yoktu..

yetkili bayiye gidip başvurunca anında yeni sim veriyorlar hemen aktif. Aklıma gelmedi değil. Millet birbirininkini sahte belgeyle alabilir. kaybettim bahanesiyle. işin içinde olanlar daha farklı zaafiyetlerin farkındadır.

Ben sim kartı değiştim internet bankacılı yapayım dedim. Sim değiştiği için kabul etmediler tekrar sim blokeyi çözdürdükten sonra işlemler aktif hale geliyor. Başkasının sizin adına sim çıkartması mümkün ama banka bu sefer bunu kabul etmiyor.

Eski sim kartimi bi anda telefonun okumadi , başka telefonlarda da denedim. Maalesef...

Bende gittim yeni sim cikardim. Ama hic bir bankanin internet şubesine giremedm :)
Hepsi sim mesajina bloke koymuş...
İsin yoksa tek tek uğraş ...

Güzel bi olay güvenlik için. Tamam da merak etmiyorum değil. Banka SMS gönderecek sadece benim sim değiştirdiğini Nasil biliyor?

Sim kopyasını çıkarsalar bile hiçbir banka kopya sim'e mesaj göndermiyor siz tekrar başvuru yapmadıkça. Güvenlik olayına çok şükür bankalar sandığımızdan daha çok önem veriyor :)

söylediğiniz gibi şu anda yeni yeni bankalar bir güvenlik önlemi olarak değişen simden dolayı 4 gün süreyle internet bankacılığına girişe izin vermiyor.

ama yine de nüfus cüzdanı fotokopinizi mümkün olduğunca kullanmayın.. her an heryerde karşınıza bir borç olarak dönebilir.

bu konularda yani kriminal nitelikteki mağrudiyetler konusunda neler yaşandığını, yaşanabileceğini detaylı incelemek isterseniz,

adlibilimler.net sitemizi ziyaret edebilirsiniz. türkiyenin adli bilimler alanındaki en büyük paylaşım portalı... tıpkı bilgisayarbilisim.net in kendi alanındaki hakimiyeti gibi:)))

BBNET
Geri