İnternet geliyor ve gidiyor-çözemedim :(

Kodla Büyü

Summer_06

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar, forumda arama yapıp, önerilen bütün çözüm yollarını denedim. İşe yaramadığı için yeni konu açma ihtiyacı hissettim. Vakit ayırıp bana yardımcı olabilecek arkadaş varsa minnettar kalırım.

1 Eylülden beri bu sorun ile uğraşmaktayım. Ne yaptıysam çözüm bulamadım.
Sorunumuz şu: Okulumuzda BT sınıfı dışında Uydunet internet hattı kullanılıyor. İnternet olduğunda her bilgisayarda internet erişimi oluyor. Bir zaman sonra internet gidiyor ve bütün bilgisayarlarda da gidiyor. Modeme reset atınca -fişini çıkarıp takınca- internet geliyor. Ve bütün okula ulaşıyor. Belli bir zaman sonra yeniden gidiyor.

İnternet gittiğinde modemin online ışığı yanıyor, bilgisayarlar bağlı gözüküyor. Aldıkları iplerde sorun yok. Ancak internete bağlanamıyoruz.

İnternet kesintisi olduğu zamanlarda birden çok defa uyduneti aradım. Modemi direk bilgisayara bağlayarak ve modeme reset attırarak kontrol ediyorlar. -reset atınca zaten internet geliyor- Modeminizde bir sorun yok. Sinyalleri düzgün. Sorun routerda ya da ağ yapınızda diyorlar.
Okulumuzun internet ağ yapısını genel olarak şu şekilde çizdim.

Çözüm için yaptığımız ama işe yaramamış şeyler:

-Router ile aynı marka ve modemde yeni bir router aldık ve ayarlarını eskisiyle aynı olarak yaptık. Ancak sorun çözülmedi.
-Modemden routera gelen kabloyu değiştirdik. Çapraz bağlantı ve düz bağlantı ile denedik. olmadı.
-Modemin adaptöründe sorun olabileceği önerisi ile adaptörü değiştirdik. Olmadı.
-Elektrik sistemimizde sorun olabileceği önerisi ile modemi güç kaynağına bğladık sorun çözülmedi.
-Routera direk bağlanan switch biraz problemliydi onu değiştirdik. Olmadı.
-Hub ile ilgili veya routerdan huba giden bağlantılarda bir sıkıntı vardır belki diye, Routera bağlı olan huba MEB internetinden vererek o hubı ve bağlanan bilgisayarları sistemden çıkardım. sorun gene çözülmedi.

Modemi değiştirsem diyecem, uydunettekilerin ısrarla sorun modemde değil demeleri kafamı karıştırdı. Ama internet gittiğinde routerı devre dışı bırakarak direk modemi bilgisayara bağladığımda ve bilgisayarı yeniden başlattığımda internet gene olmuyor. modeme reset atmadan internet gelmiyor.

Artık deneyecek ne fikrim kaldı ne de takatım. Her gün internetin kesilip durmasından hem okulda işler yarım kalıyor, hem de benim bütün enerjimi,vaktimi bitiriyor. Sürekli bunlarla uğraşıyorum. Fikir verirseniz gerçekten çok sevinirim.

Ekli dosyalar

• network3.jpg
    network3.jpg
    209.6 KB · Görüntüleme: 2,829
hocam sorun büyük ihtimalle sizden değil karşı taraftan kaynaklanıyor. 3 aydır ttnet ile benzer sorundan dolayı uğraşmaktaydım. bağlantı 1-2 dk arayla kesilip geliyordu sürekli. modemde değiştirdik kabloda hiç bir şey işe yaramadı. enson bulunduğumuz yerin telekomunda bir tanıdık bulup santrale baktırdıkta düzeldi.

hocam ayno sorun benim okuldada vardı .airties modem vardı ne yapsam düzelmedi gitti .durmadan idare arardı yine gitti kafamı dinleyemez olmustum.sonra bir kac deneme yaptım sorun düzelmedi ve yeni bir modem aldım pikatel marka kurdum ondan beridir idare beni internet için aramadı :D

keske hersey bi modemle çözülsede idare beni hiç bişey için aramasa :D

teşekkür ederim arkadaşlar yorumlar için.

en son çare modem sipariş ettim. ve bütün bilgisayarlarda virüs temizleme ya da format atma işlemlerine başladım. Artık yapabileceğim başka bir şey kalmadı...

Sorun devam ediyor. İnşALLAH yeni modemle birlikte sorunlar da biter. Bıktım hakkaten :(

yeni modemi de aldık. Ama sorun devam ediyor :(( Neden böyle bir sıkıntı olabilir arkadaşlar önerisi olan varsa paylaşabilir mi lütfen?

Geri