İnternet hızı 105 KB/s ama sayfalar geç açılıyor

Kodla Büyü

soouuk

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar internet hızım 1MB dosya indirirken 110 KB/s hızı görebiliyorum.Ama normal bir internet sayfası açarken dakikalarca bekletiyor bazen.Sizce sorunun kaynagı ne olabilir.

Okul ise bunun sebebi filitre başka hat ise bunun sebibi bağlandığınız sunucudur.
Bazı sitelerde sorgu ve yoğun grafikler olunca geç açılabiliyorlar.

Hocam cevap için teşekkürler ama bağlantım evdeki baglantı ve google bile dakikalarca açılmıyor bazen.mozilla'da da explorer'da da aynı sorunu yaşıyorum.

Modeme çok uzak mesafelerden bağlanıyorsanız veri kayıpları yaşıyor olabilirsiniz.
Bazen işletim sistemi ve diğer programlar kendilerini güncellediklerinden bu soruna neden olabilir.
Netlimiter programıyla tüm gelen giden tarfiği kontrol edebilirsiniz.
Eğer torrent tarzı bir program açıksa en büyük sebep budur. Çünkü sürekli upload ve download ederler. Bu programları mutlak suretle kapatmalısınız. Ağınıza bağlı herhangi biride bu programı kullanıyorsa gene aynı sorunu yaşarsınız.

torrent programının kapalı olmasına flan dikkat ediyorum hocam ama arkaplanda çalışan bi program bunu yapıyor olabilir.Netlimiter'ı deneyecem.Dns olarakta google'ın yayınladıgı dns leri kullanıyorum.netlimiter'dan bi sonuç elde edemezsem o dnsleri değiştirip sorunu çözmeye çalışırım.

Geri