İnternet hız sorunu

Kodla Büyü

ozlem22

Süper Üye
Süper Üye
evimde ttnet 16 mbps bağlantı kullanıyorum. yaklaşık 2-3 haftadır youtube videolarını 360p kalitenin üzerinde izleyemiyorum. Telefonla bağlandığımda da internet dengesiz diye uyarı alıyorum sürekli. az önce telekomu aradım aptal aptal dns ayarı veriyor bana. tabii bi halta yaradığı yok. Cihazınızda problem vardır diyor, modem değişeli daha 5-6 ay oldu ya. hız testinde download 13.2, upload 0.5 mbps görünüyor. neden kaynaklanabilir ki bu yavaşlama problemi bir fikriniz var mı?

ozlem22' Alıntı:
evimde ttnet 16 mbps bağlantı kullanıyorum. yaklaşık 2-3 haftadır youtube videolarını 360p kalitenin üzerinde izleyemiyorum. Telefonla bağlandığımda da internet dengesiz diye uyarı alıyorum sürekli. az önce telekomu aradım aptal aptal dns ayarı veriyor bana. tabii bi halta yaradığı yok. Cihazınızda problem vardır diyor, modem değişeli daha 5-6 ay oldu ya. hız testinde download 13.2, upload 0.5 mbps görünüyor. neden kaynaklanabilir ki bu yavaşlama problemi bir fikriniz var mı?
Hocam,

Adil kullanıma takılmış olabilirsiniz. Şu an ben o durumdayım.

adil kullanım dolduğunda ekranda ttnet uyarısı filan çıkıyordu bu sefer öyle bir şey olmamıştı ki :(

ersan3333' Alıntı:
adil kota kalktı diye biliyorum 2 ay önce chipte bununla ilgili bir haber vardı
Adil Kullanım maalesef kalkmadı Hocam. Yaklaşık 2.5 MB ile indirme yapabilirken şimdi 300-400 KB ile indirme yapabiliyorum.

habibocak' Alıntı:
ozlem22' Alıntı:
adil kullanım dolduğunda ekranda ttnet uyarısı filan çıkıyordu bu sefer öyle bir şey olmamıştı ki :(
Bende hiçbir uyarı gelmedi Hocam. Telekomla görüştüm öyle anladım.

ee bana söylemediler öyle birşey..hız testinde de indirme hızım 13 küsür görünüyor..

Aynı sorun bende de var hocam, bağlantım fiber, hız testi yapıyorum 23 mbps gösteriyor ama gel görki önceden YouTube'da 720p lik videoları hiç takılmadan izleyebiliyordum şimdi takıla takıla videonun yüklenmesini bekleyerek izliyorum

Sent from my iPhone using Tapatalk

atakom' Alıntı:
Aynı sorun bende de var hocam, bağlantım fiber, hız testi yapıyorum 23 mbps gösteriyor ama gel görki önceden YouTube'da 720p lik videoları hiç takılmadan izleyebiliyordum şimdi takıla takıla videonun yüklenmesini bekleyerek izliyorum

Sent from my iPhone using Tapatalk

ee ne yapıcaz peki :(

Hocam maalesef AKK'nın kalktığı falan yok bizi kekliyorlar. :x Youtube problemini son bir haftadır ben de yaşar oldum. Zalım TTNET youtube' a hız limiti uyguluyor. Speedtest yapıyorum 30Mbit download çıkıyor ama youtube 480p bile zor açıyor. VPN ile girdiğimde akıyor youtube. :? :(

440375 eğer ttnetli iseniz diğer farklı yerlerden alıyorsanız hız sorunu ile ilgili çağrı açtırın gerekeni yapsınlar hocam...

Ama sorun Dns kaynaklanıyor nasıl dns gireceğinizi biliyorsanız sorunu çözersiniz hocam çok kullanılan hızlı bir dns sunucusu ile gerekli hızı yakalarsınız...

aynı sorun bizdede var 10 gün öncesine kadar 8 mbit internetle cillop gibi izliyorduk hız aynı şu an 360 la izleyebiliyoruz.

sinek101' Alıntı:
440375 eğer ttnetli iseniz diğer farklı yerlerden alıyorsanız hız sorunu ile ilgili çağrı açtırın gerekeni yapsınlar hocam...

Ama sorun Dns kaynaklanıyor nasıl dns gireceğinizi biliyorsanız sorunu çözersiniz hocam çok kullanılan hızlı bir dns sunucusu ile gerekli hızı yakalarsınız...

bende zaten dns numaraları yazıyordu, ttnetten verilenlerle değiştirdim yine işe yaramadı..var mı sizin bildiğiniz bir sunucu??

TTNET ve AVEA Türk Telekom adı altında birleştikten sonra ikisininde kullanılacak hali kalmadı. Benim Hızımda 16 Mb e kadar ancak ben en fazla 2Mb hıza ulaşabiliyorum. Defalarca müşteri hizmetlerini aradım insanı kısır bir döngünün içine sokup kafayı yedirmeye çalışıyorlar. artık taahhüdümün bitmesini bekliyorum bittiği gün kapatıp rahatlamayı düşünüyorum.

1. Level3 DNS
Yapılan hız testlerine göre level3 (209.244.0.3 – 209.244.0.4) en hızlı dns çözümü olarak tespit edilmiştir.
2. OpenDns
En çok kullanılan güncel dns’lerden bir tanesidir. OpenDNS (208.67.222.222 – 208.67.220.220) uzun süredir hizmet vermektedir. Hızlı ve güvenli bir internet için iyi bir seçim olacaktır.
3. Yandex DNS
Yandex arama motorunun yeni projesi olan Yandex Dns, yüksek hız ve güvenlik garantisi sunmaktadır. (77.88.8.8 -77.88.8.1) numaralarını kullanabileceğiz bu dns, 80’den fazla dns sunucusuna sahiptir. Size en yakın sunucuyu otomatik olarak baz alınır..
4. Comodo Secure DNS
Comodo antivirüs programının geliştirdiği bir hizmettir. 8.26.56.26 – 8.20.247.20 adreslerini kullanarak hizmetten faydalanabilirsiniz.
5. Google DNS
İnternet kullanıcılarının ezbere bildiği ve akılda kalıcı olan Google DNS’yi, 8.8.8.8 – 8.8.4.4 dns numaralarını girerek kullanmaya hemen başlayabilirsiniz.

sinek101' Alıntı:
1. Level3 DNS
Yapılan hız testlerine göre level3 (209.244.0.3 – 209.244.0.4) en hızlı dns çözümü olarak tespit edilmiştir.
2. OpenDns
En çok kullanılan güncel dns’lerden bir tanesidir. OpenDNS (208.67.222.222 – 208.67.220.220) uzun süredir hizmet vermektedir. Hızlı ve güvenli bir internet için iyi bir seçim olacaktır.
3. Yandex DNS
Yandex arama motorunun yeni projesi olan Yandex Dns, yüksek hız ve güvenlik garantisi sunmaktadır. (77.88.8.8 -77.88.8.1) numaralarını kullanabileceğiz bu dns, 80’den fazla dns sunucusuna sahiptir. Size en yakın sunucuyu otomatik olarak baz alınır..
4. Comodo Secure DNS
Comodo antivirüs programının geliştirdiği bir hizmettir. 8.26.56.26 – 8.20.247.20 adreslerini kullanarak hizmetten faydalanabilirsiniz.
5. Google DNS
İnternet kullanıcılarının ezbere bildiği ve akılda kalıcı olan Google DNS’yi, 8.8.8.8 – 8.8.4.4 dns numaralarını girerek kullanmaya hemen başlayabilirsiniz.

Hepsi bir arada sağolun hocam
:alkis: :alkis: :++: :++:

Adsl kota sorgulamadan, kotanıza bir bakın bence. adil kullanıma takılıp takılmadığınız belli olur

sinek101' Alıntı:
1. Level3 DNS
2. OpenDns
3. Yandex DNS
4. Comodo Secure DNS
5. Google DNS
teşekkürler hocam, level3 DNS yi girdim, youtube 1080p de akıyor valla

ersan3333' Alıntı:
adil kota kalktı diye biliyorum 2 ay önce chipte bununla ilgili bir haber vardı
adil kota kalkmadı. geçen ay ayın 20 si gibi 50gb ı aşanlar örnek benim gibi bir baktık hız gelmiş . ne oluyo lan dedik erkes böyle deyince chip shiftdelete filan haber yaptı kota kalktı diye. sonra 3 gün geçti hızımız yine eskisine döndü herhalde bir ayarlama denediler ondan öyle oldu... sonra haber kaldı nette ama kota geri geldi :D

1. Level3 DNS
2. OpenDns
3. Yandex DNS
4. Comodo Secure DNS
5. Google DNS

:++: :++: :++:

Geri