İnternet kablosunu takınca bütün bilgisayarlar donuyor

Kodla Büyü

tugce32

Üye
Arkadaşlar merhaba okulda yaklaşık 10 gündür internet yok sınırlı bağlantı yada bağlantı yok uyarısı çıkıyo sürekli.Bilgisayarlar sürekli olarak donuyodu.Bugün farkettim internet kablolarını çıkarınca donma geçip normale dönüyo.Okulda net yok bütün bilgisayarlar böyle sadece sınıftakiler değil.Sizce sorun ne olabilir nasıl düzeltebilirim?Şimdiden teşekkürler..

Hocam switchinize ve modeminize bağlı olan tüm ağ kablolarını sökün. Sonra tek bir bilgisayarın(laptop olabilir) kablosunu direk modeme bağlayın internetin olup olmadığını kontrol edin. internet o tek bilgisayarda varsa modem çalışıyor demektir. Sonra modemi swtiche bağlayıp, bilgisayarı swtich e bağlayıp interneti kontrol edin. Bağlantı varsa swtich de çalışıyor demektir. sonra tüm ağ kablolarını tek tek bağlayın ve her seferinde interneti kontrol edin.
Kısacası adım adım ilerleme metodunu kullanın.

Skipper in dediğini yapmalısın. :++:
1 ve 1den fazla ağ kablosunda arıza var onu bulmasını bu şekilde.
Yalnız bu tekniği 9 gün önce yapsan daha iyi olurdu, :o sanırım 10 gündür değişik teknikler denemişsindir, denedin mi?

modemde ya da swishlerin birinde aynı ağ kablosundan biri tekrar takılmış sistem döngü yapıyor bu kabloyu tespit ederek çıkarınız.

Geri