İnternet Programcılığıyla ve VT Org. İlgili Ufak Bir Soru

Kodla Büyü

xorcistforyou

Seçkin Üye
Seçkin Üye
İnternet programcılığı ilk modülünü incelediğimizde apache, mysql ve php dosyalarını ayrı ayrı kurup localhost'u oluşturuyoruz. Geçen seneden bu dersi verenler modüldeki gibi mi yaptınız yoksa xampp, wamp gibi seçenekleri kullandınız...

Birde Veritabanı Organizasyonunun ilk modülünde Birinci Normal Form, ikinci Normal Form, Üçüncü Normal Form, Boyce-Codd Normal Form, Dördüncü, Beşişnci Normal Form hakkında tecrübesi - bilgisi olan var mı..

hocam internet programcılığı konusunda bizim okulda öğretmen arkadaşlar apache server ve wamp kullandılar. Ama benim tavsiyem easyphp çok kullanışlı ve rahat kendimde kullanıyorum herhangi bir sıkıntı vermiyor. Diğer programlar asp.net ile çakışmaya sebebiyet veriyor. Aynı zamanda portable olanıda mevcut. Bir deneyin pişman olmazsınız kullanışlı rahat ve dosya boyutu da büyük değil

vlk4n' Alıntı:
hocam internet programcılığı konusunda bizim okulda öğretmen arkadaşlar apache server ve wamp kullandılar. Ama benim tavsiyem easyphp çok kullanışlı ve rahat kendimde kullanıyorum herhangi bir sıkıntı vermiyor. Diğer programlar asp.net ile çakışmaya sebebiyet veriyor. Aynı zamanda portable olanıda mevcut. Bir deneyin pişman olmazsınız kullanışlı rahat ve dosya boyutu da büyük değil

kendi bilgisayarımda uzun zmandır EASYPHP kullanıyorum..

Ayrıca IIS kurulunca ( asp.net için ) easyphp sorun çıkartmıyor mu hocam ? Bunu mu demek istedin.

xorcistforyou' Alıntı:
vlk4n' Alıntı:

kendi bilgisayarımda uzun zmandır EASYPHP kullanıyorum..

Ayrıca IIS kurulunca ( asp.net için ) easyphp sorun çıkartmıyor mu hocam ? Bunu mu demek istedin.

Hocam şöyle sadece IIS ile sorun çıkarmıyor genelde ama net ortamı için bazı arkadaşlar webmatrix gibi ek bileşenler felan kuruyor o zaman sorun oluyor onuda şöyle çözüyorum ben. Bir tane dosya var 80 nolu portu kullanan şuan ismini hatırlayamadım ( kendi bilgisayarımı geçince söylerim) onu kapatıyorum easyphp normal çalışıyor sorun olmuyor. Diğer türlü zaten apache bağlanmıyor hata veriyor

ilk mesajda yazdığımla ilgili tecrübesi olan varmı...
artı aynı bilg asp.net ve php çalıştıran varmı.. hangi prog kullanıyorsunuz varsa..

bende easyphp ile anlatıyorum, port numarasını değiştirmek çözebiliyor sorunu.
Kod:
Sağ alt köşedeki EasyPHP simgesine sağ tıklanıp Konfigurasyon menüsünden Apache seçin. httpd.conf.txt belgesi açılır. CTRL+F ile "Listen 127.0.0.1:80" diye aratın 80 rakamını 85 ya da başka bişe yapın CTRL+S ila kaydedin çıkın ve programı kapatıp yeniden açın...
alıntı

Aynı labda Asp.Net ve Php çalıştırmak durumdan kaldığımdan ben Asp.Net için Abyss Web Server, Php için Wamp Server kullandım. İkisi de bilgisayarın başlangıcında çalışmıyordu, hangi dersteysek öğrenciler laba girdiğinde o server'ı çalıştırıyorlardı.

xorcistforyou' Alıntı:
ilk mesajda yazdığımla ilgili tecrübesi olan varmı...
artı aynı bilg asp.net ve php çalıştıran varmı.. hangi prog kullanıyorsunuz varsa..

ben ikisini beraber kullanıyorum. php için apache server yüklü. bağlantı noktaları çakışıyo. ikisi de 80 portunu kullanıyo. bu yüzden IIS nin portunu 8080 yapıp kullanabiliyorum.

hocam php için wampserver asp için visualstudio en ideali bence geçen yıl böyle kullandım hiç bir sıkıntı çıkmadı zaten wampserver siz başlatmayınca pasif durumda oluyor

Peki bu veritabanı optimizasyonu dersinde hangi veritabanını anlatacağiz,, MSSQL mi MySQL mi yoksa sadece SQL bilgisi mi? SQL deki temel bilgileri anlatim uygulamaları bunlar üzerinden mi yapacağiz?

ccaaggllaarr' Alıntı:
Peki bu veritabanı optimizasyonu dersinde hangi veritabanını anlatacağiz,, MSSQL mi MySQL mi yoksa sadece SQL bilgisi mi? SQL deki temel bilgileri anlatim uygulamaları bunlar üzerinden mi yapacağiz?
Ders bilgi formunu incelersen SQL üzerinden temel bilgiler anlatılacak hocam..
veritabanı oluşturma işlemleri
CRUD işlemleri
Kullanıcı işlemleri

@safran78 int prog ilk modülünü nasıl anlattın o zman.

arkadaşlar ben de yeni atanan bir öğretmenim. internet programcılığını anlatıcam ilk kez. şimdi hangi programları kullanmamı önerirsiniz ? wampserver ve visualstudio mu? modülde bir de PhpMyAdmin, bir de php indirilecek diyor. indirip kuracağım 4 şey mi var benim? kafam kartıştı. tekrar soruyorum;
wamp
visualstudio
php
phpmyadmin

bu 4ünü mü kullanacağız?

arkadaşlar internet programcılığında hangi programları kullansam iyi olur, hangilerini kurmam gerek söylebilir misiniz bana?

hocam ben de wampserver ı tercih ettim diyelim. bunun yanında kurmam gereken birşey var mı, ne var? yanında bir de phpmyadmin mi kurmam gerek? bununla bitiyor mu kurulum işim?

bana göre üçünü ayrı ayrı kurup programları yapılandırmak daha mantıklı ve profesyonelce geliyor.. Zaten zor bişi yok modüle bakınca. herkes pratik yöntemi kullanmış anlaşılan..

hocam üniversitede de php dersi alırken wampserver kullanmış, onun üzerinde öğrenmiştik. bu yüzden onu seçsem öğrenciye daha faydalı olacağımı düşünüyorum. zaten deyim yerindeyse acemi öğretmenim. işleri daha da berbat etmek istemediğimden. belki 1 yıl sonra sizin dediğiniz gibi işlerim dersi. siz de doğru söylüyorsunuz.

Geri