İnternet Sorunu

Kodla Büyü

wertyu6

Süper Üye
Süper Üye
Evdeki masaüstü bilgisayarda internet problemi var çözemedim arkadaşlar.
kabloyu takınca ethernet kartının ışıkları belli aralıklarla yanıp sönüyor (2-3 sn.
bilgisayar kablo takılı değil diyor sonra bağlanmaya çalışıyor sonra yine kablo takılı değil diyor böyle devam ediyor sürekli.
format attım, harici ethernet kartı taktım değişen bişey olmadı. kabloda ek var, ek olan yerden denedim yine olmadı.

laptop denedim, ilk takınca bikaç defa masaüstünde olduğu gibi oluyor 10 sn sonra bağlanıyor.

sorun ne olabilir arkadaşlar kafayı yemek üzereyim.

hocam internet kablosunun ethernet kafasını sökün yeni bir tane çakın...

ilginize teşekkürler arkadaşlar
bilsisco hocam çakışma da değil. normalde bilgisayar kapalı olsa bile ethernet ışığı sürekli yanar ama benimki yanıp sönüyor.

wertyu6' Alıntı:
yaka' Alıntı:
hocam internet kablosunun ethernet kafasını sökün yeni bir tane çakın...

ek yerinde de aynı sorun var hocam. ikisi birden bozulmuş olamaz.
kablonuzun modem yada swıch e giren ucunu da kontrol edin.Koblo tester ile test ederseniz daha sağlam iş yapmış olursunuz.Kablo uzunluğu da etken olabilir.

dizüstü bilgisayarda kablolu internete bağlanmayı denediniz ve çalışıyorsa ne internette ne de kabloda sorun vardır,
bilgisayarı arada switch olmadan direk yeni bir kabloyla (test edilmiş yada başka bir bilgisayarda denenmiş) adslye bağlanmayı deneyin
192.168.1.1 yaparak modeme bağlanıp bağlanamadığınıza bakın.

wertyu6' Alıntı:
Evdeki masaüstü bilgisayarda internet problemi var çözemedim arkadaşlar.
kabloyu takınca ethernet kartının ışıkları belli aralıklarla yanıp sönüyor (2-3 sn.
bilgisayar kablo takılı değil diyor sonra bağlanmaya çalışıyor sonra yine kablo takılı değil diyor böyle devam ediyor sürekli.
format attım, harici ethernet kartı taktım değişen bişey olmadı. kabloda ek var, ek olan yerden denedim yine olmadı.

laptop denedim, ilk takınca bikaç defa masaüstünde olduğu gibi oluyor 10 sn sonra bağlanıyor.

sorun ne olabilir arkadaşlar kafayı yemek üzereyim.
Evdeki masaüstü pc'nizde kullandığınız interneti switch aracılığıyla komşuya falan uzattınız mı?

Geri