İnternete bağlanmayan bilgisayarlar....

Kodla Büyü

nurertugay

Site Gezgini
Arkadaşlar labdaki bilgisayarların 8'i internete bağlanmıyor. Diğerlerinde bir sıkıntı yok. Kabloları değiştirdim fakat bir değişiklik olmadı. Ethernet kartlarında bir sıkıntı olabilir mi?

OALABİLİR KARTLAR ONBOARD MI YOKSA HARİCİ Mİ HARİCİ DEĞİLSE BİRDE HARİCİ KART TAKIP DENEYİN AYRICA SWİCHDE KABLOLARIN YERİNİ DEĞİŞTİRİN BELKİ GELİR

Modem değiştirmişseniz varsayılan ağ geçitleri değişmiştir. Sizin bu bilgisayarlarınızında IP adresleri elle yapılandırılmışsa internete girmeyeceklerdir. Otomotik IP alarak sorunu çözebilirsin.

Hocam bilgisayarlar vestel promega ve xp yüklü. Aynı zamanda ana bilgisayarda ağa bağlanmıyor. İnternet var ama. Çalışma grubu aynı olduğu halde. Format atayım dedim bu seferde öğreymen image dvd sini okumuyor. Sıkıntı çok....

nurertugay' Alıntı:
Hocam bilgisayarlar vestel promega ve xp yüklü. Aynı zamanda ana bilgisayarda ağa bağlanmıyor. İnternet var ama. Çalışma grubu aynı olduğu halde. Format atayım dedim bu seferde öğreymen image dvd sini okumuyor. Sıkıntı çok....
Normal XP CDsiyle formatlayabilirsin. İmage CD sini kullanmak zorunda değilsin.

Hasari hocam dediğinizi yaptım problem çözüldü fakat otomatik IP vermemin bir sıkıntısı olur mu?

o şekilde format attıktan sonra ağa bağlanamadım. Acaba dvd romdamı bir sıkıntı var onun için sordum. Yardımlarınız içinde çok teşekkür ederim.

nurertugay' Alıntı:
Hasari hocam dediğinizi yaptım problem çözüldü fakat otomatik IP vermemin bir sıkıntısı olur mu?
Yok hocam sıkıntı olmaz. Eğer ağa bağlı bazı bilgisayarlar elle yapılandırılmışsa zaman zaman IP çakışmaları olacaktır. Bu sorunu gidermek içinde tüm bilgisayarları tekrardan elle yapılandırabilirsin. Yada tüm bilgisayarlara otomotik IP vereceksinki çakışmalar olmasın.
Birde elle yapılandırdıkların bilgisayarlara belli bir aralıkta IP atamışsan Modemden DHCP sunucusunun başlangıç IP bu bilgisayarlarda kullandığın IPların en sonundan başlayarak IP vermesini sağlayabilirsin böylece çakışma olmaz.
Sanırım kafan karıştı. :)

Biraz karıştı böyle kalsın artık. Ana bilgisayarın ağı görmesi için ne yapabilirim. teşekkür ederim hocam

Geri