İnternetten Modemin Değişen İP Bilgisine Ulaşma

Kodla Büyü

iskete

Site Gezgini
Bir kaç gündür uzaktan internet üzerinden bilgisayarı açma üzerine çalışıyorum. Bilgisayarı açıp kapatıyorum ancak elektrik gidip geldiğinde ya da modem kapatılıp açıldığında modem ipsi değiştiği için haliyle bilgisayarı tekrar açamıyorum. Tek çözüm internet sağlayıcım aracılığıyla ip sabitlemek. Ya da modem üzerinden DDNS ayarlarını yapıp değişen ipyi dyn.com üzerinden öğrenmek. Ancak bu site paralı olduğu için artık öğrenemiyoruz. Modemin DDNS ayarlarını yapabileceğim ve ücretsiz olan host hizmeti verip modemin ipsini öğrenebileceğim bir site var mı?

bende çalışıyor, şu anda kullanıyorum zaten. tek sıkıntı modemi ilgili bilgisayar yönlendirmeniz lazım, port yönlendirme ile. bu da şu demek, aynı modeme bağlı bilgisayarlardan sadece bir tanesini bağlayabilirsiniz.

iskete' Alıntı:
Bir kaç gündür uzaktan internet üzerinden bilgisayarı açma üzerine çalışıyorum. Bilgisayarı açıp kapatıyorum ancak elektrik gidip geldiğinde ya da modem kapatılıp açıldığında modem ipsi değiştiği için haliyle bilgisayarı tekrar açamıyorum. Tek çözüm internet sağlayıcım aracılığıyla ip sabitlemek. Ya da modem üzerinden DDNS ayarlarını yapıp değişen ipyi dyn.com üzerinden öğrenmek. Ancak bu site paralı olduğu için artık öğrenemiyoruz. Modemin DDNS ayarlarını yapabileceğim ve ücretsiz olan host hizmeti verip modemin ipsini öğrenebileceğim bir site var mı?
Hocam uzaktan bağlantıyi nasil sagliyorsun bilgi verebilirmisin

Öncelikle bilgisayarın yerel ip adresini sabitledikten sonra (modem üzerinden veya pcden yapabilirsiniz), airties rt-206 modem için NAT altında Port Yönlendirme menüsü ile Yeni seçeneğinden kendi bilgisayarımızın ip adresi için bir port yönlendirme kaydı açıyoruz. Uzaktan yönetim portu;
  • Remote Desktop için: 3389,
  • Remote Administrator için: 4899-27960,
  • VNC için: 5900
Bu port ayarlamalarının ardından modeminizin ip adresini (eğer bir domain yönlendirmesi yaptı iseniz alanadını/alt alanadını) herhangi bir uzaktan yönetim programına (windows un uzak masaüstü yazılımı, vnc viewer, linux unuzak masaüstü yazılımı gibi) girdiğinizde kendi bilgisayarınıza bağlanmış olursunuz.

Geri