İp'den Saldırı Alıyorum

Kodla Büyü

kumpas07

Üye
143.215.143.11 ip adresinden sürekli saldırı alıyorum ve nod32 saldırıyı blokluyor ve karantinaya alıyor.Bu saldırılar gunde 2 3 kez oluyor ve bılgısayarda 2 kez ntdlr hata oldu.Bu saldırıları onlemek ıcın ne yapmam gerekıyor ?

hocam böyle bi sorun 3 yıl önce ilçedeyken başımıza gelmişti. ağda yayılıyor, kurtulmak çok zor. pc yi formatlıyosun, antivirüsü kuruyosun, nete bağlanınca saldırı başlıyor, hatırladığım kadarıyla pc ye bulaşınca antivirüsler oluşturduğu .jpg uzantılı dosyaları buluyordu. sadece kaspersky ve nod32 smart yüklü 2 pc ye bulaşamamıştı. tüm pc leri ağdan çıkartık, sırayla formatladık ve öyle kurtulduk. eğer ortak kullanıyorsanız modemi, siz de aynı yolu deneyebilirsiniz.

Öncelikle modeminizi kapatıp açın ki ip adresiniz değişsin. Sabit ip kullanıyorsanız işiniz biraz daha zor.

Herşeyden önce windowsun güvenlik güncelleştirmelerinin tümünü yüklemenizi öneriyorum. Bir çok trojen vs. bu açıkları kullanıyor. AntiVirüs programı saldırıyı engellese de açığı kapatamıyor. Conficker solucanına karşı bir güncelleştirme ile bütün okulu kurtarmıştık.

Ayrıca bugün güncel NOD32 bulunan bilgisayardan NOD32'yi kaldırıp Antivir 10 kurup güncelleyip taradığımda 400 küsür 30 çeşit virüs çıktı. Bir haftada 3 tane NOD32'li bilgisayar göçtü. Güvenim hiç yok artık.

İlk önce Combofix kullanın.

Tavsiyem NOD32'yi kaldırıp ücretsiz Antivir 10 kurun güncelleyin. Komple sistem taraması yapın.

teşekkürler ama ben yurtta kaldıgım ıcın ip çakısmasını onune geçmek içinde sabit ip kullanıyorum dediklerinizi uygalıycam en kısa zamanda

kumpas07' Alıntı:
teşekkürler ama ben yurtta kaldıgım ıcın ip çakısmasını onune geçmek içinde sabit ip kullanıyorum dediklerinizi uygalıycam en kısa zamanda

Bilgisayarınızın ipsinden ziyade adsl modemin ipsinden bahsetmiştim. Siz diğer adımları uygularsanız sorununuz çözülür.

Combofix
Windows güncelleme
Antivir10 + güncelleme + tarama

tmm hemen değiştirip format atıp antivir kurup sistemi tarattırcam.Işık hızıylan cvp verdıgınız ıcın saolun :D

eğer herşeyden haberim olsun, internet trafiğini yönetebiliyim diyosan comodo kur hocam

kumpas07' Alıntı:
sorun çözüldü

Geçmiş olsun. Çözüldüğüne sevindim.

Konuyu daha sonra okuyacak arkadaşlar için nasıl çözüldüğünü anlatırsanız güzel olur. :+1:

Geri