İphone 6 garanti hakkında...

Kodla Büyü

sinifci3434

Site Gezgini
Değerli meslektaşlarım bir arkadaşım iphone 6 almak istiyor fakat şöyle bir sorunla karşılaştı. Ben de sizlerin bileceğini düşünerek konu açtım.
Gold telefonu apple Türkiye garantisiyle sattığını, Türkcell genpa, vatan da distribütör garantili sattığını söylemiş. Ama hangisine gitse yok o, o garanbtiyle satmıyor kendi garantisini veriyor. Ya da gold'un zaten kendisi distribütör demiş. Özetle arkadaşım bunu apple türkiye garantili almak istiyor. Distribütör olduğunda telefonda arıza meydana geldiğinde servis raporu olmadan değişime gidilmiyormuş, yani aynı sorunda değişim % 50 filanken, apple Türkiye garantili de %80,90 lardaymış. Nereden almalı bu telefonu yardımcı olur musunuz?

Bu arada türkcelle sormuş genpa garantili getirtiyoruz demişler, türkcellde çalışanlar da vatan ve teknosa için paralel ithalatçı onlardan alma filan demiş.. :?

Hocam iphone akacaksanız en iyisi apple Store'un internet sitesinden almak. Satın aldığınızdan elinize geçinceye kadar apple Store un ne kadar kaliteli hizmeti olduğunu göreceksiniz.

hocam appleın internet sitesi dışında elden alabileceğimiz, apple garantili yer yok mu? vatan, teknosa, bimeks, mediamarkt vs?

en ucuz nerde bulursa oradan alsın ıphone telefona kendisi bozmadığı sürece birşey olmaz. az önce bu garantiler konulu bir yazı okudum. yazının sonucunda her firma kim ithal ederse etsin resmi işlerini yaptıysa bir teknik servis göstermiş olması lazım. ve benim çevremdeki hiçbir kimse donanımsal sorun yüzünden telefonu garantiye göndermedi kaldı biz iphone gibi kalitesi belli bir markadan bahsediyorsak en başta dediğim gibi en ucuz nereden bulursa oradan alsın. (tabi çakma iphone ları kasdetmiyorum.)

Apple'ın ürettiği her telefon apple garantisindedir. Distiribütör garantisi yok türkiye garantisi falan gibi şeyler apple türkiyeye mağaza yani şube açmadan önceydi hocam. Artık appleın mağazası var türkiyede telefonu nerden almış olursan ol istersen yurt dışından al 2 yıl boyunca zorlu centerdaki apple a garanti kapsamında işlem yaptırtabilirsin. Telefonun garantili olup olmadığını da apple ın sitesinden seri numarasını kullanarak sorgulatabilirsin. Nereden almak istiyorsan oradan al.

Bir sorum daha olacak. Kayınpederim hacca gitti, yurt dışından alıp onun pasaportuna kaydettirsek nasıl olur? Yani neler yapmalıyız bunun için? Daha mı uygun olur?

Geri