İstanbul 2.dönem Bt rehberliği yazısı geldi

Kodla Büyü

savas3457

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar bugün itibari ile yazı gelmiş olup son gün 28 i imiş haberiniz olsun

yazıda bütün öğretmenlere duyuru yapılması demiş artık sadece bize sormuyorlar herhalde

her ilçede aynı mıdır arkadaşlar...

Ek başvuru yapılıyor mu bi daha ?

Eş durumu tayinini bekliyorum ben de şu an, 27 sinden sonra zaten ilişik kesme... Bu nasıl iş arkadaş, nasıl olur ki bu durumda..

Adıyamanda birkaç kez başvuru şansı oluyor da.....

confrere Hocam komisyon yarı tatilin ikinci haftası toplanacak, yarı yılın ilk haftası tayininiz çıkınca dilekçe ile il milli eğitime başvurursanız yetişebilirsiniz.

ders var huzur var :)
bu arada merak ediyorum, fatih projesi ortaokullarda ne zaman uygulanacak.
3 senesi geçti, geriye bu teknoloji için 3-4 sene kaldı.
Hadi şimdi kurmaya başlasalar ortaokullara 2 sene de öyle geçer.
Sonuç...

ist_koord' Alıntı:
confrere Hocam komisyon yarı tatilin ikinci haftası toplanacak, yarı yılın ilk haftası tayininiz çıkınca dilekçe ile il milli eğitime başvurursanız yetişebilirsiniz.

hocam, benim farklı özel durumum var, ilkk hafta gelmem mümkün değil...Kimseyi ilgilendirmez benim şahsi durumum ama, çok saçma İst'da böyle olması, komisyondaysanız lütfen iletir misiniz, insanları tatilde mağdur etmesinler, bi başvuru için, ya da fax çekerek başvuruda bulunabilelim....

Yani en mantıklısı bütün tayinler, ilk atamalar göreve başladıktan sonra btr başvurusunun alınması değil midir arkadaşlar? Adıyaman da kimse mağdur olmaz mesela, çünkü 2,3 kez başvuru alırlar herkesin yetişebilmesi için....

Yazıda listede geçen okullara yazıyor. Sanırım görevlendirmeler yine sadece liselere yapılacak. İlk dönem bazı ilçelerde ortaokullara da görevlendirme yapılmış fakat bizim ilçemizde sanırım liseler kapanmadığından ortaokullara görevlendirme yapılmadı.
Bu dönem nasıl bir yol izlenecek acaba? Herkesin kendine göre bir mazereti vardır tabiki. Sonuçta dersimiz var ama okuldaki bazı işlere koşturmak durumunda da kalıyoruz. Sadece kendi okulumuzda görevlendirmek için başvuruda bulunabiliyormuyuz acaba? Yoksa illa lise yazmamız gerekiyor mu?

Esenler de bu yazı hiç okullara bile gelmiyor. Sadece liselere gidiyor. Ortaokullara ilçeyi zar zor ikna ediyoruz her dönem aynı sıkıntı.

confrere' Alıntı:
ist_koord' Alıntı:

hocam, benim farklı özel durumum var, ilkk hafta gelmem mümkün değil...Kimseyi ilgilendirmez benim şahsi durumum ama, çok saçma İst'da böyle olması, komisyondaysanız lütfen iletir misiniz, insanları tatilde mağdur etmesinler, bi başvuru için, ya da fax çekerek başvuruda bulunabilelim....

Yani en mantıklısı bütün tayinler, ilk atamalar göreve başladıktan sonra btr başvurusunun alınması değil midir arkadaşlar? Adıyaman da kimse mağdur olmaz mesela, çünkü 2,3 kez başvuru alırlar herkesin yetişebilmesi için....

Hocam; dediğiniz gibi sizin şahsi durumunuz sizi ilgilendirir, ben büyük ihtimalle komisyonda olacağım ama ne iletmemi istediğinizi tam anlayamadım daha açık ifade ederseniz sevinirim.

Bütün tayinler göreve başladıktan sonra başvuru alınır, komsiyon kurulur ve onay alınırsa İstanbul gibi bir coğrafyada onaylar ancak 17 yada 24 şubat'a yetişir. İl genelinde zümreyi ikna ederseniz bir hafta ek ders olmasın meslektaşımız için diye, ben ve komisyon arkadaşlarımız sizin deyiminizle saçmalık yapmak istemeyiz. :)

Kesin bir bilgi veremem bu konuda valilikle, il milli eğitim müdürümüz ile görüşmek gerekir ama İstanbul'da da genelde ikinci kez başvuru alınıp ek onay alınır. Ancak dediğim gibi bu kesin değildir. Müdür bey veya Vali Bey ters bir anına denk gelir ve bu görevlendirmede ikinci-üçüncü başvuru var mı? derse cevab hayırdır genelde bu durumla karşılaşılmaz ve öğrtmenler ve kurumlar mağdur olmasın diye ek görevlendirme yapılır ama bizim yapmamız diğer iller için yada diğer illerin yapması İstanbul için bağlayıcı değildir.

Umarım sizi üzmeyecek hayırlı bir çalışma olur.

wes' Alıntı:
Yazıda listede geçen okullara yazıyor. Sanırım görevlendirmeler yine sadece liselere yapılacak. İlk dönem bazı ilçelerde ortaokullara da görevlendirme yapılmış fakat bizim ilçemizde sanırım liseler kapanmadığından ortaokullara görevlendirme yapılmadı.
Bu dönem nasıl bir yol izlenecek acaba? Herkesin kendine göre bir mazereti vardır tabiki. Sonuçta dersimiz var ama okuldaki bazı işlere koşturmak durumunda da kalıyoruz. Sadece kendi okulumuzda görevlendirmek için başvuruda bulunabiliyormuyuz acaba? Yoksa illa lise yazmamız gerekiyor mu?
Bakanlıktan gelen eski yazıda bir değişiklik yapmadılar hocam geçen dönemle aynı uygulama yapılmak zorunda

ist_koord hocam, bir kaç kez başvuru alınır mı diye soruyorum kısaca? başlayış yapamadan daha btr başvurusunu kaçırmayalım...

Hocam net birşey diyemiyorum; gelen yazılar ikinci başvuru alın demiyor ama geçen dönemlerde hep ikinci başvuru alındı. Bu seferde birinci onay çıktıktan sonra il müdürümüze gidip boşta okullarımız var tekrar başvuru alalım mı diye sorarız ama müdür beyin ters zamanına denk yok almayalım derse denilecek başka birşey olmaz.
Tekrar söylüyorum geçen senelerde hep alındı.

ist_koord' Alıntı:
Hocam net birşey diyemiyorum; gelen yazılar ikinci başvuru alın demiyor ama geçen dönemlerde hep ikinci başvuru alındı. Bu seferde birinci onay çıktıktan sonra il müdürümüze gidip boşta okullarımız var tekrar başvuru alalım mı diye sorarız ama müdür beyin ters zamanına denk yok almayalım derse denilecek başka birşey olmaz.

tamam hocam, tşk.ler ...

Bekleriz 2. başvuruyu yetişemezsek artık... Tayinim de oldu :)

ist_koord' Alıntı:

Hocam sizden ricam yazıyı burada paylaşabilir misiniz? Bizim Esenler Milli Eğitimde bu işlerdem sorumlu arkadaş genelde başvuru süresi geçtikten sonra yazıyı gönderiyor okullara..Daha öncede çok mağdur olan oldu bu yüzden...

ist_koord' Alıntı:
http://istbilfor.org/ üst yazı ve tüm ekler burada var hocam
hocam sultangaziye hala gelmedi yazı biz başvuru nasıl yapacağız son gün yaklaştı. ben 4 gün ortaokulda 1 günde lisede btr idim

Benim de ilçeme ve okuluma dolayısıyla ilçedeki diğer okullara da bugün dahi yazı gelmediğini okul müdürümden öğrendim. Yine de sayfadan indirdiğim dilekçemi okuluma ulaştırdım. İlçe MEM'in btr görevlendirmesi istememe gibi bir hakkı var mıdır? öncelikle bunu öğrenmek istiyorum. Bir de ilçemizin zamanında yazıyı ulaştıramaması durumunda elden dilekçemizi İl MEM'e verebilir miyiz? Zaman çok az kaldı çünkü...

Dilekçeniz elden ilmem'e vermeniz bana çok mantıklı gelmedi ama bilgisayar34@meb.gov.tr adresine düzgün bir ifade ile istbilfor.org sitesinde gördüğünüz BT Rehber görevlendirme yazısının henüz tarafınıza tebliğ edilmediğini bu sebeple kurumun zarar görmemesi adına dilekçeniz okulunuza verdiğinizi ancak e-posta ekinde müdürlüğümüze de göndermek istediğinizi belirtir. gereğini arz edersiniz. E-posta ile gelen yazının gereği yapılır.
a)ilçe aranır bu öğretmenin dilekçesini gönderiyorsunuz değil mi denir?
b) evrak olarak kayıt altına alınır mağduriyetiniz engellenir.

Not: Değerli arkadaşlarım, kurumlara gönderilen e-postalarda dikkate alınmak(ohaaa öğretmene bak mrb diye e-posta yazmış diye makara yapılıpı bir öğretmen olarak bizleri de utandırmamak adına) lütfen e-postalarınızda öğrencileirmize öğretttiğimiz gibi doğru bir hitap seçelim örn: Sayın Yetkili gibi ve kurumdan resmi birşey istiyorsak e-postada kendimizi tanıtalım.

Teşekkür ederim... e-posta atmak daha iyi olur benim açımdan, ilk başvuruda dikkate alınmaz diye tereddüt etmiştim. Hatta okulumdan giden evrağın sayı numarasını da öğrenmeye çalışırım. İlçeden de sormanıza çok sevinirim.
Çünkü İlçemizde 2-3 öğretmen olmamız ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzün bizi başka görevlerde değerlendirmek adına bu dönem btr görevlendirmelerimizi yapmak istemediğini daha önce öğrendim. Dilekçemin tarafınıza geç veya hiç ulaşmamasından dolayı mağdur olmaktan endişe duymuştum. Bilginiz için teşekkürler...

İstanbul 2. dönem görevlendirmeler ne zaman yapılacak acaba?

İlk dönem görevlendirme tarihini değil göreve başlama yazısındaki tarihi esas aldıkları için ek ders kaybımız olmuştu. Umarım bu dönem dönemin başında görevlendirme olur da sıkıntı yaşamayız.

Kimi arkadaşlar diyeceklerdir görevlendirilme tarihi esastır diye ancak kaymakam aksini söylediği için problem yaşamıştık.

Yarın istanbul için BTR başlar mı? İlk hafta ders olmadığı günler okula gidelim mi gitmeyelim mi?

muratci' Alıntı:
Yarın istanbul için BTR başlar mı? İlk hafta ders olmadığı günler okula gidelim mi gitmeyelim mi?
ben gidecem dersim bitince çıkacam,btr yazısı gelene kadar formatörlük yapmayacam yani,

Ek ders kaybı yaşamadan dönem başında hangi okulda çalışacağını bilmekti bir BT Rehberin en büyük hayali...bir de sorunsuz çalışan Akllı Tahtalr ve Tabletler...bunlar ancak Cennet te mi olur diye geçirdi içinden, sonra istbilfor.org a bir defa daha baktı, baktı, baktı ....hayırlısı dedi, hayırlısı.

muratci' Alıntı:
hocam görevlendirme yazısı gelmeden boş derslerde okulda bulunup zamanınızı harcamanızı tavsiye etmem. Gecen sene müdür yardımcım nasılsa kesin olarak görevlendirileceksin deyip beni 3 hafta 5e kadar okulda tuttu ama benim onayım gelmedi formatör olamadım. Sayın (!) müdür yardımcım nerden bilebilirdim ki üzgünüm yapabilecegim bişey yok dedi ve işin içinden cıktı ben de zamanımı harcadıgımla kaldım ücret de alamadım tabiki

hakkan' Alıntı:
Ek ders kaybı yaşamadan dönem başında hangi okulda çalışacağını bilmekti bir BT Rehberin en büyük hayali...bir de sorunsuz çalışan Akllı Tahtalr ve Tabletler...bunlar ancak Cennet te mi olur diye geçirdi içinden, sonra istbilfor.org a bir defa daha baktı, baktı, baktı ....hayırlısı dedi, hayırlısı.
:+1: bir de bir ders kitabı ve adamakıllı bir sınıftı istediği...

Ayın 17 sinde tabletler dağıtılacakmış ama görevlendirmelerden ses seda yok.. görev çıkacak mı çıkmayacak mı, kendi okulumuzda ders programı neye göre yapılacak, okulda kalacak mıyız kalmayacak mıyız, ek dersi dönem başından itibaren alabilecek miyiz alamayacak mıyız vs vs... her dönem aynı muhabbet ya çok sıkıldımmmmm...

hyrkkc87' Alıntı:
Ayın 17 sinde tabletler dağıtılacakmış ama görevlendirmelerden ses seda yok.. görev çıkacak mı çıkmayacak mı, kendi okulumuzda ders programı neye göre yapılacak, okulda kalacak mıyız kalmayacak mıyız, ek dersi dönem başından itibaren alabilecek miyiz alamayacak mıyız vs vs... her dönem aynı muhabbet ya çok sıkıldımmmmm...
İnanın hocam bizler sizden çok daha fazla sıkılıyoruz.
İkinci dönem başı ile görevlendirmeleri başlatabilmek için 20 Ocak'ta başvuruları aldık 29 Ocak son dedik maalesef başvuruların neredeyse yarısı geçen hafta geldi(3-7 Şubat) aslında her dönem aynısını yaşıyoruz. Hata bizden kaynaklanmıyor acımayalım geciken olamasın diyoruz ama öyle olmuyor başvuran meslektaşlarımızdı, yok müdürleriydi, yok temsilcisiydi derken ek başvurular kabul ediliyor; ee o zamanda süreç uzuyor. Ancak karar alındı pazartesi itibari ile gecikmeleri başvurular kabul edilmeyecek listelere son hali verildi kısmetse listeler bu hafta içinde onaydan çıkmış ve ilçelerinize gelmiş olacaktır.
Sizler haklı olarak görevlendirmenizi, ders programınızı, ek dersinizi düşünüyorsunuz. Bizde hepinizden çok görevlendirilmenizin çıkmasını özellikle Fatih Projesi okuluna görevlendirilenlerin okullara bir an önce gitmesini tabletlerle ilgili işler karışmadan sürece dahil olmanızı istiyoruz.

ist_koord' Alıntı:
hyrkkc87' Alıntı:
İnanın hocam bizler sizden çok daha fazla sıkılıyoruz.
İkinci dönem başı ile görevlendirmeleri başlatabilmek için 20 Ocak'ta başvuruları aldık 29 Ocak son dedik maalesef başvuruların neredeyse yarısı geçen hafta geldi(3-7 Şubat) aslında her dönem aynısını yaşıyoruz. Hata bizden kaynaklanmıyor acımayalım geciken olamasın diyoruz ama öyle olmuyor başvuran meslektaşlarımızdı, yok müdürleriydi, yok temsilcisiydi derken ek başvurular kabul ediliyor; ee o zamanda süreç uzuyor. Ancak karar alındı pazartesi itibari ile gecikmeleri başvurular kabul edilmeyecek listelere son hali verildi kısmetse listeler bu hafta içinde onaydan çıkmış ve ilçelerinize gelmiş olacaktır.
Sizler haklı olarak görevlendirmenizi, ders programınızı, ek dersinizi düşünüyorsunuz. Bizde hepinizden çok görevlendirilmenizin çıkmasını özellikle Fatih Projesi okuluna görevlendirilenlerin okullara bir an önce gitmesini tabletlerle ilgili işler karışmadan sürece dahil olmanızı istiyoruz.

Hamit hocam sen misin? :)

Geri