İstanbul 'da bilgisayar öğretmeni olmak ve Ağustos Eş Durumu

Kodla Büyü

bilisim5587

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba arkadaşlar. 2014 ağustos döneminde eş durumundan istanbul'a tayin isteyeceğim. Eşim Kadıköy' e bağlı bir yerde çalışıyor. Daha nikah tarihimiz ve düğün tarihimiz belli değil. Geçen sene Ağustos un 12 sinde tercihler başlamış ve 30 unda sona ermiş. Bu sene de tarihler aynı olur mu sizce? Eşimin şu an kirada olduğu bir ev var , tayin belli olduktan sonra mı ev tutulmalı. Süreç nasıl işlemeli?
2. sorum ise istanbul' da bilgisayar öğretmeni olarak ya da öğretmen olarak yaşamanın avantaj ve dezavantajları nelerdir:?

Seneye ben de tayin isteyeceğim İstanbula. Sadece evimin bulunduğu mahalleye tayin isteyeceğim. İstanbulda görev yapan arkadaşlar karşılaştıkları zorlukları abartı dilinden uzak anlatırlarsa seviniriz...

Ben tayinden sonra evi tutmuştum. Gidiş-geliş açısından evin uzaklığı istanbulda çok önemli. Eskişehir'den geldim, oraya göre burası daha pahalı. Sadece okulları ve bulundukları yeri çok iyi araştır derim. Öğrenci seviyesi iyi olan bir okula geçersen rahat edersin. Diğer şehirlere göre daha zor bir şehir olduğunu düşünmüyorum.

istanbulda büyümüş ve istanbulda çalışan biriyim. istanbulda okul ile ev yakın olmalı mümkünse yürüme mesafesi yoksa dışarıdan gelen birisini yol baya üzer. okulun hangi ilçede olduğu önemli ama ayni ilçedeki okullar bile inanılmaz farklı olabilir. istanbulun her ilçesini bir şehir gibi düşünebilirsiniz. okulun öğrenci profilini iyice araştırmadan rastgele bir okul yazmamanızı öneririm. istanbul da ev kiraları pahalıdır. hayat daha pahalıdır. ama daha fazla iş imkanı vardır.

ev ve okul yakın olsun diyorsunuz o zaman tayinler belli olduktan sonra tercih yapmalıyım demek ki. eş durumu tayin tarihi yine o kadar sarkar mı sizce?

hocam unuttun heralde Türkiye'de yaşıyoruz.neyin ne olacağı kestiremez kimse.sen işini garantiye al.

abartısız söylüyorum:
- aynı parayı kazanırsınız.
- daha fazla kira verirsiniz.
- trafikte daha fazla zaman harcarsınız.
- yemek daha pahalı.

+ daha fazla sosyal aktivite.

netice olarak maddi durumunuz iyiyse sıkıntı yok. o zaman istanbul güzeldir.

Bazı şeyleri şansa bırakmamak lazım bu zamanda. Mesela ben senin yerinde olsam hocam nikahı biraz daha önce 23 nisan veya 19 mayıs gibi bir tarihte yapardım. Düğünü sonra istediğin zamana bırak. Çünkü atamaları her sene kafalarına göre istedikleri bir tarihe bırakabiliyorlar. Ev mevzusuna gelincede nasılsa nişanlının burda oturduğu bir ev var. bir bak önce tayinin nereye çıkıyor. Sonra ikinize ortak bir mesafede veya hanginiz bayan bilmiyorum ama bayanın okuluna daha yakın bir yerde evi tutmanız sizin açınızdan daha faydalı olacaktır.
ikinci soruna gelince İstanbulda büyümüş yaşayan biri olarak bende eşimde öğretmeniz. Şuan oturduğumuz evi aldık ve borçlarını ödüyoruz.. buna rağmen istediğimiz her şeyi de yapabiliyoruz. belli başlı planları yerine oturttuktan sonra ben İstanbulda yaşamanın çokta zor olmadığını düşünüyorum. Üstelik arkadaşların dediği gibi burda yapabilecek bir sürü iş imkanı da bulacağına eminim. Eğer çok gerekliyse tabi :)

İstanbulda öğretmenlikte 7. yılım ancak norm sıkıntısından dolayı 12 okulda görev yaptım.Yukarıda arkadaşlarda bahsetmiş burada çalıştığınız okul çok önemli.Veli ve dolayısıyla öğrenci profili çok önemli bu kriter okuldaki herşeyi etkiliyor.O yüzden tercih edeceğiniz okulu araştırmadan kesinlikle yazmayın.Tabi bir de ulaşım çilesini mutlaka hesaba katarak okulunuza yakın(yürüme mesafesinde)bir ev bulun...Ben eşimin işi özel sektörde olduğundan buradayım yoksa bir dakika durmam burada...Yaşanacak yerdeğil istanbul(Gezilecek yer sadece):))

Geri