İstanbul Formatör ve Norm Durumu

Kodla Büyü

turhank

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Formatör öğretmen olduktan sonra norm fazlasına düşmemek için en az kaç saat derse girmeliyim. burda 6. 7. 8. sınıflar 9 şube sadece 6.sınıflara girsem yeterli olur mu?

benim okulumda 6-7 sınıflar seçilmiş ve 12 saat ders var. Ben şuan norm fazlası görünüyorum okulda norm fazlası oldum yetmiyor birde ilçede de norm fazlasıyım :( Bu gidişle her sene dahada kötü olacak halimiz...

müdür yardımcısı ile haziran ayında baktığımda 6 saatten az alıyorsanız norm fazlası olunduğunu yönetmelikte bulmuştuk..

bizim kadar uysal, bizim kadar tepkisiz, bizim kadar koyun bir brans yok MEBde, maglesef bu hale dustuk :(

turhank' Alıntı:
Formatör öğretmen olduktan sonra norm fazlasına düşmemek için en az kaç saat derse girmeliyim. burda 6. 7. 8. sınıflar 9 şube sadece 6.sınıflara girsem yeterli olur mu?

hocam, norm fazlası olmamanın net bir sayısı yok 6-8-10 gibi, okulun bulunduğu bölgeye bağlı, o bölgedeki toplam ders sayısı ve okulla alakalı bir durum. bu yüzden bazı yerlerde 8 yada 10 saatle norm varken bazı okullarda da 12 saat olsa bile norm olmuyor..

ben bi anlam veremedim. bildiğim kadarıyla 15 saatin altındaki herkes norm fazlası arkadaşlar.çünkü bendeki durum :
bölge normu :11
bölge mecut :14
ders saati:12

sonuç:norm fazlası

eskiden formatörler hiç derse girmezdi yinede norm fazlası olmazsı şimdi ne oldu ne değiştide bu çileyi çekiyoruz.

arkadaslar benimde
bölge normu:11
bölge mevcut:14
ders sayısı:12

durumundayim ve norm fazlasi oldugum kartal ilcesine bildirilmis dun itibari ile...bu arada gecen cuma da resen atanmak uzere formatorluk yazısı gelmis okuluma ve okulda basvurmus formatorlugum icin...

sorum sudur ki:okulumda kalabilmek icin ne tur bir yol izlemeliyim?
3 saatlik idari gorevlendirme alabilirmiyim?
formator, idari gorev alabilir mi?

Geri