http://ikgm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar ... _07ggy.pdf
ÖĞRETMENLERİN 2015 YILI AYNI EĞİTİM KURUMUNDA AZAMÎ ÇALIŞMA SÜRESİNE BAĞLI YER DEĞİŞTİRMELERİNE İLİŞKİN DUYURUSU ÇERÇEVESİNDE
(A) İlköğretim Okulunun dönüşerek (A) İlkokulu olması,
(B) İlöğretim Okulunun da dönüşerek (B) Ortaokulu olması nedeniyle
(B) İlköğretim Okulundaki öğretmenin bu okul dışındaki (A) ilkokuluna atanmaları ve
(A) İlköğretim Okulundaki öğretmenin bu okul dışındaki (B) ortaokuluna atanmaları
Sonucu Öğretmenlerin 2015 Yılı Aynı Eğitim Kurumunda Azamî Çalışma Süresine Bağlı Yer Değiştirmelerine İlişkin Duyurusunda yer alan
Öğretmenlerin 2015 Yılı Aynı Eğitim Kurumunda Azamî Çalışma Süresine Bağlı Yer Değiştirmelerine İlişkin Duyurusunun 4 maddesi (i),(j) ve (m) bendi örneğinde;
Bir İstanbul İlçesinde Örnek açıklamalarda yer alan "bazı alan öğretmenlerinden" ifadesi sadece branş öğretmenleri gibi yanlış yorumlanarak sınıf öğretmenlerini kapsamadığı iddia edilmektedir.
Bu şekilde bu durumda olan sınıf öğretmenlerine daha önceki okulları dışında bir okula atanmalarına rağmen eski çalıştığınız kurumdaki hizmet sürenizde rotasyona eklenir denirken branş öğretmenlerine eklemez yanıtı verilmektedirler.
Bu ilçelerimiz Sınıf Öğretmenlerinin; alanlarının sınıf öğretmeni olduğunu bilmiyorlar mı?
İyice her şeyi açıkça BAKANLIĞIMIZ açıklasa bile herşeyi açık olan bir yazıda farklı bir anlam çıkarıp sınıf öğretmenlerini telaşlandırıp mağdur etmektedirler.
ÖĞRETMENLERİN 2015 YILI AYNI EĞİTİM KURUMUNDA AZAMÎ ÇALIŞMA SÜRESİNE BAĞLI YER DEĞİŞTİRMELERİNE İLİŞKİN DUYURUSU ÇERÇEVESİNDE
(A) İlköğretim Okulunun dönüşerek (A) İlkokulu olması,
(B) İlöğretim Okulunun da dönüşerek (B) Ortaokulu olması nedeniyle
(B) İlköğretim Okulundaki öğretmenin bu okul dışındaki (A) ilkokuluna atanmaları ve
(A) İlköğretim Okulundaki öğretmenin bu okul dışındaki (B) ortaokuluna atanmaları
Sonucu Öğretmenlerin 2015 Yılı Aynı Eğitim Kurumunda Azamî Çalışma Süresine Bağlı Yer Değiştirmelerine İlişkin Duyurusunda yer alan
Öğretmenlerin 2015 Yılı Aynı Eğitim Kurumunda Azamî Çalışma Süresine Bağlı Yer Değiştirmelerine İlişkin Duyurusunun 4 maddesi (i),(j) ve (m) bendi örneğinde;
- “i) (A) İlköğretim Okulunda görev yapan bazı alan öğretmenlerinden eğitim kurumunun dönüştürülerek (A) İlkokulu olması nedeniyle bu okul dışındaki (B) Ortaokuluna atananların 15 yıllık görev süresinin hesabında (A) İlköğretim Okulunda geçen görev süreleri dikkate alınmayacak; bir başka ifadeyle görev süreleri yeni atandıkları (B) Ortaokuluna başladıkları tarihten itibaren sıfırdan başlayacaktır.“
- “j) (A) İlköğretim Okulunda görev yapan bazı alan öğretmenlerinden eğitim kurumunun dönüştürülerek (A) Ortaokulu olması nedeniyle bu okul dışındaki (B) İlkokuluna atananların 15 yıllık görev süresinin hesabında (A) İlköğretim Okulunda geçen görev süreleri dikkate alınmayacak; bir başka ifadeyle görev süreleri yeni atandıkları (B) İlkokuluna başladıkları tarihten itibaren sıfırdan başlayacaktır.“
- “m) (A) İlkokulu veya (B) Ortaokulu iken eğitim-öğretime kapatılan eğitim kurumlarında görev yapmakta iken, (C) İlkokulu veya (D) Ortaokuluna atanan öğretmenlerin görev süreleri, yeni atandıkları eğitim kurumlarına başladıkları tarihten itibaren sıfırdan başlayacaktır.”
Bir İstanbul İlçesinde Örnek açıklamalarda yer alan "bazı alan öğretmenlerinden" ifadesi sadece branş öğretmenleri gibi yanlış yorumlanarak sınıf öğretmenlerini kapsamadığı iddia edilmektedir.
Bu şekilde bu durumda olan sınıf öğretmenlerine daha önceki okulları dışında bir okula atanmalarına rağmen eski çalıştığınız kurumdaki hizmet sürenizde rotasyona eklenir denirken branş öğretmenlerine eklemez yanıtı verilmektedirler.
Bu ilçelerimiz Sınıf Öğretmenlerinin; alanlarının sınıf öğretmeni olduğunu bilmiyorlar mı?
İyice her şeyi açıkça BAKANLIĞIMIZ açıklasa bile herşeyi açık olan bir yazıda farklı bir anlam çıkarıp sınıf öğretmenlerini telaşlandırıp mağdur etmektedirler.