İstanbul Valiliği Geçici Görevlendirmeleri İPTALLL...

Kodla Büyü
Formatörlük görevlendirmeleri buna dahilse BT öğretmenlerinin işi zor. Herkes norm fazlası zaten bakalım neler olacak.

Evet şimdi dikkat ettim. Galiba şube müdürleri ve mili eğitim müdür yardımcıları için.

hocam yazıda görevlendirmenin yenilenmeyeceği yazılı. yani iptal yok benim anladığım. birdaha yapılmayabilir ama ...

Arkadaşlar kendimizi kandırmayalım ildeki ilçedeki formatörlerin görevlendirmesi iptal edilecek(yani tekrar yapılmayacak görevlendirme süreleri bittiğinde) sadece okul formatörleri mi kalacak ayrıca müdür baş yrd.da geçiyor il/ ilçe MEM lerde mdr. bş yardımcısı diye bişey mi var okullardaki tüm geçici görevlendirmeler de bir daha yapılmayacak...Buna bizde dahiliz maalesef..

arkadaşlar yazıyı tekrar okursanız formatörlüğü ilgilendiren bir durum yok ilçe mem lerde görevli öğretmen m.yard. vb diyor
Birde İstanbuldaki bilgi alabilecek arkadaş yokmu madem yazı İstanbulda yayınlandı.Formatörlerle ilgili olup olmadığını birisi sorabilir mi?

Görevlendirmeler iptal edildi. Valilik ihtiyaca binaen tekrar aynı kişileri görevlendirdi bazı illerde. Valiliğin yetkisi var biliyorsunuz. Bakanlık görevlendrmeyin dese ne olacak ihtiyaç var. (Buu ihtiyaç formatorluk için değil tabiiki şube ve il milli eğitim mudurleri ile arge calısanları için)

eğitici formatörlük bitti o zaman muhtemelen bu durum tüm illere yayılır belkide formatörlüklerde biter müd yardımcılığı için tercih yapmak farz oldu.

istiptal.jpg

Formatörlükte dahil yazı gayet açık süresi dolanlara bir daha görevlendirme yapmayın diyor. Sadece ilçelerdekiler için denmemiş ilçelerde mdr. baş. yrd. ne işi var. ilçe milli eğitim müdürlüklerinde derken okullarda bulunan personelleride kastetmiş bizde oraya bağlıyız

Formatör görevlendirmeleri Eğitekin-Bakanlığın yayınladığı genelgeler-yazılar doğrultusunda yapılmaktadır. Dolayısıyla valiliğin genelgelere aykırı davranma yetkisi yoktur. İlgili genelge ve yazılar yürürlükten kaldırılmadıkça formatör görevlendirmeleri devam eder. Eğitici formatörler bildiğim kadarıyla kadrosu da ilçe - İl meme alınacağı(alındığı) için bir sorun yok. Yanlış biliyorsam düzeltin. Yoksa onların da görevlendirme olayı sona erer.
Bu yazı, okullarda öğretmen, md. yrd. müdür, öğrt. vb. olupta daha üst bir görevde görevlendirilenleri kapsıyor. Örneğin ben çevremde biliyorum, bir okulun md.yrd.sı ilçe MEMde olmayan bir şube müdürlüğü kadorosunda görevlendirme, bu durumda okulda bir öğretmen boşalan md. yrd.lığına vekalet ediyor, öğretmenin boşalan derslerine de ücretli öğretmen giriyor. Devlet göz göre göre zarara uğratılıyor. Çünkü ilk baştaki görevlendirilen şube müdürlüğü kadrosu YOK. Bunun aynısından bir tane daha biliyorum. İstanbulda buna çok fazla örnek vardır. BAzı md. yrd.ları başka okulda müdür olarak görevlendirilmiş, bazı öğretmenler başka okulda md.yrd. olarak görevlendirilmiş. İstanbul tam bir GÖREVLENDİRME CENNETİ.
Örneğin bizim okulun md. yrd. kadrosu 5. Ancak 3 tane md. yrd. var. Bu yardımcılardan bir tanesi okulda hiç yok. DEvamlı görevlendirme...
Bu sebeplerle ben bu vb. anlattığım görevlendirmelerin yapılmamasını doğru buluyorum.

Arkadaşlar yazı açık aslında İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde yapılan görevlendirmelerden bahsediyor. Eğer Eğitici Formatörseniz ve kadronuzu da müdürlüğe aldıysanız sorun yok... Okullardan bahsetmiyor yazı....

Telaşa gerek yok
05/04/2011 23018 sayılı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün 7. maddesi uygulamaya geçireceklerini düşünüyorum

Bahadır1980' Alıntı:
Arkadaşlar yazı açık aslında İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde yapılan görevlendirmelerden bahsediyor. Eğer Eğitici Formatörseniz ve kadronuzu da müdürlüğe aldıysanız sorun yok... Okullardan bahsetmiyor yazı....
:+1: evet telaşa gerek yok hocam

Bahadır1980' Alıntı:

Bahadır sen kadroya geçtin mi?

Boş olan İlçe milli eğitim müdürlüğü, şube müdürlüğü gibi kadrolara görevlendirmeleri iptal edince buradaki görevleri kim yapacak? yerine başka birimi görevlendirilecek yoksa atama mı yapılacak? Atama yapıldığında GÖREVLENDİRME sona erer zaten.
Bulunduğum ilçede 3 şube müdüründen 2 si görevlendirme. :o Bakalım ne olacak :) İlginç durumlar ortaya çıkacak, gerçi şimdide öyle ya...

@ ymb

Zaten sorun onlardan çıkıyor. Kadroları geç, görevlendirmenin görevlendirmesi var. Emin ol ki, bu uygulamadan sonra hiç bir olumsuzluk olmayacak hatta işler iyiye gidecek.

çok güzel bir yazı. Eğer formatörlüğü de iptal ederseler çok güzel olacak. Darısı diğer valiliklerin başına. Milli Eğitim Bakanı zaten geçici görevlendirmelerin tamamına karşı. Bence çok yerinde bir davranış. Umarım bütün iller bir an önce gönderir yazıyı da bizde bu zorunlu formatörlük belasından kurtuluruz

Ben Eğitici Formatörlüğü bıraktım. Ama keşke bırakmasaymışım norm fazlası oldum :)) Şaka bir yana da ben yürümeyeceğini düşündüğüm için bıraktım huzurlu değildim. Tam huzuru yakaladım derken bu seferde norm gitti... Bilemiyorum tabii nasıl bu kadar rahat insanların kadrolarıyla gelecekleriyle oynayabiliyorlar. Yani bugün eğitici olarak kadroyu almak da çok bişey fark ettirmiyor seneye ben bu eğiticiliği de bitiyorum bütün eğiticiler branşlarına geri dönecekler dediklerinde kimse bişey yapamayacaktır sanırım....

Oturmuş bir eğitim sistemimiz olmadığı sürece; eğitim yol geçen hanının deneme tahtasına döner.

Geri