Formatör görevlendirmeleri Eğitekin-Bakanlığın yayınladığı genelgeler-yazılar doğrultusunda yapılmaktadır. Dolayısıyla valiliğin genelgelere aykırı davranma yetkisi yoktur. İlgili genelge ve yazılar yürürlükten kaldırılmadıkça formatör görevlendirmeleri devam eder. Eğitici formatörler bildiğim kadarıyla kadrosu da ilçe - İl meme alınacağı(alındığı) için bir sorun yok. Yanlış biliyorsam düzeltin. Yoksa onların da görevlendirme olayı sona erer.
Bu yazı, okullarda öğretmen, md. yrd. müdür, öğrt. vb. olupta daha üst bir görevde görevlendirilenleri kapsıyor. Örneğin ben çevremde biliyorum, bir okulun md.yrd.sı ilçe MEMde olmayan bir şube müdürlüğü kadorosunda görevlendirme, bu durumda okulda bir öğretmen boşalan md. yrd.lığına vekalet ediyor, öğretmenin boşalan derslerine de ücretli öğretmen giriyor. Devlet göz göre göre zarara uğratılıyor. Çünkü ilk baştaki görevlendirilen şube müdürlüğü kadrosu YOK. Bunun aynısından bir tane daha biliyorum. İstanbulda buna çok fazla örnek vardır. BAzı md. yrd.ları başka okulda müdür olarak görevlendirilmiş, bazı öğretmenler başka okulda md.yrd. olarak görevlendirilmiş. İstanbul tam bir GÖREVLENDİRME CENNETİ.
Örneğin bizim okulun md. yrd. kadrosu 5. Ancak 3 tane md. yrd. var. Bu yardımcılardan bir tanesi okulda hiç yok. DEvamlı görevlendirme...
Bu sebeplerle ben bu vb. anlattığım görevlendirmelerin yapılmamasını doğru buluyorum.