İstanbul'a Tayin İstemek...

Kodla Büyü

only61

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
arkadaşlar rahat battı Giresun'dan İstanbul'a geldim ama galiba pişmanım...
Burda her şey daha zor...bir işlemi yaptırmak için bir gününü feda ediyorsun...minibüsler metrobüsler,kalabalık insanın canını sıkıyor...
burdaki okullar daha da zormuş..eski okulumda ne güzle düzen tutturmuştum...galiba yine yanlış bi karar verdim...
maddi olarak ta kendimi zora soktuğumun daha da farkına vardım...kira,ulaşım falan gerçekten sıkıntılıymış...
olmasa özür grubundan falan seneye dönerim herhalde...hafif çaplı bir depresyon geçiriyorum galiba....
burda sizinle paylaşmak istedim niyetim sızlanmak değil...bi de bilgisayar öğretmeni olunca işler daha da zorlaşıyor...
her bilgisayar öğretmeninin başına geldiği gibi yine aynı sıkıntılar...yok virüs girdi yok falanca programa bi baksana yok şu yazıyı yazsana..
okul eski okulumundan 3 kat daha kalabalık..
ilk günler zordur,alışması da zaman alır biliyorum ama insan yine de darlanıyor...

Her türlü pisliği de güzelliği de barındıran İstanbula hoşgeldiniz hocam. Tadını çıkarmaya çalışın. BT öğretmenine memleketin hiç bir yerinde rahat yok. İmzanızda yazdığınız gibi mutluluğun ilk adımı HAYIR demekten geçiyor.

fahrican' Alıntı:
Her türlü pisliği de güzelliği de barındıran İstanbula hoşgeldiniz hocam. Tadını çıkarmaya çalışın. BT öğretmenine memleketin hiç bir yerinde rahat yok. İmzanızda yazdığınız gibi mutluluğun ilk adımı HAYIR demekten geçiyor.

teşekkürler hocam o imzamda yazan şeyi dengeli bir şekilde uyguluyorum her şeye hayır da dememek lazım yerine göre...
biz zannediyoruz ki hayır deyince karşı taraf bize kötü niyetli bakacak...evet belki de öyle ama bakarsa baksın....bu tabuyu yıktım artık...her şey yerine göre...
ilk önce kendine değer vereceksin...İstanbul konusuna gelince bu aralar bunalım zamanları çünkü okullarını değiştirenler var ilk atananlar var ilk başta uyum sağlamak ve görülen şeyler karşısında şok olmamak zor
hele de bilgisayar öğretmeniysen..ama dediğimiz gibi fazla kasmayacaksın arkadaş ne memurlar gördük adam işe 11:00 de geliyor zaten iş yaptığı yok devlet bu adamlara bile bir şey yapamıyor
biz de kendimizi kasıyoruz...hayır kardeşim kasmayacaksın dengeli bir şekilde işini yapıp araya mesafeyi koyacaksın...her şeyin hayırlısı seneye bakalım neredeyiz? özür grubu olmazsa 3 sene buradayız zaten o zaman kadar da taş olsa alışır yapacak bir şey yok...dediğin gibi tadını çıkaracaksın...tecavüz kaçınılmazsa zevk almaya bakacaksın :)

Yerinden memnun olmayanların atamalarının iptali ile ilgili bir haber var idi. Bir araştırın çok geri donesiniz var ise.

keşke gelmeseydiniz :) ama artık burdasınız ve karar vermek için acele etmeyin ve başka bir şehirle kıyaslama hatasına düşmeyin. burdan gitmek istemeyebilirsiniz..

:D Hele bir alış.... Diğer şehirler sıkıcı gelmeye başlayacaktır.... Tabiki bu yaşama tarzınla da alakalı bir şey.. :D Biraz girişken vs.. isen kurs idi seminer idi daha bir çok şey İstanbul da olur alanımız ile ilgili bunları kaçırma elinden geldiğinice... Bekarsan çıkar bir öğretmen akbili Gez gezebildiğin kadar.. Aracın varsa hele bir de daha farklı olur gezmesi... :D

Re: Ynt: İstanbul'a Tayin İstemek...

nosTRa' Alıntı:
Yerinden memnun olmayanların atamalarının iptali ile ilgili bir haber var idi. Bir araştırın çok geri donesiniz var ise.
Aynen john vaynen

ilk başta alışamayıp zorlanmanız normal zaten hocam, ama istanbulun havası başkadır bir süre sonra bütün zorluklarına alışıp iyi ki burdayım diyeceksinizdir ;)

Sayn hocam İstanbula yeni gelen tabi ki karmaşasından biraz zorlanır, yeni okul yeni ortam da yalnızlığa düşmenize sebep olabilir. Tam tersi burdan anadoluya gidenler için de aynı şey söz konusudur. Ama sanırım bizim sıkılmamızın en büyük sebelerinden biri de 4 farklı sınıf için 4 plana ihtiyacımız var ve yapmak zor geliyor. Çünkü ne anlatacağımız belli değil. Ayrıca yazması da hakikaten zor. Yeni programda da cok genel başlıklar verilmiş ama plan yapmaya kalksak etkinlikler kısmını doldurmakda zorlanırız. Okul açılmasına bikaç gün kaldı zümre yazılacak proje performans konuları belirlenecek vs. Eski sistemdekiler de sıkıntı aslında. Sonuçda 7 lere 7. basamak 8.lere 8. basamak anlatmıyoruz sonuçta. 5 ler ve 6 lar için adam gibi bi kitabımız ve içinde planımız olsaydı şimdi kafamız daha rahattı...

Öncelikle hoşgeldiniz İstanbul cennetine. ilk geldiğim günü hatırlıyorum (31.08.2007) idareci bana "neden İstanbul?" deyince şaşırmış kalmıştım. Sanırım buralardan da daha gidemem. Gündüzlerinin tatlılığının yanında akşamlarını daha çok severim ben. Yine de üzülmeyin. Boşuna almamış Fatih. Ama dikkat etmek gerek. Molotoflusu, teröristi, kalabalığı, ev kiraları.... Bunlara gülün dikenleri diyorum ben. Yine de ısrarla vurgulamak isterim. Bu şehir gibisini de asla bulmazsınız. Olmadı bi hafta sonu boğaz kenarına gidip stresinizi atarsınız. Ortaköy, Kabataş, Beşiktaş, Salacak (Üsküdar), Kadıköy, Emirgan, Yıldız ve dahası... bi gezin görün. Allah işlerinizi rast getirsin. Allah yardımcın olsun.

Çok hatalı bir tayin olmuş ki görünüşe göre daha da çok pişman olacaksınız gibi geliyor. Söz konusu İstanbul olunca...Allah yardımcınız olsun...

Hocam istanbulda arkadaş önemli. Ben istanbula bilerek isteyerek geldim, çok fazla arkadaşım vardı. Hiç pişman diilim güzel vakit geçiriyorum. Okullar başlayınca göreceksin ki istanbulda insanlar 5 gün çalışır, cumartesi gezer, pazar dinlenir. Yani eğer arkadaş ortamın olursa, güzel vakitler geçirip, istanbuldan vazgeçemeyeceksin...

bence iyi bir karar vermişsin bende 2 yıl odum geleli memnunum ben..kimin ne dediği önmeli değil senin nasıl yaşadığın önemli her yenilik başta biraz sıkıntılıdır sonunda alışkanlıklarımız var...hoşgeldiniz

istanbul da 4 sene kaldım maltepe deydim benim açımdan tadı çıkarılacak bir şehir değildi iyi ki oradan kurtuldum. İstanbul u çok sevende var alışırsan belki hiç gitmek istemeyebilirsin de.

Re: Ynt: İstanbul'a Tayin İstemek...

Kira çok diye dert etme bir çok il aynı durumda. Urfadayım idare eder bir ev tutmak istesen. 800-900-1000 Tl. en azındsn sen istanbuldasın bir sürü nimeti var.

Hangi semt hocam bende yeni tayin oldum zorlukları çok ama neden geldim istanbul'aya bağlamamak lazım :)

Maltepede'yim hocalarım buralara yakın biri varsa haberleşebiliriz..duygusala bağladım bu aralar :)

ben de istanbuldan tayin istedim eş durumundan geçen sene..üsküdardaydım ben de.. istanbulda geçirdiğim günleri özlüyorum şimdi.. istanbulu özlüyorum.. hocam bir rahat olun en güzel şehirdesiniz.. 1 sene sonra alıştığınızda istanbuldan başka şehir sarmayacak sizi..alışanın bir daha çıkmakta zorlanacağı yerdesiniz... :+1:

by.BaCTeRY' Alıntı:
ben de istanbuldan tayin istedim eş durumundan geçen sene..üsküdardaydım ben de.. istanbulda geçirdiğim günleri özlüyorum şimdi.. istanbulu özlüyorum.. hocam bir rahat olun en güzel şehirdesiniz.. 1 sene sonra alıştığınızda istanbuldan başka şehir sarmayacak sizi..alışanın bir daha çıkmakta zorlanacağı yerdesiniz... :+1:

1 sene mi bekleyeceğim alışmak için....zor zanaat valla :)
bi de milletin laf sokması yok mu sen deli misin ne işin var burda, niye geldin istanbula demesi daha da derinleştiriyor yaramı....gerçi olumlu yönlerde var ama insanoğlu işte dert arıyor kendine
bu arada alışmak sevmekten daha zor geliyor :)

Hocam biz İstanbuldan kaçmaya çalışıyoruz ne yaptın sen
Şunu söyleyeyim Giresun dan herşeyi maddi olarak 2-3 katı olarak düşün
Burada herşey para
Manevi olarak da 2-3 katı yorgunluk.

Ama diğer boyutu da alışınca vazgeçemiyorsun, süper bir şehir.
Ben bugün gidecem yarın gidecem derken 7 sene oldu :D

Sonuç: İstanbul paran varsa güzel...memuriyet yapılacak bir şehir değil

Aynı geçiş dönemini bende yaşıyorum hocam Ordu merkezde deniz kenarı çok merkezi bir okuldan geldim İstanbul'a varoşlarda bi okula :) yeni evlendim eşim burada çalıştığı için geldim. Başka alternatif yoktu.
Ama herkes alışınca başka yere gitmek istemeyeceğimi söylüyor..
inşallah da öyle olur ama çalışma ortamı konumu yapısı herşey çok önemli huzurda
Allah kolaylık versin sizede banada.. :)

İstanbulda sıkışıp edip bir ev sahibi olunsa güzel bir semtten.
Durum değişmez mi arkadaşlar.
Bu sene ben de düşünüyorum İstanbul.

Geri