İstanbul'da görev yapanlar, fikir istiyorum

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan miraz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

miraz

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Çeşitli zorunluluklardan dolayı İstanbul'a tayin olma durumum var. Fakat ben İstanbul'a gelmeyi pek istemiyorum ve bu durum beni ürkütüyor.
-İstanbul'da görev yapan arkadaşlar okullarından, çalışma ve yerleşme şartlarından memnun mu acaba?
-Norm fazlalığına düşüp bir okuldan diğerine sürgün gidiliyor mu?
-BT sınıfı, bilgisayar durumları ve sınıf öğrenci mevcutları nasıl?
ve en önemlisi arkadaşlarınızın İstanbul'a tayin olup orada görev yapmasını ister misiniz? Orada yaşadığınız sıkıntılar nelerdir?

hocam koskoca istanbuldan bi ilçe gibi bahsediyosunuz istanbulun bi ilçesi anadoludaki iller kadar,söyledikleriniz ilçeden ilçeye okuldan okula değişiyor benim bulundum ilçede rahat olanlarda var olmayanlarda bunu size açılan okullar belli olduktan sonra varsa bi tanıdığınız yada okul idaresiyle görüşürsünüz daha iyi olur zannımca...

Hocam sorunlarımız ortak BT ciler olarak biliyorsunuz. Özellikle norm. Bu her yerde aynı anladığım ve siteden takip ettiğim kadarıyla...Bunun dışında istanbul size göre değişir diyorum.Çünkü sosyal anlamda gerçekten imkanları çok.Kendinizi geliştirme adına bir çok alternatif var.Sempozyumlar,fuarlar,etkinlikler vs. Ama gel gör ki en büyük sorun trafik. Bir yerden başka yere gitmek büyük sorun.Ama metrobüs,metro vs sayesinde olabildiğince de zamandan kazanmaya çalışıyorsunuz. Bi kaç sene sonra özellikle banliyölerin tekrar hizmete girmesi metro inşaatlarının da tamamlanması ile daha iyi olcak kanaatindeyim. Bu dediklerim tamamiyle sizin yapmak istedikleriniz ve oturdğunuz yere bağlı değişir. ALLAH hayırlısı versin...

İstanbul, memleketin her tür güzelliğinden de pisliğinden de bir kısmının karşınıza çıkacağı bir yer. Ülke topraklarının %1 den küçük bir alanda nüfusun %20 i yaşıyor. İkamet kaydı burda olmadığı halde okumaya, çalışmaya , gezmeye gelenleri de katarsanız nüfusun %25 -30 u burada. Sahillerden iç kesimlere ve kuzeye doğru ilerledikçe sınıf mevcutları katlanarak artıyor. Branşımızın tüm sorunları aynen burada da geçerli.
Sınavla öğrenci alan iyi bir lisede açık bulabilirseniz gelin. Liselere Fatih kurulduğu için çoğunda 9. sınıflarda BİT dersi seçiliyor ve norm da açıyorlar. Ortaokulların akibeti belirsiz. İlkokullardan boşa çıkan BT öğretmenlerini nereye gönderecekleri de netleşmedi.

hocamın dediği doğru okuldan okula değişir bixz bu yıl muştan başka bi yere gidemeyeceğiz düşüncesi ile ist e geldik.
istanbulda çalışmaktan çok yaşamak zor. iş aynı iş arkadaş çok farkı yok. ilçesine göre yaşam şartları değişiyor.

pişman değilim. burda sohbet-i canan harika.. bu tek başına yeter sepep istanbula katlanmaya bence

Hepinize candan teşekkür ettim arkadaşlar :) Okullar açıklansın bakalım.
5 yıldır küçük bir ilçede Anadolu Öğretmen Lisesinde görev yapıyorum. Buradaki huzura ve karakter olarak her biri pırlanta olan öğrencilerimin öğrenme kabiliyetlerinin verdiği rahata alıştıktan sonra İstanbul ve oradaki gençlik biraz tereddüt ettiriyor beni.

Hocam mekanına göre değişiyor. Ben pendikte görev yapıyorum. İstanbulda kendinize göre bir hayat oluşturduğunuzda küçük bir ilçede çalışıyormuş gibi evinizden okulunuza gidebilir ve sakin yaşayabilirsiniz. Ben mesela sakin bir yerde otuuyorum ve istanbulun karmaşasından uzagım. Haftasonu gezmeye çıktıgınızda gittiğiniz yerlere bağlı olarak trafik sorunu yaşayabilirsiniz. Ama tüm bunlar sizin seçiminize bağlı. Yaşam dışardan düşünüldüğü gibi zor değil. Ama öğrenciler biraz sorunlu. 7 yıldır ilk atandığım okulda çalıştıgım için baska okul tecrübem olmadı. Okulum biraz varos bir bölgede oldugundan cocukların durumu cok iç açıcı değil. saygılı değiller. ama istanbulda baska okullardan gelen arkadaslar çok daha iyi okullar oldugunu söylüyorlar. Bransımızla ilgili sorunlar ise her yerde aynı.

Geri