İstek dışı görevlendirme

Kodla Büyü

soloriron

Aktif Üye
Ben bir orta okulda çalışıyorum 45 saat bilişim dersi var.Bir öğretmen daha alan değişikliği ile bilişim öğretmeni olarak geldi.İlçede ticaret meslek lisesinde de 30 sa bilişim dersi varmış.Okuluma gelen arkadaşın hizmet puanı benden yüksek. ilçe MEM Müdür onu görevlendirmek istedi ama kabul etmedi.Bana soruldu ısrara rağmen ben de kabul etmedim. İsteğimin dışında kaymakamlık oluru ile 30 saat görevlendirilmişim.Bunun mevzuat açısında uygun olup olmadığını uygun değil ise ne gibi bir yol izlemem gerektiğini öğrenmek istiyorum.

BT rehber öğretmeni olmadığınız varsayımı ile hareket etmek gerekir ise normalde olan Okuldaki ders saatinin eşit olarak paylaşılmasıdır. 21 saat üstüne de istemezseniz almazsınız.

hocam ilk olarak şunu belirteyım "mekan değiştirmekte ferahlık vardır" sozunu dusunerek dıger okulun ortamına bır bak zira ılce sen ne kadar sorlarsan o kadar zıttına gıdecektır.ve unutma senın dıger okula gıtmenın nedenı senın okul ıdaresı cunmku onmlara sorupda yaparlar anladınmı
1)arkadasların belirttiği gibi orta okullarda 21 saate mecburen gırmek zorundasınız
2)baska okulda 30 saate varsa : once sızın okuldakı 45 saat paylaştırılır sonra dıger okuldakı ders sızın ıkınıze paylaştırılır buna yonetmelıkten bak
3) sızın okulda 45 saat ders varsa 22 şer saat paylasırsanız dıger okula gıtme mecburıyetınız olmaz zaten
4)bence en dogrusu yonetmelık ıncelemeden ıtıraz etme

30 sa yeni öğretmen diğer 15 sa müdür yardımcıları ve bir branşçıya verirler.1. dönem ben 30 saate giriyordum diğerlerine de onlar giriyordu

Hocam arkadaşlardan iyi bilenler vardır. Umarım cevap yazarlar. Bana çok ilginç geldi. Okulun kendi BT öğretmenini başka yere görevlendir, BT derslerini başka branştaki öğretmenlere ver. :verymad:

3 kişi olsaydınız anlardım da şu durumda hocam saçmalamışlar hakkaten...

Bizim eksik yanımızdır, işi kuralına göre oynamıyoruz bazen 1 dilekçe tüm sorunları çözer. Sizdeki durumda aynen böyle, bu ne saçmalıktır ben başka okulu gidecem dersim ola ola, benim dersimi de başkasına verecekler, yak hocam ortalığı..

Sizi istek dışını bırakın istekli bile 30 saat görevlendirememeleri gerek..

Dİğer öğretmen 30 saat derse girse kalan 15 saat derse siz girseniz, sizi ders doldurmak için liseye görevlendirseler (6-15 saat ) anlarım. Fakat böyle bir durum gerçekten çok saçma. Hem de istemediğiniz halde ? Bu arada BT Rehber öğretmenliği vermiyorlar mı sana hocam?

hocam 1. dönem 30 saate ben giriyordum.O yüzden başvurmadım ki başka bir okulda da 14 saat boş bilişim dersi var oraya da gidebilirim diye düşünmüştüm.Ki il Eğitici formatörü ilçende eğitici formatör olur musun diye aramıştı.Bende öğrencilerimle mutlu olduğum için istememiştim.

hocam yönetmelik bu http://mevzuat.meb.gov.tr/html/8301.html
ilgili maddeler Madde 11, Madde 23.

kaymakamlık oluru çıkmış ama; okul müdürünle aran kötü değilse onu atlamadan yönetmeliğin ilgili maddelerini görüş derim, çözüm sunamazsa ilçede atamalardan sorumlu şube müdürüyle görüşebilirsin. yine çözüm olmazsa sendikan varsa onlardan yardım isteyebilirsin. yoksa okuluna bir dilekçede yukarıdaki yönetmeliğin ilgili maddelerini yazarak, bu maddeler gereğince norm fazlası durumda olmadığını bu yüzden görevlendirmenin iptal edilmesini yazarsın, bu dilekçenin evrak kayıt numarasını alırsın, beklersin.

idarecilerle aynı bilgisayar laboratuarını kullanmaktansa başka okula gitmeyi yeğlerim.

madem zorla görevlendirdiler sende gittiğin okulda tembel ve geçimsiz öğretmeni oynarsın, en azından seneye kimse istemez

Geri