İstemediğimi halde atamak oldu. Yardım lütfen

Kodla Büyü

wertbono

Site Gezgini
Arkadaşlar merhaba. Geçenlerde okula gelen yazıda norm fazlası olduğum yazıyordu. Müdür bana atama istemezsen okulunda kalırsın dedi ben de istemedim ama bugün müdür beni aradı ve atamamın çıktığını söyledi. Bunun üzerine mebi aradım, bana valinin istediğini atayabildiğini söylediler. Bu durumda valinin yetkisi varmış norm fazlası olanları istedikleri yere atayabiliyormuş. Ben atamamın olmasını istemiyorum okulumdan memnunum ne yapabilirim yardımcı olacak arkadaşlar lütfen yazsın. Teşekkürler.

resen atamada dava açabiliyorsun gecikmeden sendikana ulaş ve gerekli işlemleri başlat bir çıkar vardır illa ki . norm kadro fazlası öğretmen yeri geliyor 2 yıl 3 yıl okulunda kalıyor

aynen arkadaşlar.. beni de halk eğitime atamışlar resen.. hadi bakalım.. bu sendikadan ne gibi bir sonuç alınabilir peki ? ne zaman gidilir ne zaman mahkemeye ? eski görev yerine ne zaman gerin gelinir?

yine okumuşu cahile kırdırmışlar..

ama alıştırmışlar hee .. o kadar da acımadıki :puhaha:

BayTerapi' Alıntı:
aynen arkadaşlar.. beni de halk eğitime atamışlar resen.. hadi bakalım.. bu sendikadan ne gibi bir sonuç alınabilir peki ? ne zaman gidilir ne zaman mahkemeye ? eski görev yerine ne zaman gerin gelinir?

yine okumuşu cahile kırdırmışlar..

ama alıştırmışlar hee .. o kadar da acımadıki :puhaha:
il nereesi hocam onu da söyleseniz

Trabzon ili hocalarım çıkan listede en az 30 norm fazlası ve açık yer varken sadece 4 kişinin ataması olmuş.

Cevap verecek kimse yok mu arkadaşlar lütfen yardımcı olun. Atama istemediğim halde vali emri ile beni başka okula gönderebilirler mi?

Re: Ynt: İstemediğimi halde atamak oldu. Yardım lütfen

wertbono' Alıntı:
Cevap verecek kimse yok mu arkadaşlar lütfen yardımcı olun. Atama istemediğim halde vali emri ile beni başka okula gönderebilirler mi?

Hocam atama mı, görevlendirme mı? Ilk mesajınızı dikkate alarak re'sen atandığınızı düşünürek yazıyorum, valilik kararnamesi ile atamanız yapılabilir.. dava açarak bunun iptalini sağlayabilirsiniz.. bu tip durumların çoğunda mahkeme öğretmen lehinde karar veriyor..sendikaniz varsa irtibata geçin.. geçmiş olsun, hakkınızda hayırlısı olsun..

Evet hocam. il emri herşeyin üstünde. hele ki norm fazlasıysan bu zaten sürekli yapılan birşey. yeni bi olay değil. norm fazlaları atamaları olduğunda bakanlık bununla ilgilenmiyor bile. her il kendi içinde hallediyor. valilik onaylıyor. iş bitiyor.

valiliğin resen ataması ile oldu. Görevlendirme değil bildiğiniz kadromla beraber gidiyorum. Devlete karşı mahkemelerle uğraşmaktan sıkıldım. Başlangıçta herkes öğretmene yönelik karar çıkar diyorlar ama ben ne kadar dava açtıysam hem aleyhime karar çıktı:)) Hayırlısı olsun zaten aynı ilçede okul ama kendi okulumda mutluydum. Artık yazın eş durumuna bakacaz. Teşekkürler arkadaşlar

hocam önce bi o il ve ilçedeki sendika yetkilisi ile konuş onlar sana yol gösterirler

Valilerde ilin idaresi yetki genişlemesi kullanılarak yapılır. Yetki genişliği hakkını kullanan vali dilediği zaman Milli Eğitim Bakanı gibi davranıp okul tatil eder, dilediği zaman soruşturma sonrası haklı gerekçelerle göreve son verir. Bu yüzden valilik kararnamesi varsa ve mahkemeyle uğraşmak istemiyorsanız yeni görev yerinizin de mutluluk getirmesini dilerim hocam :)

Hocam görev yeriniz il merkezinde ise, il içerisinde bir başka okula verirler ve buna itirazda etseniz bir şey değişmez. Ama görev yeriniz il merkezinde siz de tayin istemedikçe sizi il dışındaki herhangi bir ilçeye veremez. Verirse mahkeme yoluyla geri dönersiniz.

Geri