Merhabalar. Öncelikle konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim. Ben düz lise sayısal bölüm mezunuyum. Ygs1de sıralamam 45090 ve geçen seneki okul puanımda 64. Bu sene tercihlerimde ilk Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği yazmak istiyorum. Geçen seneki yerleştirme puanlarına baktığımda Boğaziçinde bu bölümün 45500 sıralamayla kapattığını gördüm. Sizce benim bu okulda bu bölüme yerleşme şansım nedir? Meslek liselerinin bu bölümü seçerken ek puan alıcak olmaları benim girme ihtimalimi çok zorlaştırır mı?
Bir diğer sorum ise bu bölümü Boğaziçi yada ODTÜ gibi üniversitelerde okumak çok iyi yabancı dil öğrenme avantajının yanı sıra mesleği çok iyi öğrenme ve iş sıkıntısı çekmeme avantajı sağlar mı? Öğretmen olmayı istemediğim içinde özel sektörde iş bulmak ve yükselip kendini geliştirmek mümkün olur mu?
Bu konular hakkında bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Bir diğer sorum ise bu bölümü Boğaziçi yada ODTÜ gibi üniversitelerde okumak çok iyi yabancı dil öğrenme avantajının yanı sıra mesleği çok iyi öğrenme ve iş sıkıntısı çekmeme avantajı sağlar mı? Öğretmen olmayı istemediğim içinde özel sektörde iş bulmak ve yükselip kendini geliştirmek mümkün olur mu?
Bu konular hakkında bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.