Bilişim teknolojileri rehberlik görevi yazısıyla artı ve eksileriyle keyfi uygulamalara son vermiş bir yazıdır. İzmir ilinin "2006 sonrası kurulmuş BT sınıfları" olması dayatmasına tokat gibi bir cevap ile "işler vaziyette en az bir Bilişim Teknolojileri sınıfı" olarak bu dayatmayı ortadan kaldırmıştır. Okullarında dersi olmadığı için 15 saati tamamlayamayan öğretmen arkadaşlarımı İzmir ilimizin yerine Bakanlığımız koruyup Bilişim Teknolojileri dersi için 15 saat zorunlu tutmamıştır. Yine izmir in yazısında "kadrosunun bulunduğu ilçe dışındaki okullara görevlendirme isteği olanların başvuruları işleme alınmayacaktır" ibaresine Bakanlığımız bir de elinin tersiye tokat gibi bir cevap daha vererek "öncelikle kendi ilçelerinde , kendi ilçelerinde ihtiyaç olmadığı takdirde büyükşehir merkez ilçelerine de başvurular kabul edilecektir" demiştir. Belki çok muhteşem bir yazı olmayabilir , veyahut isteklerimiz tam anlamıyla olmamış olabilir ancak illerdeki farklı uygulamaların keyfi tehditlerle zorla görevlendirmelerin önüne geçtiği kesindir. Şimdi çıkar bana da senin kuyruk acın mı falan diyenler olacaktır ve evet kuyruk acım var ve şimdi o acıyı siz de benimle paylaştığınız için inanılmaz memnunum. İllerde nasılsa benim tuzum kuru diye düşünüp branş dışı olup da il veya ilçe formatölüğü yapanlar düşünsün ve bakanlığımızın yazısına göre " önce asli görevlerini okullarda yapıp derslerine girip ondan sonra il veya okul formatörlüklerini yapsınlar " ...
Bu işi hakkıyla yapanlardan tabii ki bahsetmiyorum ama bu işi keyfi uygulamalar için kullanan insanlara tehditler savurabileceklerini düşünen bu işi derse girmemek için kullanan ve nasılsa burada yıllardır bu görevdeyim benim dediğim gibi olurculardan bahsediyorum.. Herşeyden önce tekrar sınıfa toz yutmaya ve paslardan arınmaya davet ediyor bakanlık... Sallanıyor koltuklar...
Görevini En Ön Saflarda Veren Bilişim Teknolojileri Öğretmeni
Bu işi hakkıyla yapanlardan tabii ki bahsetmiyorum ama bu işi keyfi uygulamalar için kullanan insanlara tehditler savurabileceklerini düşünen bu işi derse girmemek için kullanan ve nasılsa burada yıllardır bu görevdeyim benim dediğim gibi olurculardan bahsediyorum.. Herşeyden önce tekrar sınıfa toz yutmaya ve paslardan arınmaya davet ediyor bakanlık... Sallanıyor koltuklar...
Görevini En Ön Saflarda Veren Bilişim Teknolojileri Öğretmeni