Şam’ar oğlanı

Kodla Büyü

hamuş

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Şam’ar oğlanı
Henüz Fantomumuz Suriye tarafından vurulmamış, pilotlarımız şehit edilmemişken…
Topraklarımıza havan topu düşmemiş, üçü çocuk beş insanımız hayatını kaybetmemişken… Sınırımız folofoş olmamış, memlekete resmi olarak 400 bin, gayriresmi olarak 700 bin Suriyeli yerleşmemişken… Afganistan’dan Libya’dan köktendinci militanlar Hatay’a taşınmamışken… Cilvegözü gümrük kapısında bomba yüklü araç patlamamış, 17 kişi ölmemişken… Akçakale gümrük kapısından zorla girmeye çalışan Suriyeliler takır takır ateş açıp polisimizi şehit etmemişken… MİT’in komple bütçesi bile 850 milyon lirayken, Başbakanımızın bir senelik örtülü ödenek harcaması 900 milyon liraya ulaşmamışken… Reyhanlı havaya uçmamış, çoluk çocuk en az 51 kişi ölmemişken… “Ben önce hayırlısıyla Obama’ya gideyim, sonra bi ara Reyhanlı’ya uğrarım” denmemişken… Aralık 2011’de.
*
Hani şu van münüts’teki moderatör vardı ya, Davos’ta başbakanımızın fırça kaydığı Amerikalı gazeteci David Ignatius… İşte o arkadaş, Washington Post’taki köşesinde şunları yazmıştı.
*
“Arap Baharı’nı yönlendirmek için geri planda kalmayı tercih eden Amerikan yönetimi, bu işe en uygun kişi olarak Tayyip Erdoğan’ı seçti. Çünkü, İslamcı partilerde saygın bir yere sahip… Beyaz Saray yönetimi, Başkan Obama’nın ilk yurtdışı gezisi için Ankara’yı düşünürken, bunları hesapladı. Obama ve Erdoğan, Mısır, Libya, Suriye ve İran’da çok sıkı işbirliği yürütüyor. Sadece bu sene 13 defa görüştüler.”
*
Peki “kardeşim Esad” derken, niye aniden “kötü adam Esed” ilan ettik?
*
Washington Post’un yazarı, Beyaz Saray tutanaklarına dayanarak, bu sorunun cevabını da veriyordu…
*
“Bir zamanlar Esad’ın en yakın müttefiki olan Erdoğan, şimdi en keskin düşmanı… Erdoğan’da sıkça görüldüğü gibi, bu da kişisel… Çünkü, Obama bastırıyor, Suriye meselesinde Türkiye devreye giriyor. Erdoğan, aralarındaki dostluğa güvenerek Esad’ı 72 saatte ikna edebileceğini söylüyor. Esad, reformları yapacağı konusunda söz veriyor. Ancak, sözünü tutmuyor. Türk Başbakanı mahcup durumda kalıyor. Öfkeleniyor. Bu öfke hâlâ devam ediyor. Türkiye’yi katı bir tavır izlemeye itiyor.”
*
Allah’tan “ileri demokrasimiz”de yayın yasağı var da… Buralarda böyle saçma sapan yazılar yazılmıyor.

yılmaz özdil

haysiyetten, insanlıktan yoksunlar bu yazılanlara ve ortada olan gerçeklere kulak tıkıyorlar.

hahaha :) Başlığı görür görmez,bu kesin Yılmaz ÖZDİL'in yazısının başlığıdır dedim :) yanılmamışım..

Hocam bu bir siyasi parti meselesi değil. Bazı yazılara bende katılıyorum fakat katil esedin yaptıklarını göz göre göre neden görmezden geliyoruz? Müslüman kardeşlerimize yapılan katliamlara sessiz mi kalalım? Katil esed onlarca çocuğu acımasızca katletti, bebekleri zalimce bıçaklattırarak öldürttü. Suriye'de sünni kardeşlerimiz acımasızca katlediliyor...

safinto gardeş esad belki katil olabilir ama daha düne kadar kankan değilmiydi.Safinto gardeş o zaman bebek bıcaklatmak yokmuydu .Safinto gardeş esad katil olsa bile sırf kendilerine destek vermiyor diye elinde silah olmayan insanların göğsünü bıçakla yarıp kalbini çıkarıp yiyen insanlar mı esadtan daha vicdanlı olacak..Safinto gardeş tıka basa yemek yiyip sarımsaklı cacığı höpürdetip ağızda kürdan buralarda geğirmek cennete gitmeye yetio mı safinto gardeşş

yazilimuzmani' Alıntı:
Hocam bu bir siyasi parti meselesi değil. Bazı yazılara bende katılıyorum fakat katil esedin yaptıklarını göz göre göre neden görmezden geliyoruz? Müslüman kardeşlerimize yapılan katliamlara sessiz mi kalalım? Katil esed onlarca çocuğu acımasızca katletti, bebekleri zalimce bıçaklattırarak öldürttü. Suriye'de sünni kardeşlerimiz acımasızca katlediliyor...
Bu yazıdan, Suriye'de olanlara sessiz kalalım, bebekler zalimce öldürülsün biz izleyelim sonucunu mu çıkardınız sayın hocam?

Amerika'ya da sesiniz çıktı mıydı Irak'ta yaptıklarından dolayı.Kimileri sadece güçsüzün zayıfın yanlışını düzeltmeyi uygun buluyor.Güçlüyle ise kanki

mmercan hocam sanırım bunu bana yazdınız fakat ben Amerika içinde aynı şeyleri düşünüyorum yani Amerika'ya da karşı çıkılmalıydı.

hamuş' Alıntı:
*
Allah’tan “ileri demokrasimiz”de yayın yasağı var da… Buralarda böyle saçma sapan yazılar yazılmıyor.
İşte olay bu!

yazilimuzmani' Alıntı:
Senide böyle gaza getiriyor gerçekten bu ülke insanları için demokrasi var mı? Sen önce bunu sorgula!

yazilimuzmani' Alıntı:
hasari' Alıntı:
Senide böyle gaza getiriyor gerçekten bu ülke insanları için demokrasi var mı? Sen önce bunu sorgula!

Hocam, içimize kapanalım dışarıda olan bitenlere kulak asmayalım yani anlayışımız bu mu olmalı? Haksızlık karşısında susarsak hep susturuluruz. Neyse bu tartışmayı burada noktalıyorum yazmam gereken php scriptim var.

yazilimuzmani' Alıntı:
tamam haklısınız hocam bunlar oluyor fakat bunların arkasındaki gerçekleri görmemiz lazım ne malum bu olanları Amerikan ajanlarının yapmadığı yada bizim ülkemizde de bebek katilleri şuan elini kolunu sallaya sallaya yurt dışına çıkıyor yani biz kendimizdeki sorunları halledemedik ki başkasına karışalım

sünni kardeşim demiş, şii düşman mı ? sakın bana kelimelere takılmayın demeyin...zaten istenen de bu meshepleri birbirine kırdırmak ..

yada şunu örnek vereyim Çin, uygur özerk bölgesindeki türkler ayaklandıkları zaman hemen ne yaptı sıkıyönetim ilan etti ve sokakta gördüğü uygur türkünü vurdu neredeydi amerika neredeydi Türkiye

collision' Alıntı:
sünni kardeşim demiş, şii düşman mı ? sakın bana kelimelere takılmayın demeyin...zaten istenen de bu meshepleri birbirine kırdırmak ..

"Suriye'de sünni kardeşlerimiz acımasızca katlediliyor..." yazısından, "Şiiler düşmanlarımızdır" anlamınımı çıkardınız hocam?

yaaa yılmaz özdil ne güzel yazmış idrak yolları açık olanlar anladı çoktan içleri sızladı olan biten karsısında siz bir tartısma tutturdunuz gidiyorsunuz pes doğrusu. biz bir yazı üzerinde bile bu kadar tartısabiliyorsak elin oğlu ülkeyi amerikanın maşasıda yapar külü de. gerçekler her neyse tarafsız düşünün ve ortak paydanız vatan ve insan olsun.

yazilimuzmani' Alıntı:
yazilimuzmani' Alıntı:
hasari' Alıntı:

Hocam, içimize kapanalım dışarıda olan bitenlere kulak asmayalım yani anlayışımız bu mu olmalı? Haksızlık karşısında susarsak hep susturuluruz. Neyse bu tartışmayı burada noktalıyorum yazmam gereken php scriptim var.
Suriye de muhaliflerin Esede karşı savaşmasını destekliyorsun. Sen söylediklerinin sonuçlarını birazcık olsun düşünüyor musun? Sırf siz destekliyorsunuz diye kaç bin insan öldü haberiniz var mı? Bakın bizi de öldürmeye başladılar daha durun dahada beteri olacak bakalım o zaman çanak tuttuklarınız bu ülkeye neler yapacak biraz daha bekleyip görelim.
Siz scriptinizi yazın bu ülkenin vergiye ihtiyacı var sana binip vergi toplayıp Suriyelilere yedirecek para lazım. Ayrıca muhaliflere silah ve parada lazım destek vermek lazım değil mi.

DÜŞÜNÜN DÜŞÜNÜNNNNNN!
-Bir ülke düşünün bombalandığı yerinde 80'e yakın mobese kamerasının bozuk olduğunu söylesin

-Bir ülke düşünün yüzlerce kişiyi öldüren patlamayı yapılmadan önce tespit edemesin ancak yüzlerce kişi öldükten sonra yapanları eliyle koymuş gibi 6 saatte tespit edebilsin..

- Bir ülke düşünün bombalandığı yerinde 80 bin ÖSO militanı barınıyorken patlamada hic biri ölmesin..

- Bir ülke düşünün yüzlerce kişinin öldüğü bir saldırı sonrasında yaptığı en büyük icraatı hasar tespit çalışması yapmak olsun

- Bir ülke düşünün onca gün geçmiş olmasına rağmen halen ölenlerin sayısını bilmiyor olsun ..

- Ve bir başbakan düşününki ülkesinde yüzlerce kişinin öldüğü bir yere gitmek yerine ilk önce ABD'ye gitsin.

Geri